Televizoarele cu rezoluţie 8K ar putea dispărea de pe piaţă începând cu 1 martie 2023

Dă şi tu share articolului

Uniunea Europeană implementează periodic numeroase norme care standardizează utilizarea energiei în multe domenii de interes, în încercarea de a accelera procesul de reducere a consumului de energie.

Aparatele electrocasnice și electronice pentru uz casnic reprezintă unul dintre aceste domenii.
Dacă vă amintiți, noile etichete energetice au intrat în vigoare la 1 martie 2021, iar unele dintre ele au modificat și mai mult modul de afișare a informațiilor.
Alte modificări vor intra în vigoare peste doi ani, la 1 martie 2023, unele dintre ele fiind legate în mod special de indicele de eficiență energetică.

În timp ce noile restricții sunt, în general, tolerabile pentru majoritatea bunurilor și aparatelor, există o mică problemă cu televizoarele 8K.
Deoarece acestea consumă acum foarte multă energie electrică, nu va fi permisă vânzarea modelelor actuale odată ce va intra în vigoare noul indice de eficiență energetică.

Subiectul a fost discutat încă din octombrie, așa că știrea nu este nouă, dar marii producători au sperat că în această lună Comisia Europeană va slăbi restricțiile maxime.
Toate televizoarele 8K aflate în prezent pe piață nu se vor mai potrivi începând cu 1 martie 2023, din cauza faptului că aceste constrângeri nu vor fi ajustate.

Cei de la flatpanelshd.com au făcut în octombrie un calcul pentru a vedea care vor fi limitele aplicabile de anul viitor:

Un televizor de 75 de inci cu rezoluție 8K consumă acum până la 430 W de energie, pentru a vă face o idee.

În timp ce unii producători au declarat că vor renunța în cele din urmă la televizoarele 8K, alții au declarat că vor putea produce modele care să facă acest lucru la un cost semnificativ mai mare.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment