Noul model Volkswagen îți arată că viitorul industriei auto va electric 100%

Dă şi tu share articolului

Volkswagen este fără îndoială cel mai mare producător auto al lumii. Și din această poziție acesta paote dicta direcția indsutriei auto și să arate că ține pasul cu inovația. Nemții se dezic când vine vorba de modele electrice.

Volkswagen a început producția de serie pentru modelul ID3. Modelul ID3 este un hatchback 100% electric, cu care vrea să se bată cu americanii de la Tesla. Deși va fi greu cei de la Volkswagen vor da totul pentru a fi un rival puternic pentru Tesla. Acest model ID3 va ajunge la clienți în primăvara anului viitor, când sunt programate primele livrări.
Există un interes mare. Peste 35.000 de precomenzi au fost primite de Volkswagen. Volkswagen ID3 va fi produs în estul Germaniei în Zwickau.

„ID.3 va avea o contribuție importantă la dezvoltarea mobilității electrice. Mobilitatea individuală curată devine accesibilă pentru milioane de oameni și este o piatră de hotar pentru compania noastră în misiunea de a deveni neutri din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon în 2050”, spune Herbert Diess, CEO Volkswagen.

La evenimentul lans[rii a participat și Angela merkel – cancelarul german. Primul model ieșit pe porțile uzinei din Zwickau a avut culoarea albă. CEi de la Volkswagen au planuri mari dorind să producă până la 100.000 de unități în 2020.

Volkswagen își propune ca noua linie de producție și fie exclusiv una a modelelor electrice. Deci migrațai către autovehiculele electrice să se facă într-un ritm alert. Chiar dacă în prezent Volkswagen mai are un model 100% electric eGolf, ei doresc să continue pe acest drum. Începând cu 2021 germanii speră să aibă o producție anuală de 330.000 de unități. Germanii vor ca fabrica modelul ID3 Zwickau. Ei speră ca această nouă uzină să devină cea mai mare uzină de producție pentru mașini electrice din Europa. În acel moment, uzina va produce 6 modele electrice pentru întregul Grup Volkswagen, iar toți cei 8.000 de angajați ai uzinei vor trece treptat printr-un amplu proces de calificare pentru producția de mașini electrice.

Volkswagen ID3 va fi un hatchback 100% electric destinat în genral familiilor. Acesta va fi disponibil în versiuni de 150 CP și 204 CP. Bateria va avea 77 KWh, 58 KWh și 45Kwh. Cât despre autonomie, aceasta este una foarte bună variând între 330 și 550 km.
Care va fi prețul?
Volkswagen speră să aibă un preț de pornire de 30.000 pentru versiunea de bază și în funcție e opțiuni vei plăti mai mnult așa cum este la orice mașină.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment