Samsung anunță un nou procesor premium, care va fi folosit pe viitorul Samsung Galaxy S11

Dă şi tu share articolului

Samsung mereu a pus procesoare de top pe smartphoneurile highend. Și de această dată Samsung va pune un procesor premium. Noul procesor Exynos 990 SoC a fost prezentat oficial. Producătorul coreean anunță că acest procesor de ultimă generație se va regăsi pe noul său flagship, Galaxy S11.
Samsung a mai prezentat și un model 5G Exynos 5123. Atât procesorul cât și modemul vor avea o tehnologie de fabricație de 7nm EUV.

Numărul e tranzistoare este mic comparativ cu procesoarele de generație mai veche. Deci cu cât există un număr mai cu atât este mai mare numărul de tranzistori, iar asta înseamnă un chipset mai puternic și care consumă mai puțină energie și o autonomie mai bună.

Cum va fi noul procesor Exynos 990?

Procesorul Exynos 990 este format din două nuclee de înaltă performanță bazate pe ARM Cortex A76 precum și patru nuclee economice Cortex A55. UN total de 6 nuclee menite să aducă performanță de top în aplicații.

Cât despre acceleratorl grafic. Noul chipset va avea un procesor grafic foarte performant ARM Mali G77. CEi de la Samsung au anunțat că va fi primul procesor grafic pe nouă arhitectură Valhall asigurând performanță până la 20 % și un consum redus de energie. Deci un telefon foarte bun pentru multitasking și jocuri.

Exynos 990 va avea și unitate de procesare neurală (NPU) cu două nuclee. Noul telefon va avea un sistem mai bun de recunoaștere facială i de identificare a scenelor pentru fotografiere.
Încă de anul acesta se va începe producerea procesorului și a modemului urmând ca să se regească pe Samsung Galaxy S11. Pentru Statele Unite vor fi vândute cu Snapdragon 865.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

One Thought to “Samsung anunță un nou procesor premium, care va fi folosit pe viitorul Samsung Galaxy S11”

  1. Inca nu am de gand sa imi schimb telefonu, dar sincer, Samsung e de luat in seama. A scos pe piata cele mai multe telefoane fiabile din toate punctele de vedere.

Leave a Comment