Sfaturi corecte pentru a conduce în siguranţă ca începător

Dă şi tu share articolului

Sfaturi corecte pentru a conduce în siguranţă ca începător

Indiferent că suntem începători sau şoferi ce avem ani de experienţă în spate trebuie să respectăm regulile de circulaţie în trafic. Este trist că foarte mulţi par să uite principiile de bază ale şofatului iar asta duce la crearea de accidente. Chiar dacă aceste sfaturi nu le primeşti din partea unui instructor auto e bine să circuli cât mai corect şi cât mai sigur.

Cum trebuie să conducă un şofer începător?

Bineînţeles că şi în şoferie trebuie să învăţăm continuu aşa este şi în cazul şoferilor fie ei începători sau nu. Cnoaşterea tuturor regulilor de circulaţie şi abilităţile de a stăpâni maşina nu trebuei să lipsească fiind cruciale.
Sunt convins că nimeni după ce obţine permisul nu mai rezolvă câte un chestionar pentru evaluarea cunoştiinţelor ce ar duce la reducerea numărului de accidente. Un şofer cu permisul deja în mână nu îl face mai bun. Numai învăţând, peseverând lovindu-te de situaţii ajungi să fi mai bn mereu.
Iar cei care nu sunt siguri pe ei la volan după ce au obţinut permisul e indicat să mai cumepre ore suplimentare de condus. Aceste ore îl vor ajuta să deprindă şi mai bine arta condusului. Ştiu că aceste ore costă, nu există un program al steatului prin care ocazional să treci prin aceste şedinţe în mod gratuit şi ar fi foarte bine sau măcar să fie subvenţionate parţial din partea poliţiei rutiere. Nu se va întampla asta s-ar pierde mulţi bani şi şoferii nu vor conştientiza că trebuie să respecte regulile de circulaţie ca în şedinţele din cadrul şcolii de şoferi.
Dar cum stă treaba cu viteza? Cum trebuie să conducem?
Viteza din punctul meu de vedere îţi conferă senzaţii tari însă odata cu asta creşte nesiguranţa la volan. A circla cu viteză creşte riscul producerii unui accident. De aceea viteza legală care o întâlnii în regulamente şi bineînţeles pe indicatoare este cea perfectă. În România situaţia stă prost. Fie că vorbim de oraşe mari sau nu numai există o mare presiune ce vin din partea altor participanţi la trafic iar tu ca şofer trebuie să mergi cu viteze mult mai mari altfel vei fi claxonat sau vei primi flash-uri şi de ce nu şi înjurat.
Lipsa educaţiei rutiere a şoferilor fie că este vorba între ei sau cu privire la maşini le şcoală sau cei începători este destul de mare în România şi nu face decât să genereze situaţii limită. Ei bine această carenţă de respect îşi pune amprenta şi pe nmărul victimelor decedate în urma accidentelor rutiere. Această presiune care o pun alţii pe tine nu ar trebui să îi sperie pe cei începători şi să îşivadă liniştit de drum îgnorându-i. A îi ignora pe toţi ceilalţi înseamnă a te concentra mai bine la ceea ce ai de făcut şi a n ute stresa în plus. Nu poate fi consierată o nesimţire din partea ta.

Purtarea semnului distinctiv de începător pe parbriz şi lunetă este obligatoriu timp de un an cf. legii.
Este atât legal cât şi indicat ca orice şofer începător să poarte pe parbriz şi pe lunetă semnul distinctiv care specifică faptul că la volan este un începător. Spre surprinderea mea am văzut destule maşini cu acest semn disctinctiv ceea ce este bine. Iar din moment ce ai aceste semne de începător şoferii ceilalţi ar treui să dea dovadă de mai mltă înţelegere să fie mai atenţi cu aceştia şi să nu uite că şi ei au fost începători şi că nu s-au născut deja cu permis.

Forţarea culorii verzi a semaforului.
Oricine cred că ar trebui să conştientizeze faptul că nu este normal să să foreţzi culoarea semaforului. În situaţia în care mai ai 20,30 de metrii până la acesta este atât regulamentar cât şi sigur să te opreşti fără să treci pe culoarea galbenă sau de ce nu chair pe roşu. Ştiu că în regulament scrie că nu sunt sancţionaţi cei care trec pe culoarea galbenă a semaforului întrucât nu pot opri în condiţii de siguranţă dar mai bine să evităm şi asta şi să fim mult mai atenţi.

Să nu uităm că în trafic trebuie mereu să ne comportăm civilizat şi să învăţăm indiferent de statutul nostru fie că suntem începători, sa avem ceva experienţă sau multă experienţă în condus. Sper ca aceste sfaturi să le găsiţi interesante şi să vă ajute să cponduci cât mai safe

Daţi şi voi un share şi un like!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment