Cea mai importantă regulă pe ar trebui să o urmezi când îți cumperi o mașină

Dă şi tu share articolului

înainte de-ați cumpăra o mașină iei în calcul multe lcururi cum ar fi prețul acesteia și cât ești dispus să pltești pentru aceasta. Cu toții ne dorim să avem un autoturism cât mai nou atunci când cumpărăm unul second hand dar aici intervine problema banilor. Banii sunt o problemă pentru cei cre doersc achiziția unei mașini cât mai bune pentru visurile lor.

Există și persoane care cumpără mașini la mâna a doua mai scumpe iar apoi se plâng că nu le pot întreține din cauza mentenaței mai costisitoare. Și din păcate mulți observă după ce își cumpără mașina că aceaSta este mai scump de întreținut decât s-ar fi așteptat ei. Mai ales dacă aceștia cumpără o mașină în necunoștiință de cauză sau are ceva defecte ascunse care nu au fost identificate. n acest sens, Sam Dogen, un celebru expert financiar a venit cu o regulă de aur. Acesta spune că e cel mai bine să o rumezi când te hotărășlti să cumperi mașina respectivă. Practic, se referă la salariul anual pe care îl încasezi (dacă ai un job).

Prin urmare este esențial să ții cont în primul rând de salariul pe care îl iei la locul de muncă. DEci, nu ar mai trebui să cheltui mai mutl de 10% din salariul brut anual pentru achiziționarea unei mașini. De ce? Banii pe care îi scoți din buzunar pentru cumpărarea mașinii nu vor fi singura investiție pe care vei fi nevot să o faci pentru aceasta.

Cu alte cuvinte, chiar dacă ai un buget și ești dispus să cumpei mașina respectivă având banii necesari trebuie să ai în vedere faptul că vor fi și alte cheltuieli suplimentare.

Orice autoturism fie el SH saU nou va avea probleme, piesele acestora se defectează sau există și accidente care deterioreaza autovehiculul. Prin urmare, fi cu băgare de seamă și ia în considerare ostul pentru reparații pentru ca automobilul să funcționeze corespunzător. Nu în ultimul rând ține cont și de banii pentru carburant, asigurare obligatorie, impozit etc.

Mașinile se depreciază rapid. Prețul scade mult de la luna la lună din moemntula achiziționării. Așa că o mașină își pierde între 10 și 30 de ce nu 30% din valoare. Dați și voi un share și un like

Dați și voi un share și un like!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment