Sfaturi pentru ca anvelopele motocicletei tale să dureze mai mult

Dă şi tu share articolului

Întreținerea corespunzătoare a unei motociclete sau a unui scuter este esențială. Unul dintre factorii esențiali este ca anvelopele să fie în stare bună. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta ca anvelopele să dureze mai mult.

Aceasta este o chestiune de siguranta. O anvelopă uzată sau deteriorată este periculoasă pentru că nu are aderența de care aveți nevoie, cu consecințe pe care vi le puteți imagina. Dar este și un lucru plăcut: o motocicletă cu aderență slabă nu este o chestiune de placere cand vione vorba de condus. Cu toate acestea, schimbarea anvelopelor nu este ieftină, așa că uneori le folosim în exces pentru a le prelungi viața. Aceasta nu este o idee bună.

Cu toate acestea, există soluții pentru a prelungi durata de viață a anvelopelor în stare bună. Cu puțină atenție, puteți face mai multi km cu anvelopele dvs., vă puteți asigura că acestea funcționează bine pe tot parcursul ciclului de viață și vă puteți bucura de mai mult timp.

1. La presiunea potrivită

Anvelopele pentru motociclete sunt concepute pentru a se comporta într-un anumit fel. Dacă este desuimflata, banda de rulare va fi mai înaltă decât ar trebui, iar profilul benzii de rulare se va deforma pe sol diferit decât ar trebui. Acest lucru cauzează în mod logic uzură inutilă, deoarece nu se uzează așa cum ar trebui. Nici supraumflarea nu este bună: amprenta la sol este mai mică, motocicleta „călcă pe cuie”, suprafața mică de contact cu solul se uzează prea mult, iar aderența este mai proastă.

Presiunea în anvelope variază foarte mult, iar scurgerile mici sunt inevitabile, așa că trebuie să verificați presiunea din când în când. Avantajul de a face acest lucru este că nu durează mult, să zicem o dată pe săptămână, și obții multe în ceea ce privește durabilitatea, confortul și siguranța.

2. Anvelope în stare bună

Nu este doar o chestiune de presiune. Anvelope vechi care au 10 ani, sau anvelopele care au staet mult timp in repaus nu mai sunt utilizabile din cauza cristalizării. Componentele care compun această anvelopă și-au schimbat chimia, iar anvelopa și-a pierdut aderența și chiar rezistența la denivelări și gropi. Anvelopele care au fost lovite puternic, au lovit bordura sau similare nu mai sunt în stare bună, iar cel mai bun pariu este să verificați interiorul anvelopei.
O altă problemă legată de menținerea lor în formă bună este restul întreținerii cu care trebuie să ții pasul. Când se conduce cu o anumită viteză, roțile trebuie să fie bine echilibrate și să nu „sare”. Acest lucru este esențial pentru a asigura o uzură uniformă și fără spărturi și nereguli care ar putea face ca anvelopa să își piardă eficacitatea înainte de a se uza complet. Suspensiile și frânele bune joacă, de asemenea, un rol important: amortizoarele uzate înseamnă că anvelopele trebuie să muncească mai mult pentru a menține aderența și, prin urmare, se uzează mai mult.

3. Greutatea și viteza

Este logic ca o anvelopă mai grea să pună mai multă presiune pe sol și să se uzeze mai repede.
De obicei, în funcție de nivelul de încărcare, producătorul vă oferă o serie de referințe de presiune în anvelope pentru practic toate mașinile.
Dacă călătorești singur, cu bagaje sau cu un pasager, nu ar trebui să ții cauciucurile la aceeași presiune.
Verificați presiunea recomandată pentru condițiile de drum în care veți conduce.
Frecarea, temperatura și presiunea cresc cu viteza, ceea ce crește și temperatura.
Se va folosi mai puțină presiune în anvelope dacă călătoriți mai încet.
În plus, virajele mult mai ascuțite necesare la aceste viteze mai mari exercită mai multă presiune asupra anvelopelor, rezultând o uzură mai mare a anvelopelor.

4. Conduceți fără probleme


Implică mai mult decât simpla viteză. Un kilometraj mai bun al anvelopelor este, de asemenea, asigurat prin căutarea unor căi drepte și evitarea manevrelor neașteptate precum oprirea și accelerarea.
Din nou, rugozitatea cauzează uzură suplimentară, deoarece crește frecarea.
Ai grijă și la ABS; multe biciclete mai vechi îl au deja și acum este necesar pentru toate motocicletele moderne de peste 125cc.
Este o caracteristică excelentă de siguranță.
Pe măsură ce vă obișnuiți să vă apropiați puțin devreme de punctul de frânare și să aplicați frânele până când simțiți că autovehiculul săltă, amintiți-vă că este conceput pentru a preveni erorile de frânare și nu trebuie abuzat.

5. Atenție la curățenie

Curățarea corectă a motocicletei vă va asigura că o mențineți în stare bună pentru o perioadă mai lungă de timp și este un element esențial al întreținerii motocicletei.
Cu toate acestea, aveți grijă când vă alegeți produsele.
Unele produse de curățare pot părea adecvate, dar pot dăuna componentelor anvelopelor.
Doar apa este cea mai bună pentru anvelope, susțin unii producători de anvelope.

Și dacă aveți de gând să o lăsați parcată?


Motocicletele sunt concepute pentru a fi utilizate în mod constant, astfel încât să faceți acest lucru nu este niciodată o idee inteligentă.
Nu uitați totuși de anvelope, dacă nu aveți altă opțiune.
Pe lângă faptul că trebuie protejată, întreținută și unsă, motocicleta trebuie lăsată ridicată pe un suport.
Dacă poți, cel mai bine ar fi să o faci în stil de curse cu două suporturi pentru a menține anvelopele de la sol.

Cam acestea ar fi cele 6 sfaturi cu privire la anvelopele motocicletelor si cum sa avem grija de ele ca acestea sa dureze mai mult
Dati si voi un shaer sdi un like

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment