Review Skoda Superb – o limuzină elegantă și practică care nu te va dezamăgi – preț, motorizări, păreri

Dă şi tu share articolului

Review Skoda Superb – o luminzină elegantă și practică care nu te va dezamăgi – preț, motorizări, păreri

Astăzi a sosit timpul să discutăm despre SKODA Superb. SKODA Superb este o limuzină de familie sau compact executive car destul de interesantă. Superb este dezvoltată pe platforma nouă mqb de la Volkswagen. SKODA Superb este vârful de gamă celor de la SKODA din segmentul masinilor de familie compacte. SKODA Superb și Volkswagen Passat sunt una și aceeași dar sub un alt design.

Skoda superb, skoda superb design, skoda superb image

Skoda Superb scurt istoric.

SKODA Superb apărut în anul 2001 și a trecut prin schimbări de design radicale în 18 ani fiind acum este la a treia generație.

SKODA Superb design exterior

Spre deosebire de generația a doua acest model poza așa cum a fost dezvoltat de către designerii cehi.

Așadar în față regăsim blocurile optice care sunt aproape dreptunghiulare și teșite în partea exterioară formând un triunghi.

Skoda superb, skoda superb design, skoda superb image

În centrul acestora regăsim o grilă babana prin care aerul pătrunde în radiator o răcire eficientă. Capota îi dă o înfățișare agresivă mașinii prin cele două nervuri. Așadar o cută care începe în zona farurilor și se prelungește până pe uși dar arată bine așa cum a fost desenat această mașină. Blocurile optice au înglobată tehnologia LED. Sub faruri regăsim de asemenea două proiectoare de ceață care sunt în în același design cu farurile dar și acestea. arată bine nu este este o mașină care inspiră seriozitate și cu care poți epata fără discuții. Așadar cu această mașină poți fi să te duci fie la întâlnire, fie la muncă ori în vacanță și vei da bine cu ea.

în spate blocurile optice îmi plac cum au fost și ele desenată se prelungesc mult către alipirea din spate dar și acestea audiologie led. camera pentru mers cu spatele este ascunsă sub sigla scos SKODA și acesta va fi Atunci când vei da comanda de a te deplasa cu mașina în marșarier.

Skoda superb, skoda superb design, skoda superb image

Partea din spate arată bine dar nu e nimic surprinzătr. Stopurile demne pentru o limuzină adevărată așa cum vedem la Audi A6 sau Audi A8. Mașina cumva aduce din acest punct de vedere cu Audi practic Sub aceeași umbrelă a grupului VAG dar are o identitate a sa proprie pe care nu o putem să o omitem.

SKODA Superb 2019 interior

în interior Skoda Superb Arată foarte bine exact ca Volkswagen Pindu una și aceeași mașină dar este diferită din punct de vedere al unor dotări dar și el designului.

Și pe SKODA Superb regăsim plastic dar plasticul de pe bord sau de pe uși este foarte calitativ și asta este normal Dar fiind faptul că vorbim de o limuzină cu valențe Premium. pe portiere regăsim în piele întoarsă și nu are cum să sară în ochi fiind totul la superlativ. în spatele schimbătorului regăsim frâna de mână electromecanică și de asemenea 3 Cup holdere.

Skoda superb, skoda superb design, skoda superb image

Scaunele sunt dotate și le cu piele și sunt confortabile odată ce vei pune mâna pe ele de Feeling plăcut. Scaunele se pot regla electornic iar acestea sunt dotate cu memorie. Acestea pot memora până la 3 poziții diferite setate precum și ale oglinzilor retrovizoare. În interiorul ușilor regăsim spații de depozitare generoase. se pot pune sticle de 2 L în fiecare portieră. Skoda se paote mândri cu sloganul Simply Clever pentru ergonomia de care dă dovadă.

Volanul este în trei spițe și este îmbrăcat în piele iar în centru acestuia ai găsit claxonul iar în partea laterală stângă comenzile pentru acționarea radio și telefon chiar în spatele Volanului avem o maleta pentru semnalizare maneta pentru acționarea ștergătoarelor.

Capacitatea portbagajului este impresionantă de 625 l dar dacă vei rabata scaunele din spate vei ajunge la o suprafață de călcare de 1760 L fiind pe buna spațiu din portbagaj din clasa din care face parte.

Pe portiera șoferului regăsim comenzile de acționare ale tuturor celor patru geamuri ale mașinii Precum Și butonul pentru reglarea electrică a oglinzilor retrovizoare.

Deci per ansamblu interiorul mașinii îți dă o senzație de lux dar lucru foarte interesant în reprezintă o bandă led pentru iluminare iar aceasta poate să fie setată pe mai multe culori așa cum o doriți dumneavoastră. deasupra regăsim un plafon panoramic sau o trapă ideală pentru zilele calduroase de vara. Aceasta daca stai sa te gandesti are un avantaj in afară de aerul proaspat care intra direct de deasupra Lumina din interiorul mașinii: Cei din spate vor putea să privească prin aceasta dându-le o senzație panoramică. Mașina este dotată și cu parasolare verticale pentru ușile din spate ne mai fiind nevoie să cumperi tot felul de chestii și să le lipești pe geam.

Vizibilitatea este foarte bună spre excelentă de la postul de conducere și cu toate acestea există un mic inconvenient și aici mă refer în special în a dimensiunea oglinzilor fiind o idee mai mici de alte mașini din segment cu toate acestea nu este o problemă pentru că mașina este echipată cu senzorul de blindspot care te va ajuta în momentele dificile.

Sistemul audio este excelentă muzica și posturile de radio se vor auzi incredibil de bine.

Insonorizarea este și ea foarte bună mașină însă la viteze de croaziere nu vei fi deranjat sunetul produs de oglinzi.

Confortul la interior este la superlativ toți cei cinci pasageri foarte confortabil chiar la un drum lung grație scaunelor foarte bine realizate și comode.

Sistemul de navigație Columbus cu touchscreen de 8 inch oferă nenumărate avantaje cum ar fi navigația cu harta Europei. iar mai apoi selectarea posturilor de radio conectare prin Bluetooth audio, USB, card SD. iti vor fi utile atunci când vei călători cu mașina.

Se pot realiza setări ale sistemului de navigație sau setările ai sistemului de sonorizare precum și ajustarea volumului pe zone diferite ale mașinii cum ar fi, presiunea din anvelope, asistență șofer parcare și manevre lumini iluminare ambientală oglinzi și ștergătoare deschidere și închidere setările scaunului.

Tot pe display apar informații în timp real despre sistemul de climatizare automată pe trei zone și se vor face ajustări în funcție de dorințele.

SKODA Superb dotări

sistemul de navigație va fi utilă Atunci când vei calatorii. Acesta dispune de o rezolutie buna și nu se blochează nu sacadează. Deci o bilă albă pentru compania care l-a realizat.

SKODA Superb regăsim adaptiv Cruise control o funcție mai multe pentru mersul la drum lung pe autostradă

direcția progresivă atunci când rulez mai mare și dacă direcția este mai moale riști să derapezi ușor dar sistemul din față contul maxim iar grație acestui sistem nu vei derapa.

Camera video spate. camera video în spate este foarte utilă Atunci când vei înapoi sau la parcare. Așadar pai să parchezi mașina lateral sau cu spatele vei vedea prin ecranul de 8 inci.

Scaunele din față sunt încălzite și este ideal să ai această opțiune mai ales în anotimpul rece. atunci când te urca în mașina vei porni încălzirea în scaune pentru a avea un confort ridic ridicat.

SKODA Connect. este o funcție importantă care îți permite un acces facil la telefon fără stress și fără încălca rutier.

Test drive SKODA Superb

Pentru a vă familiariza cu noua SKODA Superb va trebui să vă înscrieți pentru un test drive la unul din dealer II SKODA. eu unul vă recomand să faceți un test drive beți Constanța pe pielea voastră modul în care mașina se comportă la drum.

Din păcate Este cam dezamăgitor să am Africa există și inconveniente la o mașină deloc ieftină.

luneta din spate. geamul este destul de înclinat și extrage vizibilitatea iar șoferul va avea o vizibilitate destul de redusă dar acestea camera de marșarier este binevenită rezolva această problemă.

știu că există și persoane care nu știu ce interesate de această cameră și parchează mașina din ochi fără de asistență la parcare

SKODA Superb 2019 ținută de drum

SKODA Superb deși este dotată cu tracțiune integrală având o garda la sol nici mare nici mică pe șosea de drum excelentă și un ruliu foarte scăzut atunci când vei lua un Viraj mai strâns.

