Sunt blogurile mai bune decât website-urile? Ce trebuie să faci pentru a avea un blog de succes?

Dă şi tu share articolului

Oricine dorește să își dezvolte afacerea online în aceste zile se întreabă dacă ar trebui să aibă un site web sau un blog.
Cu toate acestea, dacă folosiți WordPress, nu ar trebui să vă confruntați niciodată cu aceste probleme, deoarece acesta simplifică crearea unui site web de blog profesional folosind cel mai utilizat sistem de gestionare a conținutului din lume.

Istoria blogging-ului

Jurnalele online care au fost create inițial la mijlocul anilor 1990 pot fi considerate strămoșii blogurilor, care sunt pagini web mai specializate.
Cam în aceeași perioadă, cuvântul “blog”, care derivă din “weblog”, a devenit și el popular.

Datorită creșterii constante, dar lente, a popularității blogurilor, au fost create tot mai multe instrumente pentru a facilita inițierea și întreținerea unui blog.

La patru ani după lansarea din 1999, în 2003, Google a achiziționat în cele din urmă cunoscutul site Blogger.com.
Platforma WordPress a fost introdusă în 2003 ca o platformă specifică pentru bloguri.

Cele mai importante diferențe dintre un blog și un website

Fără a folosi cuvântul “site web”, este imposibil să se definească ideea de blog.
Deoarece fiecare blog este cu adevărat un site web, majoritatea site-urilor din ziua de azi, în special cele comerciale, au și bloguri, ceea ce le conferă o imagine mai plăcută și mai prietenoasă pentru clienți.

Pe de altă parte, blogurile sunt spații virtuale private pe care proprietarii lor le actualizează des, uneori chiar de mai multe ori pe zi, în timp ce site-urile web, pe de altă parte, sunt spații virtuale cu pagini statice care pot rămâne nemodificate de la construcția propriu-zisă a site-ului până la moartea acestuia.
Cu toate acestea, această clasificare este exactă doar atunci când se iau în considerare blogurile în general și se prezintă site-uri web fără articole în conținutul lor în mod specific.

Ce este mai bun dintre un blog și un website?

Din punctul de vedere al SEO, care este important pentru o afacere online, un blog este mai bun decât un site web. Google acordă mai multă greutate blogurilor decât site-urilor cu puțin conținut, deoarece dorește să ofere vizitatorilor cea mai bună experiență posibilă.

Pe de altă parte, blogurile sunt superioare pentru că le permit proprietarilor de site-uri web să se implice mai simplu cu cititorii lor și să transmită mai clar și mai direct mesajul mărcii lor, chiar dacă scoatem motoarele de căutare din ecuație și ne concentrăm exclusiv pe vizitatorii site-ului web.

Care este diferența dintre paginile unui website și articolele sale?

Platforma WordPress oferă de la început două opțiuni de generare de conținut: pagini și articole.
În timp ce articolele, care sunt prezentate în ordine cronologică inversă, de la cel mai vechi la cel mai nou, sunt analoge articolelor din ziarele sau revistele tradiționale, în care un singur subiect este explorat mai în detaliu, paginile pot fi folosite pentru a oferi informații generale despre o companie sau o marcă.

De exemplu, Google consideră că site-ul dvs. este gata atunci când ați terminat de construit paginile sale, chiar dacă adăugați mai multe articole. Acest lucru este valabil dacă doriți să faceți un site de nișă și să puneți pe el codul AdSense pentru a face bani din el.
Pe de altă parte, dacă este prima dată când vă înscrieți în programul AdSense cu un site web și continuați să modificați paginile acestuia după ce ați inserat codul Google, Google va considera site-ul web respectiv ca fiind incomplet și va opri difuzarea de anunțuri până când îl veți termina.

Ce ar trebui să faci pentru a asigura succesul blogului tău WordPress?

Un site web WordPress poate fi distrus la fel de ușor cum poate fi creat.
Site-ul dvs. web se poate congestiona și se poate încărca mai încet dacă nu îi actualizați în mod constant tema și modulele, dacă instalați prea multe module sau ambele.
Și toată lumea este conștientă de faptul că o viteză de încărcare lentă duce la pierderi semnificative de trafic.

Angajarea unei companii de mentenanță WordPress pentru a se ocupa de nevoile tehnice ale blogului dvs. este cea mai bună abordare pentru a crea un site web WordPress care să fie mereu funcțional.
În acest fel, vă puteți bucura de toate avantajele proprietății unui blog, concentrându-vă în același timp exclusiv pe ceea ce este important pentru dumneavoastră. 

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment