Cât de importantă este digitalizarea – Ce avantaje sunt

Dă şi tu share articolului

Din ce în ce mai mult, lumea devine digitalizată. Aceasta înseamnă că folosim din ce în ce mai multă tehnologie digitală în viața noastră de zi cu zi.

Importanța digitalizării este că ne ajută, făcându-ne viața mai ușoară și mai convenabilă. De exemplu, putem folosi un GPS pentru a găsi cea mai rapidă rută către destinația noastră. De asemenea, putem folosi o aplicație de dicționar pe telefonul nostru pentru a găsi semnificația cuvintelor pe care nu le cunoaștem.

Ce este digitalizarea?

Digitizarea este o procedură prin care datele în format analog dispoinibile pe hartie sunt convertite în format electronic, creând practic o imagine digitală sau formă digitală a unui raport, obiect, fotografie, etc. În zilele noastre, digitizarea datelor ia forma cifrelor binare, fiind procesate de un computer sau prin alte proceduri. Mai specific, este conversia unui material din sursă analog într-o formă numerică. Digitizarea este destul de importantă pentru procesarea informației, stocare, transmisie, pentru că permite informației să fie coagulată. Permite totodată datelor să fie obținute și distribuite, propagate fără a fi reduse și să fie transpuse în formate noi când este necesar. Digitizarea este metoda cea mai favorabilă pentru stocarea informației pentru organizații de oriunde din lume.

Care este diferența dintre digitizare și digitalizare?

Principalul argument în diferențierea acestor concepte este acela că digitalizarea nu poate avea loc fără digitizare. În timp ce digitizarea presupune transformarea datelor analog în digital, digitalizarea folosește datele digitizate și schimbă modul în care business-urile și clienții interacționează, creând noi fluxuri de venituri digitale, cu ajutorul tehnologiilor digitale.

Digitizarea se referă la optimizarea proceselor interne care duc la reducerea costurilor, în timp ce digitalizarea este o strategie care odată implementată, remodelează întreaga strategie de business și dezvoltare.

Avantajele digitalizarii

Exista o multitudine de avantaje. Spre exemplu digitalizarea documentelor, cartilor fizice in cele digitale.
Digitalizarea documentelor este un proces prin care documentele pe hârtie sunt scanate și convertite în fișiere digitale.
Există diverse avantaje ale digitizării, inclusiv acces mai rapid la informații, experiență îmbunătățită a clienților, productivitate crescută, costuri operaționale mai mici, luare a deciziilor îmbunătățite, securitate îmbunătățită a informațiilor, mobilitate mai mare, automatizarea proceselor de afaceri, agilitate și recuperare în caz de dezastru.

Digitalizarea documentelor se poate face din multe motive diferite. De exemplu, se poate face pentru a reduce nevoia de spațiu de stocare sau pentru a face documentul să fie căutat și mai ușor de găsit.
Procesul de digitizare nu este întotdeauna perfect, așa că uneori poate necesita unele ajustări manuale.
Digitalizarea poate duce, de asemenea, la erori atunci când documentul original nu este scanat corect sau dacă scanerul nu poate citi anumite tipuri de hârtie.


Trebuie sa mentionam si faptul ca, scopul digitizării este de a face informațiile mai ușor accesibile, stocate, întreținute și partajabile prin utilizarea tehnologiei digitale. Doar cu informații digitale putem lua decizii mai bine informate și putem obține informații despre operațiunile de afaceri.

Ai acces rapid la orice document

Prin digitalizare docuemtnelor

in orice moment al anului la orice ora

de pe orice dispozitiv cu acces la internet

de pe orice loc de pe planeta

trimitere instant prin email si alte aplicatii


Mai trebuie sa mentionam si securitatea datelor

Documentele pe hârtie pot cădea cu ușurință în mâini greșite, punând în pericol informațiile sensibile cum ar fi date cu caracter personal, cum ar fi informații despre clienți, rapoarte financiare și așa mai departe. De câte ori ați descoperit un document care a fost tipărit și apoi lăsat pe imprimantă ceva timp înainte de a fi colectat?

Pe de altă parte, pot fi utilizate diferite strategii și soluții pentru a proteja documentele digitale și pentru a se asigura că numai angajații potriviți și autorizați au acces la informații. Vă sfătuiesc cu căldură să citiți articolul de mai jos pentru mai multe detalii.

Concluzii,

Digitalizare documetnelor este un proces care se desfășoară încă din anii 1980. Versiunile digitale ale acestor documente sunt utilizate în mod obișnuit în zilele noastre și au devenit o parte standard a lumii afacerilor.

Procesul de digitizare a dus la multe beneficii pentru companii, inclusiv o eficiență sporită, o utilizare mai mică a hârtiei și o mai bună păstrare a evidențelor. Cu toate acestea, există și unele dezavantaje cu acest proces.
Eu consider si e lesne de inteles ca odatae cu digitalizarea cartilor spre exemplu clientii se vo bucura de o experiență îmbunătățita

Ca atare se pot bucura de o experiență mai plăcută în mediul digital, având acces rapid la mult mai multe informații de interes personal cum a fi carti si nu numai.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment