Ford trece prin momente grele: rechemarea uriașă pe care compania a trebuit să o facă

Dă şi tu share articolului

Aproximativ 520.000 de vehicule din SUA și 114.000 din alte țări sunt incluse în această rechemare.

Din cauza potențialelor pericole de incendiu din cauza fisurii injectorului de combustibil, Ford recheamă în service 634.000 de SUV-uri la nivel global și recomandă proprietarilor să își verifice vehiculele.

Rechemarea, potrivit Ford, include multe modele de SUV-uri Bronco Sport și Escape de 1,5 litri cu trei cilindri, care au făcut deja obiectul unei rechemări anterioare, în aprilie, din cauza posibilității ca o carcasă a separatorului de ulei să se fisureze și să dezvolte o scurgere care ar putea duce la un incendiu al motorului.

Aproximativ 520.000 de vehicule din SUA și 114.000 din alte țări sunt incluse în această rechemare.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi a declarat că noua reparație va fi în continuare necesară pentru vehiculele reparate în cadrul rechemării anterioare.

Ford a declarat că un injector de combustibil fisurat ar putea duce la acumularea de combustibil sau vapori de combustibil în apropierea suprafețelor fierbinți în timp ce motoarele SUV-urilor care fac obiectul celei mai recente rechemări în service, ceea ce poate duce la incendii sub capotă.

Dealerii vor actualiza software-ul vehiculului pentru a detecta injectoarele de combustibil fisurate și vor afișa un mesaj pe tabloul de bord odată ce reparațiile sunt disponibile.

“Puterea motorului va fi redusă în mod automat dacă este detectată o scădere a presiunii în conducta de combustibil, reducând orice risc și permițând în același timp clienților să se deplaseze într-o locație sigură, să oprească vehiculul și să ia măsuri de service”, a adăugat Ford.

Probleme serioase

Dealerii vor verifica, de asemenea, dacă există un miros excesiv de combustibil spre partea superioară a motorului și vor instala un tub care evacuează combustibilul din duza de combustibil și îl îndepărtează de suprafețele fierbinți.

Ford a raportat că a primit 54 de cazuri de incendii ale motoarelor de 1,5 litri în total, dintre care patru au avut fisuri ale injectoarelor de combustibil.
Alte 13 au fost probabil provocate de o scurgere a injectorului de combustibil.

Nu există decese legate de această rechemare.

Potrivit Ford, compania nu îi sfătuiește pe proprietari să înceteze să mai conducă vehiculele rechemate în service.
Se așteaptă ca injectoarele de combustibil cu scurgeri exterioare să cedeze cu o rată de defecțiune scăzută, potrivit producătorului.

Ford a raportat cele mai multe rechemări în service de vehicule din SUA până acum în acest an, cu 64 de rechemări în service care au implicat 8,6 milioane de vehicule, potrivit National Highway Traffic Safety Administration.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment