Atenție la înşelătoriile depe internet care circulă prin care ți se poate fura contul de Facebook

Dă şi tu share articolului

De ceva vreme circulă pe internet o nouă metodă interesantă și ingenioasă prin care hackerii Îți fură contul de Facebook.

Single sign-in sau SSO Aceasta este o metodă de autentificare și ușor de folosit multe platforme cum ar fi Facebook Google link din Twitter. etc. SSO a fost creat pentru a face lucrurile mai ușoare atât pentru utilizatori, dar și pentru site-uri.

Aceasta este o metodă de autentificare confortabilă și la îndemâna oricui astfel că nu mai trebuie să ții minte multe parole diferite atunci când te vei Loga în contul de Facebook spre exemplu.

Dar cum se folosesc hackerii ?

Hackerii hackeri folosesc sistemul de login în Facebook pe diferite site-uri iar tu când introduci și parola nu știi că aceste date le furnizezi hacker Dar ce să fac cand va avea acces la toate informațiile tale Și de aici știți și dumneavoastră ce se poate întâmpla simt că are acces contul dvs.

Este clar că acest procedeu se numește Phishing nefiind unul nou în domeniul internetului dar de această dată Replica de login bine recreată foarte greu să îți dai seama că este un site fals.

Cei care au făcut asta au reprodus fidel un SSO autentic. La o primă vedere vă este greu să deosebiţi asta de un SSO real de-al Facebook. Totuși, există un indiciu că ai de-a face cu un fals. În mod normal, un astfel de pop-up de login poate fi mișcat din fereastra site-ului. În acest caz, atunci când trăgeai cu mouse-ul acel pop-up de login, unele elemente vizuale dispăreau.

Mai eeste totuşi un indiciu. Este vorba de funcţia autofill care nu merge pe aceste siteuri de phishing spre deosebire de siteurile normale.

Sfaturi privind protecţia online

Sfaturi. de fiecare dată când doriți să vă autentificați pe platforme precum Facebook Google Twitter linkedin, etc, introduceţi în browser adresa corectă scirsă de dvs în bara de url şi astfel veţi şti cu exactiate că nu există nico o şansă să fiţi victima unor hackeri. Cel mai bine aşa chiar dacă e puţin mai neconfortabil. Băbeşte îţi poţi salva datele de furtul acestor hoţi.

Este la fel de important Să aveți o soluție antivirus activă atât de viruși căței de amenințările care vin online întrucât această soluție de antivirus ar trebui să fie o suită de securitate pentru a vă putea proteja pe dvs.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

One Thought to “Atenție la înşelătoriile depe internet care circulă prin care ți se poate fura contul de Facebook”

  1. Camelia

    Ma bucur ca am citit acest articol. Eu am autentificare tow-fartors dar nu se stie niciodata. In plus schimb periodic parolele si pt fiecare cont am cate una separata si nah… le scriu intr-o agenda ca sa nu ma ia durerea de cap.

Leave a Comment