SKODA Superb 2019 este o mașină mare având o lungime de 4,80 6 m și o lățime de 1,86 dar cu toate astea îmi este greu de condus.

SKODA Superb motorizări

pe SKODA Superb există o gamă largă de motorizări atât pe benzină cât și pe diesel.

prețul pentru o SKODA Superb începe de la 26.060 de euro pentru echiparea Ambition cu motor pe benzină și cutie manuală în șase rapoarte și tracțiune față. motorul este de 150 de cai putere și are un consum mediu de 5,2 l/100 km.

Dacă vei dorii cutie automată DSG 6 rapoarte și tracțiune față vei avea de ales între trei variante de echipare albe și al Style și Laurin and klement.

varianta de echipare ambition și cutie de viteză automată 27.745 de euro iar versiunea Style 33.027 euro iar versiunea de top laurina iarnă clement 36.013 euro

Dacă vei dorii motorizarea pe benzină de 1,5 l și tracțiune integrală va trebui să alegi între versiunea de echipă ale Style sportline si Laurin and Klement

prețul pentru versiunea Style este de 37.700 euro, iar iar pentru versiunea sportline 38.624 euro versiunea de top la un preț de 40.777 euro.

Dacă vei dori să alegi o motorizare diesel ai putea alege intre motorul Diesel 2.0 TDI de 190 CP doar împreună cu cutia automată DSG în 6 rapoarte și în funcție de dorința fiecăruia se poate opta pentru tracțiune față sau integrală.

prețuri pentru versiunea diesel ce tracțiune fata a începe de la 31.224 euro Ambition. următoarele versiuni Style 35.013, sportline 36.147 și Laurel and klement 38.088 euro.

NU în ultimul rând prețurile pentru versiunile cu motor diesel de 190 CP cu tracțiune integrală Ambition 32.904 euro, Style 36.692, – Sportline – 37.827 euro, Laurin and Klement 39.769 euro.

Consumul dat de producător pentru propuslorul 2.0 TDI este de 4.9 l/100 km

Cutie manuală ăe Skoda Superb sau cutia automată DSG?

Skoda Superb nu este o mașina premium care se adresează persoanelor care caută doar confort.

O cutie de viteze manuală este utilă mai mult la drum lung pe autostradă spre deosebire de oraș unde va trebui să ,,mesteci în mămăligă des”, acolo fiind mai inicat un DSG. Cât despre consuimuri consumurile depind de stilul de condus, însă sunt bune.

Câteva cuvinte despre cutia manuală pe Skoda Superb.

Cutia manuală produsă de grupul Volkswagen este foarte bine închegată schimbarea treptelor de viteză este aproape insesizabilă spre deosebire de alte autoturisme din același segment.

DSG îmi place foarte mult comportăm nu se foarte bine iar sistemul start stop în traficul aglomerat orașe.

Mașina permite alegerea stilului de condus în funcție de necesitate de șofer. există mai multe moduri o fi setată pe modul eco modul normal sau sport. în modul sport volanul se va întări direcția va fi mai rigida.

Impresii generale Skoda Superb 2019

SKODA Superb este o mașină interesantă în care oferă spațiu mai mult decât generos pentru toți cei cinci pasageri adulți un volum mare al portbagajului scaune încălzite dublu climatronic și numeroase tehnologie de ultimă generație la bord.

Dar trebuie să remarc și mirosuri. Știu că este o mașină care se poziționează în top-ul gamei celor de la Skoda, dar cu toate astea prețul este destul de mare pentru România. La prețul acesta poți opta lejer pentru o Skoda Octavia fratele său mai mic sau la o altă mașină din același segment la alți producători.

Aș fi preferat calul el luneta din spate să fie mai puțin Înclinată și să oferă o vizibilitate de la postul șoferului de asemenea o optimizare a pedalei de accelerație pentru echiparea cu motor diesel încât o apăsare mai puternică a acesteia. insonorizarea motorului la relanti este adica Tu chiar și atunci când volumul instalație de sonorizare destul de mare.

Dar lăsând la o parte aceste minusuri mașina îți ia ochii, este foarte reușită atât din punct de vedere al designului elegant cât și al dotărilor de la interior și confortului sporit.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment