Realitatea TV se închide. CNA a respins prelungirea licenței televiziunii. Ultima zi de emisie este miercuri. Realitatea Plus îi va lua locul

Dă şi tu share articolului

Postul Realitatea TV se închide după o decizie a Consiliul Național al Audiovizualului. Consiliul Național al Audiovizualului nu i-a prelungit licența de emisie. Prima televiziune de știri din România, Realitatea TV, lansată în toamna lui 2001, își încetează emisia. Se va întâmpla miercuri, 30 octombrie, ultima zi de emisie.

Pe 1 aprilie 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins planul de reorganizare a societății Realitatea Media declarând falimentul acesteia însă decizia nu a fost definitivă.

După 7 luni CNA a analizat în ședința de astăzi prelungirea licenței Realitatea TV, televiziune lansată în 2001. Dar, membrii comisiei au votat împotriva prelungirii întrucât societatea care operează televiziunea nu a depus documentația necesară specifică ei. Cert este că Realitatea Media este aflată în insolvență de de opt ani.

Și nici acum nu a prezentat un pla nde reorganizare care să fie aprobat.
Au fost doar patru voturi pentru prelungirirea licenței iar 6 au votat împotrivă astfel că licența i-a fost retrasă ne mai putând emite.

Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis și Răsvan Popescu au fost pentru. Împotrivă au fost: Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Nicolaie Bălașa, Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu.

Deși speța a fost catalogată de unii membri drept „simplă”, adică dacă documentația nu este completă, membrii nu pot lua o decizie. Alți membri au considerat că, în ciuda acestui fapt, CNA nu ar trebui să se substituie unei instanțe (televiziunea este în insolvență și un nou termen este stabilit pentru ianuarie 2020).
Realitatea TV va emite prin Realitate Plus emisiunile fiind preluate de către postul patronat de Cozmin Gușă și Maricel Păcurariu.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

One Thought to “Realitatea TV se închide. CNA a respins prelungirea licenței televiziunii. Ultima zi de emisie este miercuri. Realitatea Plus îi va lua locul”

  1. Nu este un post pe care il urmaream, asa ca nu pot sa spun ca o sa ii simt lipsa.

Leave a Comment