Review – Dacia Sandero Stepway – unul dintre modelele autohtone vândute bine – preț, păreri, motorizări

Dă şi tu share articolului

Dacia Sandero Stepway este alternativă bună la modelul clasic Dacia Logan. Din din punct de vedere al Industriei auto România Am putea spune că excelează prin simplul fapt că avem un model Dacia care este cel mai bine vândut brand auto autohton, și care de asemenea se vinde ca pâinea caldă în țările din vest.

Este adevărat că Dacia lucrează cu tehnologie franceză și motoarele sunt construite de fapt au fost dezvoltate de către Francezii de la Renault. După multe cercetări Francezii au studiat Piața noastră și au înțeles ce au nevoie românii de la un automobil.

Astfel au putut sa ajunga pe placul popoarelor „mofturoase”.  În esență nu contează dacă ești român Neamț francez, englez. Și atunci când vezi un produs, o mașină care îți face cu ochiul și îți satisface pe deplin nevoile la un preț având un raport calitate preț foarte bun, nu văd de ce nu ai profitat de această ofertă. Dacia Sandero este produs care satisfacem nevoile românilor și este de asemenea bine vândut alte piețe de desfacere din vestul Europei.

Dacia Sandero Stepway poate fi o alternativă bună pentru Dacia Duster. sigur că Duster este un autoturism din segmentul crossoverelor. este interesant că și Dacia Sandero Stepway a fost gândit ca un crossover pentru că are o garda la sol de 20 cm.

Dacia Sandero Stepway este o mașină din clasa subcompacta hatchback Dacia Sandero este varianta mai mică a Daciei Logan film de un autoturism din clasa Hatchback dar care arată exact la fel. Și totuși este o diferență Dacia Sandero clasică și Dacia Sandero Stepway.

Dacia Sandero Stepway are valențe de offroad și as mașina se va comporta ideal peta datoritei garzii la sol ceva mai ridicată dar și pentru roți și pentru praguri de asemenea regăsim un plastic tare și în zona spoilerului dar și la în spate acolo unde regăsim unghiul de degajare. Dacă vei opta pentru anvelope premium mașina se va comporta ideal pe drumuri alunecoase noroioase dar și atunci când voi exista muzică sau polei.

Dacia Sandero Stepway design exterior

fără îndoială Dacia Sandero Stepway are un design foarte bun mașina a suferit Și ea facelifturi. așa cum spuneam în Dacia Sandero și Dacia Logan arată la fel doar că diferența o reprezintă clasa mașinii Logan fiind una subcompacta subcompact Sedan iar Sandero o mașină hatcback.

Dacia Sandero Stepway se remarcă prin un robustețe si sporitivitate. Sandero Stepway oferă același volum ca un Sandero clasic

Dacia Sandero Stepway interior

la interior regăsim un model adevărat european cuavând iasemănări cu modelele mai vechi. Dar exista mici diferențe de poziționare a anumitor piese auto pe bord. Spre exemplu volanul te poziționat mai sus decat pe Loganul clasic sau al unui Sandero obisnuit.

Asadar un aer de nou și asta ne dă un Feeling de prospețime grațiere designului lui scaunelor și a tapițeriei și cromaticii

Saunele îmi plac sunt mai diferite față de modelul Sandero clasic și oferă un plus de sportivitate și dinamism asta garantează un aer mai fresh la interior.

la capitolul insonorizare Dacia reușit să mai reducă zgomotul interior Elsa la viteză de croazieră pe autostradă se vor auzi zgomote produse de oglinzii. Cu siguranță se putea lucra mai bine la insularizare dar și vorbim de o mașină din categoria low cost.

Pe Sandero Stepway există un spatiu generos spațiu pentru toți cei cinci pasageri Așadar fie că sunt pasageri detalii înaltă sau mai corpolenți vor putea călătorii confortabil pe distanțe medii. Pe distanțe lungi sar putea să existe probleme pentru că mașina nu a fost gândită pentru distanțe lungi dar te poți aventura și la drumuri lungi și nu vei regreta pentru alegerea făcută. Dacia Sandero nu te va obosi la drumuri medici lungi și asta datorită suspensiilorare sunt setate moi și al ESP-ului.

Dacia Sandero Stepway motorizări

ca și pe Dacia Logan există motorizări de la propulsoare pe benzină aspirate, turbo Tce și Diesel.

există multe persoane care afirmă la unison una dintre cele mai bune motorizări pentru Dacia Sandero Stepway este cea diesel  dCi de 1.5 litri, cu o putere de de 90 CP. această motorizare poate fi o alegere foarte bună pentru acest cu valențe crossover teren de forță și echilibru și manevrabiltiate.

cutia de viteze de pe Dacia Sandero manuală în cinci rapoarte construită de către Renault are timonerie tablouri dar își face bine treaba mai ales atunci când aveai merge în curbe sau în la depășire în viteză. numai trebuie să fie reglat această cutie pentru că există acel feeling dat atunci când se schibă treapta nefăcându-se lin.

Dacia Sandero Stepway preț

prețul de bază pentru o Dacia Sandero Stepway este de 9.010 euro cu TVA în varianta de echipare Stepway.

Dacia Sandero Stepway motorizări

Pe Dacia Sandero Stepway există Trei variante de echipare în Stepway Stepway Prestige și SL Techroad.

Câteva aspecte despre cutia de viteze pilotată Easy-R.

Cutia de viteze pilotata Easy-R de la Dacia este o alegere foarte interesanta pentru cei care vor mai mult confort atunci cand vor conduce ne mai trebuind să schimbe a treapta de viteză manual.

Din păcate se poate opta pentru cutia de viteze pilotata Easy-R pentru motorizarile Diesel si nici pentru Sce 73 CP ci doar pentru TCe 90 CP – turbo benzina.

Pe versiunea de echipare de bază regăsim dotări cum ar fi aer condiționat cu reglaj manual proiectoare de ceață trei centuri de siguranță spate cu prindere în trei puncte computer de bord sistem de monitorizare a presiunii în pneuri geamuri electrice față cu impuls pe partea șoferului.

Dotările de asemenea impuse de către ESP, ABS, AFU.

Pe versiunea de echipare Stepway se poate opta fie pentru motorul SCe 73 CP și cutie de viteze în 5 rapoarte manuală. consumul pentru acest port este de virgulă 4 mixed litri /100 km, 6,2 Urban și 5 l/100 extraurban.

De asemenea pentru pretul de 12.250 de euro se poate opta pentru un motorul TCe 90 benzină turbo, de 90 de cai ce dezvoltă un cuplu până la 140 de NM și cutia pilotată EASy-R. consumul pentru motorizare este de 5.7 l/100 km mixt, 5.5 extraurban si urban 6.1 l/100 km.

Dacia Sandero TCE 90.

O motorizare foarte interesantă ce dispune de un pe benzină turbo în trei cilindri destul de fiabil ce oferă consumuri foarte bune atât în oraș cât și la drum lung

Se poate opta și pentru cutie de viteze manuală pentru versiunea de echipare de bază ce motorul în 3 cilindri TCe 90.

Cei care vor dori o mașină economică, pot opta pentru propulsorul Diesel dCI 95 împreună cu cutia de viteze manuală în cinci rapoarte. Consumurile date de producător pentru acest motor sunt 3.9/100 km mixt, 4.1 l/100 km, 3.8 extraurban.

A doua versiune de echipare este Stepway Prestige din portofoliul Dacia este versiune de echipare superioară ce vine cu dotări precum aer condiționat cu reglaj automat monozona, geamuri cu reglaj electric și încălzite, geamuri electrice spate comenzi geamurilor pe spate și consola centrală, cruise control sistem de monitorizare a presiunii în pneuri și sistemul MediaNav de navigație, media pe ecranul tactil de 7 inch priză USB și bluetooth.

Se pot opta și pentru dotări suplimentare pentru ce care vor mai mult de atât. Pe versiuean Stepway Prestige sunt disponibile 3 motorizari. Tce 90 impreuna cu cutia pilotata EaSy-R 12.550 EURO la pretul de 12.550 euro si TCe 90 12.050 euro + cutia manuala in 5 rapoarte, si la 13.950 euro dCI 95 CP impreuna cu cutia manuala in 5 viteze.

Versiunea de top pentru Dacia Sandero Stepway esteSL TechRoad. prețul pentru această versiune de echipare Ce fel de la 12.150 de euro și poate ajunge în funcție de dotări va crește.

Pe SL TechRoad există dotări precum aer condiționat cu reglaj automat monozona, camera video pentru marșarier, oglinzi laterale cu reglaj electric și încălzite navigație și sistemul multimedia MediaNAV cu ecran de 7 inch, USB, bluetooth, geamuri electrice pe portierele din spate, acționate prin buton pe consola centrală cruis control luneta încălzită ștergător lunetă alerta sonoră și vizuală prindere centura de siguranță, volan îmbrăcat în piele și multe alte dotări care le veți găsi pe saitul oficial Dacia.

Același 3 motorizări pe care le-am specificat mai sus sunt disponibile și aici pentru SL TechRoad. pentru propulsorul TCe 90 Easy R, va trebui să plătești 12.650 de euro. dacă nu dorești cutie de viteze poți alege TCe 90 cu cutie de ivteze manuala. De asemenea, dCI 90 de 90 CP si cutie de viteze manuala, pretul este 14.050 euro .

Dacia Sandero Stepway păreri

De când a apărut Dacia Sandero și până acum mereu a fost apreciata această mașină. Dacia Sandero Stepway este o combinație între o mașină compactă și un prostovan cu o gardă la sol mai ridicată spre deosebire de Dacia Sandero clasic. Dacia Sandero Stepway este mașină pe care te poți baza oriunde și oricând fiind ideală pentru din România. Dacia Sandero Stepway a fost gândită pentru a fi ruletă diverse suprafețe de la de țară, cele cu pietriș, noroioase etc.

îmi place Dacia Sandero Stepway este o mașină care inspiră și sportivitate prin înfățișarea sa. o mașină ideală pentru o persoană cât și pentru vacanțe, mașina dispune de doua sine deasupra și pot să îi atașezi un portbagaj suplimentar.

Dacia Sandero Stepway test drive

Puteți oricând să vă înscrieți pentru un test drive. tot ce trebuie să faceți este să intrați pe acest site

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

One Thought to “Review – Dacia Sandero Stepway – unul dintre modelele autohtone vândute bine – preț, păreri, motorizări”

  1. Geo

    Si nicaieri nu este mentionat ca softul este pentru IOS nu Android prin urmare comanda vocala nu functioneaza iar agenda telefonica da rateuri cand esti apelat, Iti afiseaza numarul nu si numele. Cel mai bun consum obtinut de 6,5/100,

Leave a Comment