Peste 160 de conturi și pagini care răspândeau informaţii politice false despre Republica Moldova a fost șters de către Facebook

Dă şi tu share articolului

Facebook a eliminat aproximativ 168 de conturi false și 28 de pagini și 8 conturi de Instagram întrucât acestea răspundeau informații Republica Moldova, cu scopul de a induce în eroare cetățenii moldoveni înaintea alegerilor parlamentare care vor avea loc în data de 24 februarie.

având în vedere viitoarele alegeri din Republica Moldova stratul de pagini și deținătorii de cont au postat știri despre problemele politice locale cum ar fi educația în limba rusă sau reunificarea cu România de asemenea aceștia au postat fotografii manipulatoare.

Facebook a descoperit cine stă în spatele acestor conturi false. este vorba despre reprezentanții Guvernului din Republica Moldova care au încercat să-şi ascundă identitatea, însă au fost descoperiţi, subliniază portalul Moldova9.com, care nu a reuşit să obţină o reacţie de la executivul de la Chişinău.

Pentru anunțurile publicate pe Facebook și Instagram a fost cheltuit aproximativ 20.000 de dolari achitați în euro și lei românești pentru răspândirea sister informații de propagandă.

ce mă surprinde este faptul că Facebook a devenit foarte restrictiv dar în același timp face un bine societății identificarea și ștergerea unor conturi false care să creeze și să întemeieze oamenii cu diferite tipuri de propagandă.

Daţi şi voi un share şi un like articolului

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment