Anunțul primarului Gabriela Firea pentru bucureșteni. Ce autobuze noi vor circula în capitală începând cu 2020?

Dă şi tu share articolului

Gabriela Firea primarul general al capitalei a anunțat că pe străzile din București vor ajunge zeci de autobuze noi. aceste autobuze sunt diferite față de autobuzele care au sosit începând cu sfârșitul anului. Din păcate aceștia nu sunt sută la sută electrice.

Gabriela Firea a anunțat că a fost finalizat achiziția de rulată judecător Primăria Capitalei achiziția a noi autobuze va fi folosite de stb societatea de transport București. practic vorbim de 130 de autobuze hibrid. câștigătorul licitației este Mercedes Benz iar autobuzele care vor fi livrate în perioada următoare vor fi Mercedes Benz Citaro Hybrid. Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA..

Autobuzul a primit premiul Bus of the year 2019 fost acordat în cadrul evenimentului IAA 2018. aceste autobuze Mercedes Benz Hybrid citaro au o garanție de opt ani și 480.000 de km.

De asemenea Primăria Capitalei mai are în plan să achiziționeze 300 de mijloacele de transport cele 100 de tramvaie promise și 100 de troleibuze și 100 de autobuze full electrice. Acestea unde în acest moment în diverse etape de evaluare și pentru care o parte din Finanțarea lor este asigurată din fondurile nerambursabile.

Din păcate mai trebuie să așteptăm un an de zile pentru că autobuzele care vor fi livrate vor în luna mai a anului pentru omologare. Ulterior, timp de șase luni, vor fi livrate câte 20 de autobuze lunar.. conform contractului ultimele 9 bucăți recepționate în luna ianuarie 2021. Gabriela Firea a explicat Ce este lucruri pe pagina sa de Facebook.

Ce dotări au autobuzele?

autobuzele vor fi echipate cu sisteme ABS, ASR (Sistem de protecţie anti-patinare) şi ESP (Program electronic de stabilitate). camere video, GPS.

Autobuzele au o capacitatea de până la 100 de pasageri dintre care 27 așezați și 65 în picioare.

Acestea au următoarele dimensiuni. lungime de 12.135 mm, lăţime de 2.550 mm, înălţime de 3.120 mm, laţime uşi de acces de 1.250 mm şi o înălţime la urcare pentru toate uşile de 320 mm.

Pentru acestea autobuze hibrid de tehnologia permite ca motorul electric Ce este dispus între motorul termic și transmisie automată să funcționeze atât ca agregat de antrenare a roților cât și ca generator de energie când autobuzul frânează și astfel în funcție de energia se regenerează .această energie este stocată pentru a fi pusă în aplicare atunci când autobuzul se va mișcare

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment