STS a lansat aplicaţia APEL 112, care transmite coordonatele GPS la iniţierea apelului de urgenţă

Dă şi tu share articolului

Serviciul de telecomunicații speciale a lansat acum două zile aplicația de Urgență pe numele său „Apel 112” pentru telefoane mobile care permite transmiterea coordonatelor GPS la momentul iniţierii apelului către Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

În acest mod toți cei care vor folosirea aplicația vor putea fi preluați și Localizați cât mai precis atunci când vor suna la numărul de urgență unic 112.

Localizarea se face prin transmiterea coordonatelor atunci când se apasă butonul apel unu unu doi și ulterior în funcție de apeluri inițiat agențiile specializate precum poliția smu arde pompieri jandarmi salvamontul o știi cu exactitate locul intervenție întrucât transmiterea localizării apelantului este generat dintre o rețea de telefonie mobilă națională.

Aplicația este foarte interesant însă presupune atât a serviciului de localizare GPS, dar și a datelor mobile fie ele 3G 4G sau la o rețea wifi. foarte interesant o reprezintă faptul că în lipsa serviciului de date mobile poziția apelantului în momentul inițierii apelului către 1.2 va putea fi totuși comunicată operatorului din serviciul unic de urgență şi conversații telefonice, pentru că aplicația permite afișarea coordonatelor GPS.

Aplicația Apel 112 este gratuită și poate fi descărcată Google Play Store și App Store și poate fi instalată pe orice smartphone ce rulează sistem de operare Android sau iOS.

Alte precizări privind aplicația Apel 112.

Pentru a putea folosirea aplicația în caz de urgență utilizatorul trebuie să introducă în aplicație sau sau nu telefon în cazul în care telefonul mobil este una dual sim cu servicii de date active. iar folosirea aplicație nu necesita registrare în sistemul informatic 112 al apelantului sau a numărului sau numerelor de telefon.

Prima dată aplicație utilizatorul trebuie să accepte termenii și dacă Informația de localizare este disponibilă ecranul telefonului sunt avizat și loviturile doare poziția acestuia la momentul respectiv.

Acuratețea poliției este de câțiva metri până la 10 m în funcție de condițiile meteorologice.

Odată ce apelantul va sunat la 112 vă putem folosi atât butonul apelare 1 2 sau transmitere poziție iar aplicație extrage și transmite informațiile de localizare asociate telefonului mobil , în format AML (Advanced Mobile Location), către sistemul informatic al 112.

Ulterior informațiile vor fi prelucrate de către dispeceratul 1 1 2 și comunicate în funcție de intervenție specializate de urgență.

Chiar dacă trăim în anul 2019 există și persoane care nu dețin un smartphone și nu pot folosi această aplicație drept urmare vor fi nevoit să folosească un telefon mobil convențional pentru a apela la numărul de urgențe unic 1 1 2.

Mie mi se pare o aplicație foarte interesantă dar care va putea fi folosită doar de către o persoană care folosește un smartphone și rulează un sistem de operare de la cel putin Android 4.4.

voi ce păreri aveți?

Dați și voi un share și un like articolului

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment