De ce dark mode devine din ce în ce mai popular și cât de mult te ajută, de fapt

Dă şi tu share articolului

În prezent există o mulțime de aplicații chiar și sisteme de oeprare care vin cu dark mode dacă nu mai vrei designul clasic. E drept că temele întunecate devin din ce în cce mai populare și și tot mai mulți utilizatori aleg să le seteze pe dispozitivele lor. Modurile dark mode nu reprezintă o noutate dar iar ia amploare acest trend.

Dark mode este disponibil atât pe Android, cât și pe iOS. De asemenea, și majoritatea aplicațiilor populare oferă opțiunea, printre care și Facebook Messenger, Instagram, Gmail etc.

Dar de producătorii vin cu această opțiunea dark mode pentru aplicațiiele lor?

Ei bine, sunt un singur motiv după părerea mea. Prima ține de marketing pentru a ajunge la inima acestora și pentru a fie în pas cu moda.

Și astfel foarte ulți utilizatori după ce descarcă aplicația aleg o temă întunecată pentru că ar fi mai benefică pentru vedere.

De ce ai alege o temă întunecată?

Ei bine o temă întunecată protejează doar într-o anumită măsură ochii de luminozitatea ridicată provenită de la ecran. Cu toate astea chair dacă se lcurează mult la eliminarea bug-urilor la optimizarea aplicațiilor privind dark mode textul este puțin mai greu de citit. În cazul textelor deschise la culoare pe un fundal întunecat, contrastul este foarte mare, așa că literele devin mai puțin lizibile, și aceasta este una din probleme.

În schimb, popularitatea temei întunecate ar putea fi mai degrabă un indicator al unui trend minimalist. Astfel, utilizatorii aleg o temă întunecată doar pentru că le place, fiind doar o chestiune de gusturi nicidecum cum că aceasta i-ar ajuta în vreun fel protejându-le ochii.

Dezvoltatorii de software folosesc o temă întunecată pentru a le îndrepta acestora atenția asupra anumitor lucruri de pe ecran. Spre exemplu programe de editare foto-vieo din cadrul Adobe Creaetive Cloud, cum ar fi Photoshop, Premiere Pro, After Effects etc are sens ca acesta să folosească o interfață întunecată, pentru ca utilizatorul să se poată concentra asupra editării imaginilor și nu asupra altor lucruri. De asemenea temele întunecate sunt folosite de majoritatea producătorilor de software editare video precum Magix Sony Vegas, etc.

Un avantaj al acestor teme întunecate este acela că sunt prietenoase cu bateria. În cazul ecranelor OLED folosirea unei teme întunecate aduce beneficii prelungind autonomia, deci este recomandat să le folosiți cu încredere.

Dark Mode aduce o serie de beneficii pentru utilizatori, însă nu suficient de mari încât să vezi vreo diferență uriașă. Și eu am activat dark mode pe telefon și dă bine.
Voi aveți dark mode activst pe telefon?

Dați și voi un share și un like

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment