SuperSpeed și USB4 ar putea deveni istorie: de ce s-a luat decizia, de ce este greu de pus în aplicare

Dă şi tu share articolului

Organizația responsabilă de USB își propune să simplifice distincția dintre cabluri și porturi.

Prin urmare, denumiri precum SuperSpeed și USB4 ar putea fi desființate, deși este posibil ca producătorii să nu implementeze întotdeauna aceste modificări, cel puțin nu imediat.

Aceste acțiuni sunt o componentă a unei alegeri mai ample făcute de USB Implementers Forum.
Anul trecut, grupul a dezvăluit logo-uri complet noi pentru cabluri, porturi și ambalaje.
Potrivit președintelui USB-IF, Jeff Ravencraft, brandingul redesenat are ca scop să facă mai ușor de înțeles pentru clienți informațiile despre transmisia de date și performanță, precum și despre vitezele de încărcare.

SuperSpeed, denumit în mod obișnuit USB 3, este utilizat de mai bine de zece ani.
Viitorii producători de cabluri sunt încurajați să folosească “USB 10Gbps” în loc de “SuperSpeed USB 10Gbps” și “USB 20Gbps” în loc de “USB4 20Gbps”.
Ratele de transfer de date și puterea de încărcare trebuie să fie furnizate pe cablurile USB-C care au fost aprobate între timp de USB-IF.

Modificările au intrat recent în vigoare, iar branding-ul actualizat ar putea apărea pe etichete și ambalaje până la sfârșitul anului

Orice produs care dispune de un port USB este acoperit de cerințele privind marca, cu excepția USB 2.0 și USB 1.0, care nu mai sunt acceptate (cunoscut și ca USB Hi-Speed).
Potrivit USB-IF, această din urmă situație ar putea duce la confuzii dacă se folosește termenul “USB 480Mbps”.

Numai dispozitivele și cablurile aprobate de USB-IF sunt supuse cerințelor de rebranding.
The Verge subliniază, de asemenea, că, întrucât USB este un standard deschis, spre deosebire de alte tehnologii precum Thunderbolt 4, producătorii sunt liberi să adopte denumirile SuperSpeed și USB4 dacă doresc acest lucru.

Poate fi dificil să determinați de ce cablu aveți nevoie, deoarece porturile și conexiunile Thunderbolt 3 și Thunderbolt 4 seamănă cu USB-C. Așadar, orientările actualizate nu te vor ajuta să înțelegi dacă un cablu acceptă DisplayPort sau un anumit standard de încărcare rapidă.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment