Review Opel Astra 2019 – O mașină destul de populară în România, Preț, păreri, motorizări

Dă şi tu share articolului

Opel Astra este una dintre mașinile populare de import din România pe lângă Skoda și Volkswagen. Opel Astra.

Opel astra și-a făcut debutul cu fast în anul 1991 și de atunci până acum a ajuns la a cincea generație Astra K. Astra K a apărut în 2015 și în 4 ani de zile au surventi modificări de facelift.

Astra K este mai mică cu 5 cm și mai ușoară până la 200 kg în comparație cu precedenta versiune Astra J. Deși este mai mică la exterior, Opel susține că este mai mare la interior decât la Astra J. În funcție de model. Cu cel cel puțin 120 de kilograme – mai ușor decât predecesorul său.

Arhitectura vehiculului complet nouă joacă un rol major în reducerea greutății. Fiecare componentă a fost verificată pentru un design compact folosindu-se materiale ușoare. Singura greutate a corpului a fost redusă cu 20% de la 357 la 280 de kilograme.

Opel Astra 2019 preț

Prețul pornește de la 19000 de euro pentru varianta de echipare de bază și ajunge la 26000 de euro.

Opel Astra 2019 versiuni de echipare

Modelul Aatra K a primit un nou facelift la final de 2019 un aer fresh pentru tot anul 2020. Opel Astra primește, odată cu acest facelift, o gamă de motorizări complet nouă, absolut toate propulsoarele având acum trei cilindri. De asemenea pe noul Opel Astra vor fi noi cutii de viteze. Dintre acestea amintim transimia Stepless (CVT), disponibilă doar pe motorul 1.4 TURBO 145 CP, și una automată (cu convertizor de cuplu), cu 9 trepte, disponibilă doar pe motorul 1.5D. Desigur, opțiunea de unei cutii de viteze manuale cu 6 trepte rămâne în continuare în gamă.

Pe Opel Astra există patru versiuni de echipare Ediția ,,120 ani”, Enjoy, Dynamic, Innovation.

Pe versiuean anversara ,,120 ani există două motorizări diesel și trei pe benzină. Prețul pentru versiuna pe benzină ce include propulsrul 1.2 SHL, 81 kW / 110 CP Start/Stop împreună cu transmisia manuală în 6 rapoarte este de 19.610 euro cu TVA. Cei care vor un plus de putere se vor delecta cu versiunea de 145 CP benzină 1.2 SHR, 107 kW / 145 CP Start/Stop la prețul de 19.960 de euro cu TVA.
Prețul pentru versiunea diesel 1.5 DVC, 77 kW / 105 CP Start/Stop este de 21.100 euro iar pentru propulsorul de 122 CP 1.5 DVH, 90 kW / 122 CP Start/Stop este de 21.200 de euro cu tva.

În versiune standard mașina va fi dotată cu aribraguri frontale pentru șofer și pasager, airbaguri laterale, airbaguri cortină, ABS; ESP, senzori de presiune, geamuri electrice atât pe față cât și pe spate cu impuls, oglinzi exterioare în culoarea carseriei, faruri full LED Matrix; parbriz atermic și acustic etc.

În funcție de versiunea de echipare mașina paote avea și sistem e frânare autoată în caz de un accident iminent și sistem de recunoaștere al semnelor de circulație, precum și lane asist care atențioenză șoferul atunci când mașina nu mai este încadarat corect pe bandă.

Design exterior Opel Astra 2019

De la versiunea Astra H până în prezent la Astra K, Opel astra a trecut prin multe facelifturi, dar de data asta chiar arată bine. O mașină bine desenată cu un facelift mai evoluat. Blocurile optice arată foarte bine. Remarcăm farurile cu tehnologia modernă LED matrice. Acestea sutn foearte eficiente și nemaiîntâlnite în acest segment până acum. Poți conduce mereu cu fază lungă activată iar LED-urile matrice nu luminează în zona în care ar putea orbi pe cineva.

Opel Astra interior,

La interior lucrurile stau bine. Pe noul Opel Astra ai scaune ortopedice (AGR) și poți spune adio durerilro de spate pentru că au memorie și funcție de masaj și încălzire și ventilație. În spate există loc suficent pentru cei 3 pasageri și vor avea confortul pe care îl au nevoie grație șezutului încălzit. Știți cu toții stilul opel cu multe butoane la interior și comenzi multe pe volan. Ei bine de această dată lucrurile stau altfel. In primul este vorba despre design-ul interior foarte “curat”. Cei de la Opel au renunțat la multutdinea de butoane care se gasea pe plansa de bord. Acum totul e mai aerisit si mai bine separat. Ele au fost diminuate și aranjate altfel iar la interior îi dă un aer proaspăt.

Noul Opel Astra k 2019 îți dă o senzație de soliditate de mașină bine închegată atunci când o vei conduce. De asemenea suspesnai este ceva zgomotoasă când treci peste denivelări dar bine setată chiar dacă este semi-independenty. Ruliu în viraje nu este pronunțat dat fiind faptul că are o gardă la sol destul de coborâtă.

Prin urmare o mașină confortabilă insonorizată decent, dar la viteze de croazieră zgomotul devine cam enervant. Se mai putae lucra la acest aspect.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment