Schimbarea din Google Maps pentru toți șoferii din România: ajungi ”mai ieftin” la destinație cu mașina

Dă şi tu share articolului

Săptămâna aceasta, Google va începe să ofere opțiunea de traseu ecologic în Google Maps în România și în alte aproape 40 de țări europene.

Utilizând această funcție, utilizatorii pot selecta cel mai economic mod de a ajunge la destinație, economisind bani și reducând emisiile de dioxid de carbon – două lucruri pe care le caută tot mai mulți europeni.
Cercetarea Statista pentru anul 2022 indică faptul că transportul rutier este cea mai mare sursă de emisii de carbon din Europa.

“If the green route differs from the fastest route, Google Maps will show it for each search.
The user will notice both the time difference between the two routes as well as the relative fuel economy on the green route (represented as a percentage of consumption on the fast route).
The fastest route will always be displayed on Google Maps if this option is selected in the “Settings” menu.
Results from its use indicate that the Green Route feature, which has already been implemented in the US, Canada, and Germany, has resulted in a (estimated) reduction of half a million metric tons of carbon emissions, which is the same as reducing traffic on the roads by 100,000 cars with combustion engines “. A spus Google.

O funcție utilă

Traseul care utilizează cea mai mică cantitate de combustibil depinde de tipul de motor al vehiculului.
De exemplu, la viteze mai mari, motoarele diesel sunt mai eficiente decât cele pe benzină sau GPL, în timp ce vehiculele hibride sau electrice sunt mai eficiente în traficul aglomerat, cu opriri și plecări.
Pentru a obține cel mai ecologic traseu și estimări mai precise ale consumului de combustibil sau de energie, utilizatorii vor putea alege acum în Google Maps tipul de motor al mașinii pe care o folosesc, cum ar fi benzină, motorină, gaz, hibrid sau electric.

Această soluție tehnologică a fost posibilă datorită datelor privind eficiența combustibililor și a energiei electrice furnizate de Agenția Europeană de Mediu și de Laboratorul Național pentru Energie Regenerabilă (NREL) din cadrul Departamentului de Energie al Statelor Unite.
Google a creat modele sofisticate de învățare automată pentru cele mai populare tipuri de motoare în fiecare locație, folosind date din Google Maps privind tendințele de trafic.

Ei bine asta fac si companiile de ride sharing cum ar fi Uber si Bolt. Ele arata sofeirlor cea mai rapida rupta de la punctul dep reluare pana la destinatie.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment