Review Skoda Octavia 2018 – cea mai bine vândută maşină de import – preţ, păreri, motorizări

Dă şi tu share articolului

Review Skoda Octavia 2018 – cea mai bine vândută maşină de import – preţ, păreri, motorizări

Acum cinci ani a a fost lansat noul model SKODA Octavia 4, dar anul trecut SKODA a actualizat cel mai vândut model al său din gama sedanurilor medii. de aproape 20 de ani SKODA Octavia face furori pe piața românească fiind cel mai bine vândut de import în România Cunoscând o popularitate mare în rândul oamenilor.

La bordul noii SKODA Octavia regăsim o multitudine de tehnologii inovatoare care în trecut erau inexistente dar odata cu Skoda Octavia 3 lucrurile s-au schimbat semnificativ şi asta o să vedem în cele ce urmează.

SKODA Octavia se remarcă printr-un design frumos dar cam controversat pentru că anul trecut au apărut două blocuri optice duble și asta a generat un val de discuție cu privire aceste idei de design ale şefului Jozef Kaban.

Clienții pot alege  configurația clasică Sedan sau versiunea Break  Care este mai scumpă cu 630 de euro față de caroseria sedan.
SKODA Octavia absoarbe bine denivelările din carosabil  și nu are un raliu pronunțat ceea ce reprezintă că mașina este jant de joasă având o garda la sol nu foarte mare deosebire de alte mașini din aceeași clasă. Direcția este precisă iar opțională se poate opta pentru o suspensie adaptivă DCC.

Skoda Octavia Design exterior

A treia generație a adus cu sine o serie de schimbări majore din punct de vedere al designului exterior ca ulterior să apară un nou facelift cam controversat de mulţi oameni. Așadar noul design  SKODA Octavia  arată mai multă sportivitate în același timp partea frontală mai agresivă.
Dacă în generația a treia designul exterior iglobează două blocuri optice în stilul modelor mai vechi Audi şi are o grilă frumoasă.
Acum situaţia s-a schimbat odată cu acest facelift. Astfel în locul ei celor două dreptunghiulare au apărut două faruri duble și o grilă frontală modificată având înglobat  radarul pentru pilotul automat adaptiv şi alte sisteme active. Ştim că Octavia un brand se află sub egida grupuri Volkswagen VAG și era clar că noile tendințe de design pe autovehicul sunt germane.
Cele două perechi de faruri trapezoidale atrag priviri dar arată special.Așadar SKODA Octavia chiar  îmi place cum este desenată. Poate că aşteptam ca acest facelift să nu fie total schimbat pe de o parte, pe de altă parte designerii au vrut o schimbare radicală.  Pe capotă regăsim o nervura pentru a ne transmite că este o maşină robustă.
În spate stopurile s-au schimbat puțin dar schimbări sunt insignifiant, în mare parte a rămas aceeași mașină ca în 2013.

Interior Skoda Octavia 2018

Interiorul a rămas la fel însă există și noutăți privind mai sisteme de  de infotainment cu ecrane capacitive, precum și sisteme de asistență actualizate Dar asta o să discutăm mai încolo în cadrul acestui articol.   În interior vei sta liniștit pentru că e sonorizarea e bună dar și motoarele sunt destul de silențioase chiar și cele diesel.  îmi place că au îmbunătățit următoarele astfel că și la viteză de croazieră pe autostradă nu vei auzi prea mult decât produs de oglinzile mașini.

Interiorul este mai mult decât spațios ideal pentru o mașină de familie clasă medie. pot călători cinci pasageri fără probleme în această mașină. pe cele trei locuri din spate există suficient spațiu astfel încât nu vei sta înghesuit iar confortul este ridicat. ai destul loc la cap chiar dacă ești o persoană înaltă.
Deci SKODA Octavia rămâne o soluție pentru cei care au familie sau pur și simplu doresc un autovehicul ce oferă o multitudine de funcții inovatoare.  SKODA Octavia are o suprafața vitrată foarte bună atât pentru din față cât și pentru pasagerii din spate.
Există mai multe tapițerie care poți să le alegi de la tapițeria de textil până la cea de piele în funcție de versiunea de echipare. în versiunea Premium Lauren & Klement ai tapițeria exclusiv de piele alcantara scaune și uși dar și pe plafon.
Calitatea materialelor de la interior este una buna așa cum SKODA Octavia ne-a de-a lungul existenței sale. singurul inconvenient dacă putem să îl numim Așa îl reprezintă plasticul tare fețele de uși dar asta nu este un lucru neplăcut decât pentru cei care sunt foarte pretențioși.
SKODA Octavia a excelat la capitolul ergonomie, nu degeaba oferă noi funcții noi funcții „Simply Clever“, și suport pentru sticle atât în portiere cât și în torpedou sau sau sub scaunele din faţă. de asemenea în portieră în se poate introduce și ideală atunci când sunt zile ploioase şi îţi va fi mereu utilă.

Motorizări SKODA Octavia 2018

În privința motorizărilor nu sunt multe noutăți regăsim aceleași motoare ca până acum singura noutate o reprezintă propulsorul de 1.6 TDI de 116 CP. SKODA Octavia dispune de mai multe motorizări atât pe benzină cât și pe diesel.

Skoda Octavia 2018 Benzină

Motorizările pe benzină sunt foarte interesante. Noul motor în 3 cilindri dezvoltat de către grupul Volkswagen 1.0 TSI în 3 cilindri. care am scris un articol despre el,  și las link aici ca să îl Citiți. Doar că propulsorul de 1 litru 1.0 TSI  a primit una grade și a ajuns la 115 CP.
De asemenea alte motoare care le regăsim pe Noua Skoda Octavia 2018 sunt propulsorul 1.5 TSI 150 CP benzină şi 2.0 TSI 190 CP  disponibil pentru versiunea de echipare cutie automată DSG

Diesel
Propulsoarele diesel include motoarele 1.6 TDI de 115 CP,  la Celebrul  propulsor 2.0 TDI de 150 CP si 184 CP.
O noutate în privința motoarelor diesel îl reprezintă motorul 1.6 TDI de 116 CP.  acesta oferă un cuplu maxim de 250 nm/1500-3200 rpm şi atinge 100 km/h în doar 10,2 secunde.  viteza maximă limitată electronic este de 202 km/h,  iar emisiile de CO2 sunt 102 g/km.  prețul pornește de la 20.942 de euro cu TVA.

Putere maximă 116 CP/3250-4000 rpm • Cuplu maxim 250 Nm/1500-3200 rpm • Transmisie față, cutie cu dublu ambreiaj cu 7 trepte • 0-100 km/h 10,2 sec • Viteza maximă 202 km/h • Dimensiuni: L/l/h 4670/1814/1461 mm • Ampatament: 2686 mm • Masă proprie 1320 kg • Portbagaj 590-1.580 litri • Consum mediu 3,9 l/100 km • Emisii CO2 102 g/km • Preț de la 20.942 de euro cu TVA

Cutia de viteze cu dublu ambreiaj DSG în șapte rapoarte  este Fin reglată și schimburile de drepte nu produc în nicio vibrație sau orice altceva cum ar fi Acele smucituri.

SKODA Octavia are o ținută de drum impecabilă și asta vei vedea si vei pleca de pe loc nu vei auzi motorul foarte mult întrucât mașina este bine insonorizata.  Deci s-a lucrat și la acest aspect.

cutia de viteze cu dublu ambreiaj DSG își face foarte bine treaba și este oricărui conducător auto.  Mulți sunt de părere că această cutie automată este adaptată mersului de oraș. Este  adevărat dar este și la mersul de autostradă pentru că nu te va încurca cu nimic Iar consumul va fi mai mult decât decentă

Preţuri Skoda Octavia 2018

Prețul de bază pentru versiunea de echipare Active este de 16.960 de euro cu TVA.  Echiparea Active  oferă dotări precum airbag-uri frontale, laterale, cortina  dar și pentru genunchi.  Sistem de climatizare manual și faruri cu halogen și lumini de zi cu led.  În spate regăsim lămpi de ceață și de asemenea centralizată este cu telecomandă.  Mânerele ușilor sunt și oglinzile au reglaj electric și sunt încălzite având semnalizatoarele integrate.

Pe bancheta din spate regăsim și sistemul isofix cei care doresc să atașeze un scaun de copil.  scaunul șoferului este reglabil pe înălțime.  De asemenea versiunea Active  oferă și senzori de uneori și volan pe verticală și în adâncime. Planșa de bord include un radio mp3 Swing  cu display color  și ecran de 5 inchi.

Prețurile pentru versiunea ambition pornesc de la 17.762 de euro pentru mot orul 1.0 TSI de 115 CP si 19.804 euro pentru versiunea 1.5 TSI de 150 CP. Versiunea Smart are un preț de 18.877 de euro cu propuslor 1.0 TSI 115 CP si cutia manuala in 6 rapoarte sau 1.5 TSI de 150 CP are un pret de 20.920 de euro. Versiunea Style are un preţ de 18.875 de euro  pentru 1.0 TSI 115 CP şi  20.619 pentru motorul 1.5 TSI. Toate variantele de echipare includ cutie automată în 6 rapoarte.
Pentru cei care doresc SKODA Octavia cu cutie automată DSG au la dispoziție Octavia active cu motor 1.0 TSI şi cutie automată DSG în 6 trepte la preţul de 18.648 de euro.Pentru versiunea Octavia Ambition disponibile propulsoare de 1.0 TSI și 1.5 TSI amândouă vin  împreună cu cutia DSG automată în 6 trepte şi tracţiune faţă.  pentru Octavia ambition 1.0 TSI pornește de la  19.461 de euro,  iar pentru Octavia ambition 1.5 TSI – 21.582.  Prețurile le găsiți pe site-uri oficial România.

Versiunea Smart vine cu propulsorul 1.0 TSI tracţiune faţă preț de 20.577 euro  iar versiunea Style dispune de 3 motorizări pe benzină i 1.0 TSI (20,274 euro), 1.5 TSI (22,392 euro) și 2.0 tsi (23.591). Skoda Octavia Style ofer un propulsor de 2.0 si 190 CP.

Cei care au ambiții sportive pot alege versiunea sport RS  la prețul de 30.151 de euro.    Această versiune RS  dispune de un motor 2.0 TSI 245 CP  benzina si cutie manuala in 6 rapoarte.  consumul pentru acest motor este de 6.7 6.8/100 km mixt. Nu există posibilitatea alegerii cutie automată cu dublu ambreiaj DSG pentru RS, ci doar cutia cea manuala.

Preţuri Skoda Octavia Diesel

La versinile diesel prețurile pornesc de la 19. 377 de euro pentru versiunea de bază active și ajung la 21.005 euro pentru versiunea Style.  versiunea activ vine cu motorul 1.6tdi cutie manuală în 5 trepte pentru versiunea ambition la preţurile încep la 20.191 de euro,  pentru versiunile Smart și Style prețurile sunt de 21.307 euro respectiv 21,005 euro

Am ajuns și la prețurile pentru SKODA Octavia și cutie DSG.  prețurile încep de la 21.890 de euro şi ajung la 29.136 de euro pentru versiunea de top Lauren & Klement.

Concluziii SKODA Octavia 2018

SKODA Octavia îmi place foarte mult și mă surprinde plăcut de fiecare dată această mașină rămâne mașinile de suflet atât ale mele cât și are multe ore române poate și pentru faptul că a fost și este cea mai populară mașină de import din România. Dar și prin multitudinea de care le oferă și bineînțeles prin design-ul său frumos şi spaţiul ce îl oferă la interior.

SKODA Octavia este în concurență mare cu Mazda 3, Ford Focus,  Hyundai Elantra, Renault Megane, Opel Astra dar  și cu concurenții săi din același grup VAG,  Volkswagen Jetta şi SEAT Leon.

SKODA Octavia rămâne o mașină foarte apreciată de români poate foarte mult timp de acum încolo.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment