Pensionarii trebuie să cheltuie rapid toți banii, în caz contrar, pot pierde sumele pe care le-au primit de la stat sub formă de vouchere

Dă şi tu share articolului

Pensionarii care primesc până la 1.500 de lei pe lună trebuie să fie pe deplin conștienți de opțiunile pe care le au în ceea ce privește tichetele sociale.
Fondurile de vouchere sociale pot fi utilizate doar pentru o anumită perioadă de timp.
Tichetele de masă sunt adesea utilizate după ce au fost încărcate cu bani, însă acestea au o perioadă de valabilitate.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat că “Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor” (MIPE).

Potrivit legii, banii de pe tichetele sociale trebuie să fie utilizați în termen de un an de la momentul în care devin disponibili pe tichetele de masă.

Cupoanele de alimente sunt disponibile în cadrul inițiativei guvernamentale “Sprijin pentru România”, pe care Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene le-a emis, distribuit și încărcat începând cu 1 iunie.
Cupoanele sociale de 250 de lei care sunt disponibile pe card sunt destinate celor care sunt săraci din punct de vedere material sau riscă să ajungă în sărăcie.

Peste 2,5 milioane de persoane primesc vouchere sociale

Peste 2,5 milioane de persoane din România beneficiază de tichete sociale pentru hrană și masă caldă, în valoare totală de peste 3 miliarde de lei.
Până la sfârșitul anului, tichetele vor fi trimise o dată la două luni.

Cardul suportă, totuși, tranzacții contactless, deși utilizatorii nu pot retrage numerar.
Tichetele sociale pot fi folosite doar pentru a cumpăra alimente și mese calde de la întreprinderile afiliate.

Posesorii de bonuri de masă vor putea folosi mai întâi cardurile sociale Sodexo și Up Romania.

Prin urmare, “Voucherele sociale din programul guvernamental “Sprijin pentru România” sunt destinate a fi folosite pentru a cumpăra alimente și mese calde, inclusiv cele de la Grill Point din parcările magazinelor Kaufland.
Angajații de la casele de marcat îi vor îndruma pe consumatori să facă distincția între produsele alimentare și cele nealimentare, care vor fi achitate folosind o altă formă de plată, potrivit comunicatului de presă.

Ce alimente se pot cumpara cu cardurile sociale?

Pensionarii pot achiziționa lucruri precum ulei, făină, zahăr, legume, carne și produse lactate cu acest ajutor.
În funcție de problematică, persoanele care nu au primit tichete sociale de masă se pot adresa fie Ministerului Muncii, fie Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

În acest sens, Ministerul Muncii actualizează lista beneficiarilor de tichete sociale de masă în conformitate cu cerințele de eligibilitate legate de venitul lunar maxim.
Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, există o serie de factori în baza cărora românii care primesc în prezent cupoane alimentare de 250 de lei pot fi descalificați din program (MIPE).

Ministerul Muncii actualizează lunar listele beneficiarilor, iar aceste liste pot suferi modificări.

Așadar, “Angajații Poștei Române vă vor înmâna cardul dacă vă încadrați în categoria persoanelor eligibile, conform deciziei Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), fără ca dumneavoastră să faceți vreo altă acțiune”.

Vă rugăm să contactați oficiul poștal local pentru asistență dacă îndepliniți condițiile pentru a vă încadra printre beneficiarii eligibili, dar nu primiți cardul înainte de sfârșitul perioadei de timp în care tranșa este distribuită către “Reprezentanții Statului MIPE.”

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment