Taxa auto 2019 – În ce formă va fi mai exact?

Dă şi tu share articolului

 Taxa auto 2019 – În ce formă va fi mai exact?

De când timbrul de mediu a fost  dublat numărul autovehiculelor cont second hand şi cu sine și poluarea  rezultată din emisiile poluante.  Eliminarea  taxei de poluare anul trecut  a fost un subiect de dezbatere atât în presă cât și în cadrul Parlamentului și Ministerului mediului.

Din acest motiv există o preocupare față de poluare.  avem noi informații de la Ministerul Mediului.  Ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu a precizat că taxa auto va fi aplicată pe principiul  ”poluatorul plătește”  de asemenea a mai precizat că vor fi plătite  ”contribuții” la bugetul de stat.

Aceste contribuții ar fi plătite Începând cu 1 ianuarie 2019, deci taxa auto 2019 va intra în vigoare treptat.  Ministerul Mediului le dă un răgaz șoferilor a se informa mai bine acest aspect.

Tot din declarațiile Ministrului Mediului Graţiela Gavrilescu  aflăm că taxa auto Nu finalizată în forma finală pentru viitoarea taxă auto 2019.  În prezent se lucrează la anumite aspecte prevenirea unei taxări deosebit de agresivă care ar infuria cetăţenii.
În trecut au existat schimbări importante ale taxei auto si taxarea la prima transcriere a dreptului de proprietate a unui vehicul pentru care nu a fost plătită în trecut taxa auto.
Astfel că mulți români au fost nevoiți să își vândă mașinile la un preț redis pentru a scăpa de grijile ulterioare și de imposibilității a de a le vinde mai departe odată cu e taxa auto de atunci s-ar fi aplicat și acestora.

Este drept că există o dezbatere foarte largă privind noua taxa auto și foarte mulți își pun întrebarea Care va fi forma finală cum va arăta noua taxă auto și estimativ cât  plătim în funcție de  motorul autovehiculului și de emisii.

În opinia mea este mai ca posibil ca o dată cu noua taxă auto să existe un Declină în vânzările autovehiculelor second hand mai mari de 10 ani  cei care se vor încumeta să cumpere o mașină cu o vechime mai mare de 10 ani vorc scoate din buzunar foarte mulți bani pentru a achita viitoarea taxa auto.

Ministrul Mediului  Grațiela Gavrilescu a mai declarat că o ”dezbatere foarte largă”   până se va lua o decizie finală în privința autovehiculelor echipate cu motoare diesel.
Rămâne de văzut cum va arăta taxa auto și care vor fi valoarea acesteia.

Dacă va plăcut articolul dati si voi un share și un like.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment