Cu siguranță fiecare dintre noi ne-am pus această întrebare atunci când ne-am lovit de achiziționara unui catuș sau mai multe pentru imrpimantă și am văzut că prețul sare de 200 de lei în funcție de imprimantă. Cartușele cu toner originale sunt scumpe față de cele pe cerneală injket. Imprimantele şi multifuncţionalele sunt printre cele mai ieftine produse electronice disponibile în prezent pe piaţă chair dacă acestea înglobează tehnologie de ultimă generație.
Produicătorii de imprimante laser sau injket precum HP, Epson, Brother, Xerox, Kyocera etc fac profituri frumoase de pe urma vânzării cartușelor.
Există o strategie de marketing clară privind prețul imprimantelor. DUpă cum piuteți vedea prețul este unul mic pentru imprimante cât și multifuncționale. O imprimată înkjet multifuncțională cu scanner, și cpiator are un preț de doar 200 de lei și are tehnologie de ultimă generație. Nu mai vorbim de cele care pot printa color inkjet sau de ce nu cele Laser.
Prețurile sunt foarte mici dar prețul cartușelor este mare. Astfel că după ce cumperi două cartușe plătești prețul unei întregi imprimante. Așadar mai bine cumperi o imprimantă nouă cu cartușe preinstalate Starter.
Totuşi, pe cât de mic este preţul imprimantelor, multifuncționalelor, pe atât de mare este costul cartuşelor furnizate de producătorii acestora. Practic, toţi producătorii aleg în mod deliberat să vândă imprimantele la preţuri foarte mici, sub cele de producţie. Dacă vă gândiți la faptul că imprimantele se produc ușor, ei bine nu. Există multă tehnologie înglobată în acestea dar cu toate astea producătorii întrucât îşi recuperează banii prin vânzarea unor cartuşe costisitoare.
Inevitabil, această politică de marketing a condus la un război deschis între producători şi utilizatori. Utilizatorii dorind mai mult să își reîncarce un cartuș fie în centrele specializate sau fie pe cont propriu prin diverse metode.
Cu toate astea producătorii de imprimante s-a gândit bine la acest aspect și au decis să implementeze numeroase tehnologii pentru a împiedica reumplerea cartuşelor sau chiar pentru a bloca utilizarea unor cartuşe cumpărate din alte surse. Iar cea mai frecventă soluţie fiind un chip electronic.
Ce conține tonerul? Din ce este produs?
Tonerul se produce greu și mă refer la procedura de obținere a rășinei sintetice, pigmente de culoare, oxide metalice pe baza magnetica și cantitati reduse de substante de separare, ca de exemplu ceara si silicoane. Raportul in care sunt amestecate aceste substante care formează tonerul variaza de la producator la producator. Compozitia este stabilită în funcție de valorile specifice fiecarui aparat, ca de exemplu cilindrul compactor precum si unitatea de fixare.
Cum e mai bine să reîncărcăm cartușul toner/injket sau să cumpărăm unul nou?
Ei bine producătorii întotdeauna o să vă sune în mod exlitic acest lucru. Este interesul lor să vândă să facă profit. Cartușele originale au mutle avantaje. Cilindrul este curat, nu există diverse scurgeri de toner vine încărcat complet și este original cu lamelele curate.
Reîncarcarea unui cartuș la un centru specializat costă în jur de 100-150 de LEI spre deosebire de prețul unui cartuș nou. Pentru cei cae doresc să facă această operațiune acasă singuri aceștia pot cumpăra un kit de reîncărcare compatibil cu această imprimantă, care costă în jur de20 de lei pentru negru şi tot atât pentru color şi care conţine toate ustensilele necesare pentru reumplere (suport, seringă, ghid de utilizare).
Astfel plătești de trei ori mai puțin decât în cazul cartușelor originale Este alegerea dvs cum procedați. Prin urmare, atunci când alegi un kit de reîncărcare trebuie să accepţi compromisul unei scăderi de calitate a paginilor tipărite şi de ce nu, a unor mici riscuri în funcţionarea corectă a cartuşului care poate duce chiar la defectarea acesteuia după câteva reîncărcări.
Folosirea de cartușe reîncarcate poate duce la defectarea imprimantei așa dar e mai bine să cumpărați cartușe originale dacă țineți la imprimanta dvs.
Cel puţin teoretic, un cartuş original are cerneală sau de mai bună calitate şi, implicit, oferă rezultate mai bune atunci când printezi pentru că cerneala sau tonerul sunt realizate chiar de producătorul imprimantei respective și nu de cine știe ce firme terțe.
Concluzii,
Acum depinde de dvs dacă recurgeți fie la reîncarcarea de toner acasă/cerneală prin diverse kituri de instalare sau dorți să faceți operațiuean printr-u nservice autorizat ori cumpărați unul nou original. Folosirea de cartușe reîncarcate poate avea o calitate a imprimării paginilor mai scăzută față de cartușele originale.
Aștept în rubrica de comentarii să îmi spuneți cum procedați voi.
Dați și voi un share și un like!