Mașinile electrice se vor încărca în timp record cu o nouă baterie de ultimă generație

Dă şi tu share articolului

Dacă în prezent posesiorii de mașini electrice își încarcă bateriile la mașina lor într-un timp relativ mare de câtea ore, ei bine aceștia vor putea să reducă semnificativ timpul pe care îl irosesc așteptând ca să-și încarce acumulatorii la mașină.

Acesta este unu ditre motivele principale pentru care oamenii încă optează pentru mașinile cu combustibil. Pentru o mașină convențională cu motor termic alimentarea este simplă, trebuie doar să mergi la o benzinărie apoi alimentezi la pompă tot rezervorul în câteva minuțele și gata. Ei bine asta nu se întâmplă și în cazul mașinilor electrice.

Chiar dacă există avantaje față de mașinile cu combusitibili fosili au acest dezavantaj mare. Timpul pentru un ciclu complet de încărcare. Din acest motiv există și acastă reticență a oamenilor plus prețul foarte mare privind achiziția unei mașini electrice.

Ei bine noua baterie va veni în sprijinul proprietarilor de mașini electrice. O echipă la dezvoltarea unei baterii care ar putea permite încărcarea mașinilor electrice în doar 10 minute. Sună futurist? Ei bine da, dar cu siguranță vor exista aceste baterii care vor inmagazina energia în doar 10 minute.

În prezent cele mai bune baterii sunt pe Lithium-Ion, dar dacă se vor concentra eforturile în vederea dezvoltării unor baterii de ultimă generație și vor exista și stații de încărcare în multe zone din lume atunci vor fi mult mai mulți cumpărători ai mașinilor electrice.

Că tot am amintit de bateriile Li-Ion, totuși este o tehnolgie veche chiar dacă acestea sunt extrem de utile având în vedere că stoca o cantitate mare de energie într-un dispozitiv mic și compact. Și ca orice baterie reîncărcabilă și aceastea se pot reîncarca de foarte multe ori având mii de ciculuri de încărcare, dar cu toate acestea au existat destule mașini care au explodat din cauza bateriilor.

În acest sens, cercetătorii încearcă să facă mai ușor procesul de încărcare pentru a le permite șoferilor să își încarce mașinile în maxim 10 minute și să plece la drum.

Încarcarea rapidă în doar câteva minute consumă o cantiate ridicată de curent. La încărcările sub termepratură scăzute sau ridicată poate dăuna semnificativ bateriilor Li-Ion.

Cu alte cuvinte menținerea unei baterii la temperaturi extreme (fie mici fie mari) ar putea cauza probleme. Ca atare, echipa a venit cu ideea de a menține această baterie la 60 de grade doar pe perioada încărcării unei mașini electrice. Cercetătorii vor dezvolta baterii care să fie capabile să se încarce în cinci-zece minute.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

One Thought to “Mașinile electrice se vor încărca în timp record cu o nouă baterie de ultimă generație”

  1. Interesanta perspectiva. Nu stiu cum se vor comporta la temperataturi extreme, dar poate este un pas spre un viitor verde, ca este prea multa poluare si cei ce vin dupa noi au resursele secatuite.

Leave a Comment