Potrivit Bloomberg, startup-ul olandez de mobilitate Lightyear a început construcția în masă a primei mașini electrice din istorie care va fi alimentată în întregime de lumina soarelui.
Începând cu un vehicul pe săptămână, Lightyear va construi aproximativ o mie de exemplare ale modelului la o fabrică Valmet Automotive Oyj din Finlanda.
Potrivit directorului general și co-fondatorului Lex Hoefsloot, care a vorbit pentru Bloomberg într-un interviu citat de economedia.ro, producția va crește la cinci mașini pe săptămână până în a doua jumătate a anului viitor.
150 de precomenzi au fost deja plasate pentru modelul său inițial, Lightyear 0, care are un preț de 250.000 de euro.
Potrivit lui Hoefsloot, vehiculul este prevăzut cu panouri solare curbate pe capotă și pe acoperiș și poate rula până la șapte luni în Portugalia și două luni în Amsterdam, în timpul verii, fără a fi reîncărcat.
În fiecare zi, energia soarelui va crește autonomia cu până la 70 de kilometri.
De pe site-ul Newspapers.com a fost preluat acest text.
Primul automobil solar din lume a intrat în producție.
Potrivit lui Hoefsloot, investitorii au ezitat la început să investească într-o idee nouă, ceea ce a făcut ca strângerea de fonduri să fie dificilă.
În prezent ne aflăm într-o etapă mult mai dezvoltată, a continuat el, menționând că majoritatea finanțării a venit din Olanda.
Un grup de investitori conduși de olandezi a oferit 81 de milioane de euro companiei Lightyear în septembrie.
Deoarece panourile solare au nevoie de o suprafață mare, mașinile alimentate cu energie solară au avut dificultăți în a trece de stadiul de prototip.
Afacerea, care a fost înființată în Olanda în 2016, a creat și Lightyear 2, al doilea său model de mare volum, cu un cost de pornire de aproximativ 30.000 de euro.
Potrivit companiei, LeasePlan Corp NV și MyWheels au făcut rezervări pentru Lightyear 2, care se preconizează că va intra în producție până în 2025.
De pe site-ul ziare.com a fost preluat acest text.
Primul automobil solar din lume a intrat în producție.