Cum vor companiile să te controleze: tehnologia care te „ajută” să devii obedient la locul de muncă

Dă şi tu share articolului

Unii angajatori au apelat la strategii alternative pentru a se asigura că obțin exact ceea ce își doresc de la angajați, în condițiile în care pandemia i-a forțat pe toți să stea în casă și un număr record de oameni au început să lucreze de acasă.

Pe computerele de serviciu, unele persoane au instalat “spyware”, care urmărește utilizatorii și înregistrează activitățile lor online.
Unii au instalat chiar și camere web pentru a monitoriza etica muncii.

Așteptați să vedeți ce urmează dacă vi se pare că este excesiv.

Tehnologia care te monitorizează până la ultimul neuron
Pentru a-și menține angajații “fericiți” și, poate cel mai important, productivi, mai multe întreprinderi au ales să investească în firme care utilizează scanarea creierului și învățarea profundă.

Se spune că senzorii de electroencefalografie (EEG) și modelele de învățare profundă folosite de tehnologia companiei InnerEye citesc semnalele cerebrale și îmbunătățesc “performanța”.
În acest caz, discutăm despre căști.

Cu ajutorul unei inteligențe artificiale și a unei combinații de scanări ale creierului uman, tehnologia InnerEye urmărește să elimine necesitatea de a lua decizii spontane pentru a face cele mai bune alegeri.

Pentru a ajunge la o decizie unificată și a stimula productivitatea și eficiența, AI-ul este conceput pentru a combina intrările de pe ecranul computerului cu procesarea vizuală și reacțiile creierului.

În plus, în acest fel, IA își poate îmbunătăți abilitățile de luare a deciziilor.

Pe de altă parte, Emotiv, o firmă specializată, susține că aceasta nu este aplicația principală a tehnologiei în cauză.
Ei susțin că tehnologia a fost de fapt dezvoltată cu gândul la bunăstarea angajaților.
Emotiv susține că va examina îndeaproape companiile cu care colaborează pentru a opri sistemul infernal de monitorizare a undelor cerebrale Big Brother.

Deși inițial această tehnologie pare să fi fost dezvoltată pentru bine, există o îngrijorare reală că ar putea fi folosită în rău.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment