Sfaturi utile pentru şoferii începători

Dă şi tu share articolului

Sfaturi pentru şoferii începători

Dacă abia ai luat permisul ori nu ai mai condus de multă vreme ar fi bine să urmezi câteva sfaturi privind conducerea unui vehicul. Probabil mulți dintre voi v-ați confruntat cu acea teamă de a vă urca la volan după ce ați obținut permisul de conducere neștiind cum să o invingeți. M-am gândit să aduc în atenție câteva sfaturi foarte importante care ar trebui să le avem în vedere ori de câte ori ne urcăm în mașină.

1.Atunci când ne urcăm în maşină este obligatoriu să ne montăm centura de siguranţă înainte de a pleca la drum. Legea prevede faptul că toţi pasagerii trebuie să poarte centură de siguranţă dacă locurile din spate sunt montate cu asemenea dispozitive.
2. Începătorii ar trebui să circule cât mai mult pe banda 1 de circulaţie, dacă e liberă bineînţeles, pentru a nu-i stânjeni pe alţi participanţi la trafic în cazul în care mergem mai încet decât aceştia.3. Trebuie semnalizată orice intenţie de schimbarea direcţiei de mers, fie că schimbă banda de circulaţie sau depăşim un obstacol sau virăm la stânga/dreapta.4. Să respectăm absolut toate regulile de circulaţie. Acest lucru este valabil pentru toţi conducătorii auto, aşa cum prevede codul rutier.

5. Ar fi bine ca atunci când suntem începători să nu ne angajăm în depăşiri. Dar, dacă totuşi o facem, să o facem cu cap, să ne asigurăm temeinic în spate şi în faţă, să semnalizăm intenţia şi să efectuăm depăşirea. Ştim cu toţii că foarte multe accidente rutiere se produc din cauza depăşirilor neregulamentare.

6. Un alt lucru care îl consider important este acela ca proaspeţii şoferi care abia au obţinut permisul de conducere, ne având experienţa necesară de condus, să iasă cu maşină când oraşul este liber, spre exemplu în weekend să facă mici plimbări, apoi vor creşte durata condusului în funcţie de experienţa acumulată.

7. Este indicat să nu mergem cu o viteză mai mare de 50 km/h pe arterele principale.Iar în viraje să le efectuăm cu treapta a doua – 20 km/h cu maximă prudență. De asemenea este important de reţinut, să nu luăm prieteni în maşină. De ce? Din simplul motiv că aceştia se vor angaja în discuţii cu şoferul începător și îl vor perturba.

8. A se evita de asemenea conducerea autovehiculului cu radioul pornit/muzică întrucât ne poate distrage atenţia de la drum şi ne poate crea situaţii periculoase ducând chir la accident. Un şofer trebuie să aibă atenţie distributivă, dar atunci când zgomotul produs de un casetofon este ridicat îi va diminua capacitatea de concentrare.

9. Conducerea unui autoturism de către un începător să fie făcută cu prudenţă maximă, iar începătorul să aibă în dreapta lui pe cineva care are deja permis şi experienţă în şofat. Aceasta este opinia mea. Consider că ar ajuta foarte mult şi ar scădea considerabil riscul producerii unor evenimente rutiere. Fiind singur eşti supus greşelii în orice moment.

10. Şoferul începător trebuie să ţină ambele mâini pe volan la ora 9 şi 15. Conducerea oricărui autoturism se realizează în această manieră. Oricare altă mânuire a volanului este foarte riscantă.

Dacă găsiţi utile sfaturile de mai sus, lăsaţi un share şi un like acestui articol

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment