Cum să găsești o mașină bună pe internet care să nu fie vândută de samsari

Dă şi tu share articolului

M-am gândit de ceva vreme să scriu un articol în care să vorbesc despre hand vândute de către samsari pe internet.

Din păcate multe persoane păcălite pe banii lor curând niște mașini fie cu km de 2 ori mai mulţi rulaţi fie care au suferit un accident de circulaţie şi au fost reparate şi cosmetizate ca să pară noi.

Acest articol vine în sprijinul celor care doresc să își achiziționeze o mașină second hand cât mai bună fără a fi cumpărată de la un samsar.

Achiziționarea unei mașini nu este un proces foarte ușor. Există o complexitate de lucruri care trebuie inspectezi atunci când eşti pe cale de a cumpăra o mașină. Și din păcate mulţi dintre noi nu știu care sunt acele ponturi care ne vor ajuta în alegerea unei mașini cât mai bune.

Acei samsari sunt acele persoane care au un business și aduc mașini din statele din Europa de Vest și le vând pe piața din România pentru a face profit.

Problema este că din păcate la noi în țară se dau foarte multe țepe care sunt date de către aceștia. Şi chiar tu poţi să fi victima și să cumpere o mașină cu defecțiune serioasă sau cu foarte multe kilometri rulați.

De ce există samsari auto?

Samsarii în esență sunt niște vânzători de mașini second hand care au scopul aducerea autoturismelor și pe piața auto autohtonă.

Odată cu dezvoltarea economică de 30 de ani încoace numărul samsarilor s-a mărit considerabil. Tot mai mulți oameni doresc să își achiziționeze o mașină SH. Şi din acest motiv samsari s-au adaptat cerinţei pieţei aducând mașini din ce în ce mai multe pentru a le puen în vânzare. Ideea în sine de a fi samsar nu ese rea. Dar atâta timp cât se fac şmecherii iar viaţa ta este pusă în pericol asta este cât mai revoltător.

Foarte mulţi și samsari trăiesc doar din vânzarea de mașini ne mai având un al doilea job şi goana după profit a acestora îi determină să aducă şi maşini cu mari defecţiuni şi să le vândă ca să facă bani cât mai rapid. Samsarii vin cu poveștile gata făcute și sunt profesioniști din acest punct de vedere astfel încât minciunile care urmează să țină spună să fie cât mai credibile ce să te determină pe tine să accepți și să cumperi respectivă.

Este drept că samsari auto există pentru că există și o piață mare auto în România și oamenii sunt neinformați. Mulți oameni pretind că știu despre mașini dar nu este așa iar samsarii profita de acești oameni de potenţialii clienţi dacă putem să spunem așa vânzând maşini care au avut în istorie accident minor sau chiar major în cazurile mai rare. Deși aceste lucruri bineînțeles că nu ai cum să le vezi așa ușor decât dacă vei face o investigare amănunțită un service autorziat.

Vânzarea maşinilor din Românai este într-o continuă creştere fie că vorbim de maşinile noi din reprezentanţă sau cele second hand vândute fie de proprietari privaţi sau samsari.

Este clar că interesul fiecărui vânzător de mașini este de a își vinde marfa. Dar problema se pune bineînțeles la corectitudinea acestor samsari dacă aceștia sunt de bună credință și vând într-adevăr mașini bune fără probleme. Dar în multe cazuri ei vând mașini care au defecțiuni multiple.

Samsarii întotdeauna vor compara maşinile care se cer cel mai mult în special cele germane. Dacă o mașină din Germania este cumpărată cu 8.000-10.000 de euro şi o vând cu 12.000 14.000 în funcţie de motorizare şi variantă de echipare. Întotdeauna un samsar va face profit pentru că asta este și scopul lui să facă profit de pe urmă acelora care sunt nepricepuţi în ale maşinilor

Odată ce o duci în țară acea mașină o va duce la detailing, îi dă un polish şi cu siguranţă îi va monta un set de anvelope noi şi în cazul în care sunt elemente de caroserie care nu arată bine acestae sunt revopsite pentru a arata exact ca o maşină nouă şi astfel maşina este pregătită de revânzare. Realitatea este cam crudă dar să fie mare atenție tuns suntem în căutarea unei maşini.

Mașinile care sunt cele mai predispuse La ce pești sunt acele maşini de familie sedan-uri în special sau break fabricate între 2010 şi 2016 şi cu motoare până în 2 litri.

Foarte mulți oameni caută mașini care să fie oase căci confortabile eventual și să consume cât mai puțin și la un preț achiziție cât mai bun. Dar în realitate nu există aşa ceva. Vrei calitate, vrei o maşină cât mai nouă şi cu un nr. de km reali atunci va trebui să plăteşti. Pomeni nu există decât minciuni.

Cum găsești o mașină bună pe internet care nu este vândută de către un samsar

Bineînțeles că nu poți asta știi cu exactitate dacă persoana respectivă este samsar. Dar în mare parte îţi cam dai seama imediat după câteva chestii. Tot ce trebuie să faceți este să căutați mașina pe care o doriți fie pe autovit.ro sau olx.ro sau carzz.ro introduceți prețul minim și prețul maxim și în funcție de preferințe județul . și astfel se vor afișa toate mașinile.

Deci ce trebuie să vedem în anunţul respectiv?

  • Cum primul lucru despre masinile aduse din afară îl reprezintă chiar textul scris de către vânzător în detalii ex. adusă recent din Gremania, Franţa, Olanda, Belgia etc. Nu cred că mai există dubii privind proveniența mașinii având în vedere că a fost adusă din vestul Europei. Să nu mai vorbim de acte, talon, asigurare care sunt scrise în limba respectivă.
  • Unul dintre cele mai portante lucrurile reprezintă pozele din anunţ. Dacă pozele arată într un mod mai neprofesionist eventual să văd și anumite defecte și chiar detaliile ne arată mașina are mici defecte este cam clar că vorbim despre un proprietar privat și nu despre un samsar. Samsarii facă general poze la maşini care arată foarte bine în care defectele nu există și mașinile sunt ca și noi. De asemenea anunţurile sunt încărcate de detalii.
  • Dacă aţi poposit pe un anunţ care pare interesant uitaţi-vă şi la acel vânzător pe site-uri dacă mai are şi alte maşini la vânzare. E suficient să mai existe o altă maşină care o vinde şi vă daţi seama imediat că este samsar şi că asta este bussiness-ul lui.
  • Un alt aspect care trădează îl prezintă numerele roșii la o mașină. Asta înseamnă că mașina a fost adusă recent dintr-un stat din Europa și înmatriculată provizoriu în România. Din acest motiv are şi numere provizorii.
  • Atunci când căutați o mașină și vedete un preț ireal dar cu toate astea pozele foarte bine la un preț extraordinar și cu un an de fabricație cât mai sus este clar că vorbim despre ori samsara dumneavoastră dacă sunteți nepricepuți mai bine nu cumpărați mașina pentru o să vă ardeți Pe banii voștri.

Exemplu Volkswagen Passat an de fabricatie 2013, Full option DSG, 2.0 TDI, 8000 de euro. gândiți un pic un Volkswagen Passat nou 22.000 de euro dar cum ar putea să coste 8.000 de euro o mașină care are un motor diesel de 2 litri unde mai pui şi că varianta este full option la un preţ de 8000 de euro. Trebuie evitate din start aceste anunţuri. Acea maşină sigur a suferit un accident mare de circulaţie ori a fost răsturantă ori are 400 de mii de km reali rulaţi.

Cele mai mari țepe se dau cu mașinile aduse din Germania pentru că acestea cele mai apreciate de către români astfel că s-au orientat foarte bine către piața. Cererea tot mai mare de maşini germane îi determină pe aceştia să cumpere aceste maşini din statele vestice şi să le vândă fie pe internet sau în târgurile din România. Și totuși chiar și așa poți cumpăra o mașină bună de la un samsar doar dacă va fi testata amănunțit printr-un un service autorizat.

Cei de la service vor verifica grosimea stratului de vopsea. Dacă mașina a a fost chituită ca urmare a unui accident. Dacă mașina are probleme la sistemul de direcție, frânare. este drept că kilometrajul nu poate fi verificat nu poţi să ştii dacă maşina are acei număr număr de kilometri sau mai mult.

Şi totuşi conform unui counicat al RAR. Românii care achiziționează mașini second hand vor putea verifica printr-un simplu SMS la Registrul Auto Român (RAR), care este kilometrajul real al autoturismelor, dar și eventualele daune pe care le-a suferit. Toate acestea au fost date de un comunicat al Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Dar nici aici nu pot ştii cu exactitate dacă mașina are acel număr de kilometri sau multe mai multe grote Asta este lăudabilă inițiativa celor de la Registru Auto Român.

Cam acestea ar fi sfaturile cu privire la găsirea unei maşini pe internet fără a fi vândută de samsari.

Mare atenţie cu ţepele date de samsari. Ei au interesul să vândă. De multe ori să vă vândă ,,cazane” iar voi pe banii voştrii să vă ardeţi. Deci mare atenţie

Achiziționarea unei mașini second hand trebuie să implice cunoaștere din partea dvs atunci când veți dori să cumpărați o mașină sau să megeţi pricepe foarte bine la mașini.

Daţi şi voi un share şi un like articolului!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment