După Samsung şi OnePlus promite 4 actualizări majore de software şi 5 ani de update-uri de securitate pentru anumite smartphone-uri

Dă şi tu share articolului

Pentru unele telefoane mobile Android, Samsung este acum singurul furnizor care oferă patru actualizări semnificative de software și cinci ani de actualizări de securitate (aici ne referim în general la modelele premium, mid-range superior și flagship).

Potrivit mai multor rapoarte, OnePlus va începe să facă același lucru începând cu 2023, unele dintre telefoanele lansate în acel an urmând să primească același tratament.
Cel mai probabil, vorbim în continuare de dispozitive premium aici, OnePlus 11 și 11 Pro fiind cel mai probabil primele de pe listă.

În mod curios, este posibil ca, într-un viitor nu foarte îndepărtat, producătorii de smartphone-uri să fie obligați să ofere actualizări de software și remedieri de securitate timp de cel puțin 5 ani în Uniunea Europeană.

Pentru acest efort, Comisia Europeană a elaborat luna aceasta un proiect de lege care va fi discutat în lunile următoare.
Procesul de punere în aplicare va dura ceva timp, dar având în vedere că standardizarea pare să se răspândească în întreaga Uniune Europeană, nu aș fi șocat dacă până în 2025 sau 2026 toate smartphone-urile – inclusiv modelele de buget – vor avea suport software pe termen lung.

Prețul smartphone-urilor ar putea crește dacă acest plan va fi adoptat oficial, iar categoriile entry-level și chiar entry-midrange ar putea fi obligate să participe la inițiativa Android Go (cred că ar putea primi un impuls puternic cu o astfel de lege).
Apple nu va avea nicio problemă, deoarece corporația americană oferă deja îmbunătățiri semnificative la fiecare patru-cinci ani.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment