Cum vrea noul Guvern instalat la Palatul Victoriei să rezolve problema radarelor poliției rutiere

Dă şi tu share articolului

Ministerul de Interne, proaspăt investit în funcție Marcel Vela susține că vrea să rezolve problema raderelor poliției rutiere ascunse ,,în boscheți”.

Acesta face un apel către Poliția Rutieră în acest sens.
Ministerul de Interne Marcel Vela a declarat faptul că dorește să rezovle problema radarelor ascunse care-i pândesc pe șoferi la prima greșeală. Sunt dese cazurile în care Poliția Rutieră anunță acțiuni de felul acesta. Se scot toate radarele pe străzi, numai că operațiunea pare una îndreptată împotriva șoferilor și doar atât.

Marcel Vela e de părere că șoferii nu trebuie prinși, ci la acțiuni care să duce la descurajarea acestora atunci când circulă cu viteză și nu respectă regulile de circulație. Din acest motiv ministerul a făcut un apel către Poliția Rutieră.
Ministrul de Interne nu mai vrea radare ascunse

”Rog Poliţia Rutieră să nu se mai ascundă pentru a prinde şoferi” – e mesajul pe care ministrul de Interne l-a transmis în cadrul unei videconferințe cu prefecții din țară. Marcel Vela e de părere că poliţiştii ar trebui să le zâmbească cetăţenilor cu care intră în contact.

„Rog structurile de poliţie care au relaţii directe cu cetăţenii, de azi să îi trateze cu respect atunci când intră în contact cu ei, să fie civilizaţi, să le zâmbească şi să le spună oamenilor că suntem în slujba lor. Să nu îi trateze cu aroganţă şi superioritate”, a spus Marcel Vela.

Ministrul de Interne crede că rolul polițiștilor e să prevină comiterea de ilegalități, nu să aibă radare ascunse.

„Rog Poliţia Rutieră să nu se mai ascundă pentru a prinde şoferi, pietoni, să fie la vedere, oamenii să ne vadă în teren prezenţi, să prevenim contravenţiile, nu să acţionăm după ce ele au avut loc şi, cel mai grav, dacă au avut loc, au avut şi consecinţe dramatice. Trebuie să rebranduim Poliţia, Jandarmeria, MAI, pentru că aşa cum am spus, îmi doresc din tot sufletul, în acest mandat, într-un guvern de tranziţie, ca să punem pe roate o nouă abordare, astfel încât românii să aprecieze o structură de elită, veche”, a adăugat Marcel Vela.

Ce spune Parlamentul despre radarele Poliției Rutiere

În Parlamentul României a fost depus un proiect de lege prin care se menționeză faptul că acele radare trebuie amplasate într-un anumit loc.
Parlamentarii vor ca radarele să fie amplsate doar pe mașini inscripționate în acest sens astfel încât să fie vizibile șoferilor.

Iar raderele moderne ce dispun de tehnolgoie laser tip pistol trebuie folosite de polițiști la distanță de maxim 10 metri de mașină de poliție inscripționată și staționată într-un loc vizibil.

Ce cere acum ministrul e în linie și cu ce-și doresc parlamentarii. În Parlament a fost depus un proiect de lege care se referă exact la locul în care trebuie să fie amplasate radarele. Astfel, aleșii vor ca:
Polițiștii rutieri vor fi obligați să constate contravenția și să te amendeze doar dacă poartă uniforma cu înscrisuri și însemne distinctive;

Iar în cazul sancțiunilor care însumează până în 20 de puncte-amendă (adică până în 2.900 de lei), le poți achita și pe loc polițistului (minimum jumătate din suma amenzii). Punctul de amendă va fi de 145 de lei;
De asemenea oricine e surprins de radar că depășește viteza maximă legală admisă, polițișitii nu vor mai avea voie să întocmească procese verbale în lipsa acelor șoferi.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment