Se modifică legea circulației. Noi sancțiuni pentru șoferi care țin telefonul în mână.

Dă şi tu share articolului

Guvernul a pus gând rău șoferilor modificand legea circulației, iar șoferii vor fi aspru sancționați.

Nenumăratele cazuri de deces rutiere stârnit multe discuții privire la adoptarea 1 EUR noi sancțiuni mult mai aspre pentru cei care folosesc telefonul mobil în timp ce conduc.

Este drept că România este prima țară din Uniunea Europeană la capitolul morți în accidente rutiere și sancțiuni mult mai dure erau de așteptat în condițiile în care în fiecare săptămână mor circa 35 de persoane în accidentele de circulație.

Potrivit noilor reguli va fi taxată folosirea adecvată a telefoanelor mobile de către conducătorii auto pe drumurile publice

Ședința de luni 12 august guvernul a adoptat un proiect de Ordonanță de modificare a OUG / 2002 privind circulația pe drumurile publice.

potrivit actului normativ adoptat de Guvern Propune interzicerea în timpul conducerii pe drumurile publice curate mișcarea tinerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod Nu nu mai ai telefonul mobil ce ia oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcție de înregistrare redare text Foto sau.

cei care vor această regulă vor fi sancționați cu amendă prevăzută în clasa 3-a de de sancțiuni aceeași ca la Conducătorii de autovehicule și pentru conducătorii de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru săvârșirea contravenției în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare a telefonului mobil precum și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut înregistrare Foto sau video.

nu o să îmi sune care va fi introdusă în rutieră îi va sancționat pe șofer cu șase opt puncte amendă clasa a treia și patru puncte penalizare pentru săvârșirea de către conducătorul auto sau tractoare agricole sau forestiere ori tramvai contravenției indicate.

proiectul de act normativ și mecanici mai aspru de sancționare Ce este raportat la pericolul social al faptei. În condițiile în care utilizarea telefonului mobil și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare redare text Foto sau video în alte condiții decât cele permise se realizează mâncarea unei reguli pentru circulația vehiculelor și astfel se vor aplica două stațiune si a contravențională dar și suspendarea pe o perioadă de 30 de zile pentru conducătorii de autovehicule.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment