Sute de camioane “made in România”, fabricate de ATP Trucks: afacerea care te face să uiți de “clasicele” Roman

Dă şi tu share articolului

Peste 200 de camioane Truston “made in Romania” au fost construite de ATP Trucks, o divizie a Grupului ATP, în cei trei ani de când și-a început activitatea.

ATP Group activează în industria auto de 27 de ani. Începând cu anul 2019, compania și-a extins secțiunea de producție auto și a intrat astfel pe un nou segment de piață, cel al vehiculelor de transport rutier și de persoane.
Primul camion Truston 84, cu 430 de cai putere și asamblare 100% în Baia Mare, a fost introdus pe piață de ATP Trucks în august 2019.

“Grupul ATP a avansat odată cu adăugarea ATP Trucks Automobile.
Noul nostru proiect a înregistrat succese în ultimii trei ani, depășind momentul în care a devenit un vis.
Autocamionul Truston, disponibil în variantele basculantă și betonieră, se remarcă pe piața românească prin caracteristicile sale, printre care se numără rezistența superioară a componentelor, instrumente de bord clare și necomplicate, costuri de întreținere reduse și un preț rezonabil”, potrivit reportajului realizat de economica.ro despre fondatorul ATP Group, Mircea Cîrț.

O afacere de succes

„N-am putut prevedea nici pandemia și nici războiul de la granițe – aspecte majore ce au intervenit în economia mondială în acești trei ani de când noi am dezvoltat afacerea la Baia Mare. Dificultățile pe lanțul de aprovizionare le resimțim și noi ca orice alt producător auto pentru că ne mișcăm cu toții în aceeași piață. Însă ține de noi să găsim soluții! (…) Pe termen scurt, reiterez obiectivul nostru: mizăm pe dezvoltarea unității de producție autovehicule de transport rutier ATP Trucks & Buses (vehicule comerciale și autovehicule pentru pasageri) și implicit pe consolidarea poziției acesteia în piață ca producător autohton de marcă“, a adăugat șeful ATP Group.

ATP Trucks Automobile generează în prezent venituri de 15,2 milioane de euro și produce aproximativ 200 de vehicule.

Portofoliul grupului ATP include ATP Trucks, o unitate de producție de camioane, ATP Bus, o divizie de producție de autobuze, ATP Motors, un dealer auto, Hefton, un producător de echipamente de construcții, și ATP Exodus, care trece de la distribuția de piese la construcția de suprastructuri.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment