Premiera Orange pentru România -Tehnologie 5G cu internet nelimitat și opțiune specială

Dă şi tu share articolului

După Vodafone Orange a lansat oficial 5G. Abonamentul pentru serviciul 5G nu este mai scump decât 4G dar cu toate astea vine la pachet cu câteva opțiuni speciale. Totodată, Orange propune să-ți conectezi și ceasul la internet, iar el să fie independent de telefon.

Așdar din 5 noiembrie Orange are 5G în România. Dar trebie să menționăm faptul că Orange a lansat pentru prima oară 5G în România dintre celelalte țări unde are acoperire. Și asta în ciuda întârzierii licitație pentru 5G. Astfel, rețeaua de acum e construită pe infrastructura 4G, dar cu viteze mult mai mari.

Unde există acoperire 5g la Orange?

Acoperire există în București, Cluj și Iași. Iar oferta comercială 5G vine cu produse în exclusivitate: number share, eSIM, HD Voice Plus, dar și Samsung Galaxy S10 5G ca telefon compatibil. Ce reprizntă Number share? Number share îți permite, de exemplu, să ai acces la internet pe un ceas inteligent fără să fie nevoie de conexiunea lui la telefon.

Ce înseamnă Orange 5G în România lui 2019

Înainte de toate, tehnologia 5G e mult mai rapidă decât 4G, practic de zece ori. Deci dacă vorbim de avantaje acesta este cel mai mare avantaj al vitzei. În timp, vor mai fi implementate și folosite alte avantaje, cum ar fi că mai multe dispozitive pot fi conectate în același timp la internet sau că timpul de răspuns e mai mic.
Iar în orașele în care operatorul a introdus tehnologia 5G are o cotă de piață de circa 40%. Orange s-a gândit bine să facă acest pas în aceste trei orașe pe considerentul evoluției tehnololgice. Dezvoltarea tehnollogică este din ce în ce mai mare în România dar orașe precum București, Cluj Iași sunt în acest top.

Totodată, sunt și orașele în care dezvoltarea tehnologică e accelerată. Totodată, la nivelul României, compania susține că are circa cinci milioane de utilizatori pe rețeaua 4G.
Utilizatorii vor beneficia de viteze fantastice până la 1.2 GBPS pe telefonul mobil, iar viteza media va fi de 600 mbps.

Timpul de răspuns mai scăzut este o altă parte bună acestea va face posibilă dezvoltarea proiectelor cum ar fi masini autonome, smart cities sau de ce nu aplicatii cu realitate virtuala.
Momentan operatorii de telecomunicatii care au introdus 5G doresc sa le de utiliztorilor acea viteza gigant de care au nevoie iar miza se axează momentan pe streaming vidoe la rezoluții 5G, gaming dar și folosirea aplicațiilor unde ai nevoie de bandă de internet mare.

În prezent numeri pe degete telefoanele care sunt compatibile cu tehnologia 5G. Orange susțien faptul că și-a dezvoltat și își va dezvolta în continuare independent de furnizor. Așadar în prezent lucrează cu Nokia, Ericsson și Samsung.

Serviciile anunțate de operator odată cu 5G

Orange debutează în 5G cu un Samsung Galaxy S10 5G, adus în exclusivitate în această rețea. Telefonul costă 47 de euro pe lună, la un abonament Orange Me Start 25. Prețul abonamentului este de 25 euro pe lună.

Abonamentul include cea mai amre viteză 5G din România și trafic de internet nelimitat și 9.33 în roaming SEE pe mobil. DE asemenea abonații beneficiază de serviciul number share, pe care Orange îl lansează în premieră în România. Acest serviciu permite utilizatrului să folosească același număr de telefon pe mai mutle dispozitive fără a fi nevoie de conexiune Bluetooth sau Wi-Fi. Practic poți accesa agenda de telefon, primi și apela sau poți folosi datele mobile direct de pe un ceas inteligent fără a mai fi nevoie de smartphone.

Că tot am vorbti de ceas. Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE este disponibil exclusiv în oferta Orange cu o rată lunară de 14 euro.
Cam acestea ar fi cu tehnologia 5G de la Orange. Cu siguranță în viitor Orange va lansa noi abonamente 5G. Scopul lor este de a atrage cât mai mulți clienți în rețea.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment