Se schimbă harta în România, s-a dat legea: cine are de câștigat după votul din Parlament

Dă şi tu share articolului

Posibilitatea rearanjării hărții României este discutată de ceva vreme, iar detaliile acestei modificări drastice au fost stabilite acum printr-o mare revizuire a Codului administrativ.

România este împărțită, din punct de vedere conceptual, în județe, municipii, comune și sate.
În națiunea noastră se vor forma consorții administrative după ce Senatul, care a fost for decizional în această problemă, și-a dat votul.
Spre exemplu, un proiect guvernamental de actualizare și completare a Codului administrativ a fost aprobat practic.
Firește, totul se rezumă la bani, iar noua lege acordă alocări bugetare speciale localităților care aderă la “consorții”.

Reforma teritorială a României, inevitabilă
Înainte ca legea adoptată de Parlament să intre în vigoare, președintele țării trebuie să o promulge și să o publice în Monitorul Oficial.
Obiectivul este o reformă teritorială care a fost amânată în mod repetat.

Potrivit unui proiect îndelung discutat, consorțiile administrative sunt, prin definiție, asociații voluntare între două sau mai multe municipalități învecinate.
Acesta este unul dintre textele de lege la care națiunea noastră s-a angajat în PNDR, în ciuda faptului că intenția guvernului nu a pornit de la Bruxelles.
Guvernul Ciucă a adoptat în toamnă un proiect de lege care a marcat începutul procesului de reformă.

Codul Administrativ – Ordonanța de Urgență 57/2019 este menit să fie completat de proiectul de lege care a fost aprobat recent de către deputați.
Municipalitățile se pot acum asocia și pot lucra împreună pentru a furniza o varietate de servicii publice în mod colectiv, dacă doresc acest lucru.

Potrivit modificării pertinente a Codului administrativ, două sau mai multe municipalități sau orașe care includ localități rurale învecinate au dreptul de a colabora și de a se asocia în consorții administrative, în conformitate cu legea, pentru a spori eficacitatea serviciilor publice, pentru a crește eficiența implementării investițiilor sau pentru a face m

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment