Rivalul Tesla se lovește de noi obstacole: ce întâmplă cu producția celor de la VinFast

Dă şi tu share articolului

În timp ce prima încărcătură VinFast de SUV-uri de dimensiuni medii a plecat din Vietnam spre Statele Unite, a fost anunțată întârzierea pentru Europa.

Din cauza unei penurii globale de semiconductori, producătorul vietnamez VinFast a fost nevoit să amâne introducerea SUV-urilor sale electrice VF 8 și VF 9 în Europa din a doua jumătate a anului 2022 până la începutul anului 2023.

VinFast și calendarul nostru de producție și livrare în Europa au fost afectate de întreruperea lanțului global de aprovizionare cu chipseturi, potrivit producătorului auto.

Întârzierea pentru Europa vine după ce primul transport VinFast de 999 de SUV-uri de dimensiuni medii VF 8 a părăsit Vietnamul pentru Statele Unite săptămâna trecută. Marca va fi lansată mai întâi în Germania, Franța și Olanda.

VF 8-urile vor fi transportate în California și apoi livrate clienților la sfârșitul lunii decembrie, potrivit unui comunicat VinFast.

Probleme pentru producătorul vietnamez
VinFast a expus patru vehicule complet electrice la Salonul Auto de la Paris din acest an: VF 6, crossover mic, VF 7, crossover compact, VF 8, SUV de dimensiuni medii și VF 9, SUV mare.

Potrivit directorului general al VinFast, Jean-Christophe Mercier, producătorul auto va începe să primească comenzi pentru VF 7 și VF 6 anul viitor și va începe să livreze VF 9 la începutul anului 2023.

Vicepreședintele pentru post-vânzare și experiența de proprietate a clientului la VinFast Europe, Mercier, a refuzat să ofere o dată mai precisă de începere a rezervărilor.
De asemenea, nu este clar dacă planurile VinFast de a lansa o serie de magazine în Europa au fost afectate de întârzierea livrării.

Potrivit VinFast, primele sale locații au debutat luna aceasta în Köln și Paris.

După aceste magazine, vor urma altele în Amsterdam, Berlin, Munchen, Frankfurt și Hamburg.
În plus, afacerea a anunțat luna trecută că va deschide locații până la începutul anului 2023 în Oberhausen, Marsilia, Rennes, Montpellier, Metz, Den Haag și Rotterdam.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment