Seria OnePlus 9, a lansată oficial: poate cele mai rapide telefoane pe care să-ți cheltui banii

Dă şi tu share articolului

OnePlus a anunțat noi telefoane pentru 2021: 9 și 9 Pro. El a explicat, de asemenea, parteneriatul cu Hasselblad cu cei doi. Hasselblad este unul dintre numele imensei de fotografie. Acesta este ceea ce puteți găsi la telefon și de ce ar trebui să luați în considerare utilizarea acestora. OnePlus 9 și 9 Pro vor începe precomenzi astăzi și vor ajunge la primul lot de cumpărători pe 31 martie. Prețul primei versiuni este de 3.600 de lei, care are 128 GB spațiu de stocare, în timp ce prețul versiunii Pro este de 4.600 de lei, care este de 128 GB. În același timp, dacă veti opta 9 Pro, veți primi și căști Buds Z. Dacă într-adevăr aveți nevoie de el, puteți cumpăra un încărcător wireless de 50 de wați pentru OnePlus 9 Pro. În caz contrar, utilizați încărcătorul cu fir din pachet.

La fel ca OnePlus 9 Pro, OnePlus 9 are un ecran AMOLED de 6,55 inci la 120Hz, dar rata de reîmprospătare este similară. 9 Pro utilizează tehnologia Fluid Display 2.0 sau LTPO, cu o rată de reîmprospătare între 1 și 120 Hz. Da, se va adapta automat nevoilor tale. Pe versiunea OnePlus 9 Pro pe care am folosit-o cel mai des săptămâna trecută, ecranul era foarte frumos. Are o luminozitate uimitoare (1300 de niți), suport pe 10 biți, HDR10 + și îl puteți seta după cum este necesar pentru a vă satisface nevoile. Diagonala este de 6,7 inci, rezoluția Quad HD +, poate fi cel mai bun motiv pentru a cumpăra un telefon mobil. Dar am și alții.

În prezent, relația de cooperare cu Hasselblad se reflectă în două aspecte: calibrarea culorilor și designul aplicației în spiritul Hasselblad. De asemenea, dacă faceți fotografii cu sunet, sunetul declanșatorului este sunetul unui aparat de fotografiat Hasselblad sigur, digital, dar similar (compania este de acord).

Cu toate acestea, acesta este un parteneriat de cel puțin trei ani, cu o investiție de 150 milioane USD. Au început cu culoarea și au făcut o treabă bună. Am atașat câteva exemple pentru a înțelege la ce mă refer. Hasselblad este bine cunoscut în industrie pentru culori. Deși nu le poate afișa într-un raport 1: 1 pe senzorul telefonului mobil, este din ce în ce mai aproape. Prin acest parteneriat, pot fi discutate tot mai multe discuții despre modul de redare a culorilor. Deocamdată, impresia este pozitivă: umbrele puternice pot fi reproduse bine, în timp ce tonuri mai neutre pot completa imaginea. Ca hardware, OnePlus folosește același senzor principal pe ambele telefoane: camera principală este de 48 megapixeli, iar ecranul ultra-lat este de 50 MP. Există, de asemenea, un senzor monocrom de 2 megapixeli care poate oferi informații pentru alte camere. Există o altă cameră cu zoom pe 9 Pro: 8 megapixeli.

Există două probleme aici: camera (la telefon sau echipamentul profesional) este la fel de bună ca lumina. Nu uitați, acesta este un telefon. Deși există numele „Hasselblad” pe spate sau în meniu, acest lucru nu înseamnă că va fi folosit ca cameră pentru 6.000 de euro sau mai mult. Deocamdată pot spune că primul pas a fost finalizat și nu este rău. În caz contrar, modul de mișcare a înclinării poate fi utilizat în orice aplicație de procesare a imaginilor. În afară de toate specificațiile și denumirile, cel mai important lucru despre cameră este un lucru: să-l folosești.
Pe baza acestui standard, pot spune că OnePlus este pe drumul cel bun. Nu am încercat fotografierea 8K pentru că mi s-a părut prea mult, dar am făcut-o în modul fotografiere (inclusiv Pro). Imaginile sunt acolo unde trebuie: detaliu, culoare și contrast. Până acum, nu pot spune despre fotografiile făcute de alte telefoane OnePlus, când performanța foto și video părea a fi pe locul doi pe lista de priorități.

Baterie și încărcare. Fiecare telefon are o baterie de 4.500 mAh și are o funcție de încărcare fără fir de 65 de wați care poate fi încărcată de la zero la 100% în mai puțin de 30 de minute. suficient? Desigur, în comparație cu piața actuală. Până când putem folosi un telefon mobil cu o baterie de o săptămână, încărcarea rapidă este cea mai bună alegere. Performanța hardware. Aceste două telefoane folosesc Snapdragon 888 și 8 sau 12 GB RAM LPDDR5 și 128 sau 256 GB spațiu de stocare și memorie UFS 3.1. Pe scurt, în ceea ce privește funcționalitatea, aceste telefoane trebuie să fie cât mai rapide. Personal, aș alege opțiunea de 256 GB, deoarece veți face fotografii și filme. Dacă doriți să experimentați, puteți trage în continuare în 8K.

Cameră ultra-largă. Da, are o rezoluție de 50 MP, dar important nu este senzorul, ci obiectivul. Spre deosebire de alți producători, OnePlus are o abordare diferită. Rata de distorsiune a obiectivului pe care o folosește este de doar 1% (în schimb, rata de distorsiune a altor telefoane mobile este între 10% și 20%). Aceasta înseamnă că ceea ce vedeți pe ecran este ceea ce a rămas în imaginea finală. Dacă este necesar, pe alte telefoane, imaginea va fi procesată pentru a face marginile drepte. Această metodă face ca fotografiile ultra-late să pară impecabile de la început până la sfârșit. Am atașat un exemplu.

OnePlus încă folosește Android și îl numește OxygenOS, dar nu contează, este una dintre cele mai bune modalități de a transformare a sistemului Android. De la pagina aplicației la meniul de setări, sistemul se simte în general rapid și curat. Această metodă este minimalistă și nu subliniază prea mult culorile, ceea ce înseamnă că nu există prea multe elemente care sa iti distraga atentia. OnePlus vine și Turbo Boost 3.0, prin care puteți deschide peste 25% din aplicații în fundal. Ei bine multitaskingul pe acest telefon chiar e bine sustinut de procesor.

Cu toate astea, cea mai bună alegere este OnePlus 9 Pro. Are un ecran – frumos și se pot face diverse setări pentru a vizualiza mai bine conținutul – și are toate camerele foto pe care ti le-ai dori.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment