Meta a fost amendată cu 265 de milioane de euro pentru “scăparea” datelor de pe Facebook

Dă şi tu share articolului

În ultimele 18 luni, Meta a primit amenzi de aproximativ 1 miliard de euro de la autoritatea de reglementare din Irlanda.

Potrivit Independent.ie, Meta a fost amendată cu 265 de milioane de euro (277 de milioane de dolari) pentru că nu a reușit să oprească “scurgerea” online a milioane de numere de telefon mobil și a altor informații personale ale utilizatorilor Facebook.

Această amendă vine după o sancțiune de 405 milioane de euro (402 milioane de dolari la momentul respectiv), dată în septembrie, fiind a doua amendă pe care Comisia irlandeză pentru protecția datelor (DPC) o aplică în tot atâtea luni.
Meta a primit amenzi în valoare de aproape 1 miliard de euro doar în ultimele 18 luni.

Meta, bună de plată

Sancțiunea a fost impusă ca reacție la presupusa scurgere de date privind 533 de milioane de utilizatori Facebook în luna aprilie a anului trecut.
Printre acestea se numără informații de contact care pot fi folosite în atacuri de phishing și alte atacuri, cum ar fi numere de telefon, date de naștere, adrese de e-mail și adrese.
Potrivit DPC, au fost publicate online informații private ale unor judecători activi, gardieni de închisoare, asistenți sociali, jurnaliști și alții.

Meta a dat vina pentru atac, la momentul respectiv, pe “actori răi”, dar autoritatea de reglementare din Irlanda a susținut că firma a încălcat cerințele GDPR de a “proteja datele prin proiectare și implicit”.
Alte autorități de protecție a datelor din UE “au fost de acord cu decizia DPC”, a precizat aceasta într-un comunicat de presă. The Wall Street Journal a fost informat de Meta că defectul a fost remediat în 2019.
Întreprinderea a declarat că va examina decizia DPC Irlanda, dar nu s-a hotărât încă în privința unui apel.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment