Romania tara saraca, dar măcar stă bine „pe digitalizare”: Romania a luat fata multor tari puternice din lume

Dă şi tu share articolului

Am scris ooodoua articole despre digitalizarea Romaniei si importanta digitalizarii docuimentelor. Astazi am decis sad trec in revista si cateva aspecte la care sta bine tara noastra in lume.

Da este vorba de digitalizare.

La fel ca și restul lumii, societatea românească trece printr-o perioadă dificilă caracterizată de mai multe crize și nuanțată de incertitudine.
În plus, există știri pozitive din fericire

România evoluează in plan digital în ciuda faptului că avem o mulțime de probleme, potrivit constatărilor unui nou studiu realizat de firma de securitate cibernetică Surfshark.
110 națiuni din întreaga lume, sau 90% din populația lumii, sunt clasate într-o ierarhie de către experți.

În mod surprinzător, națiunea noastră reușește să se claseze foarte bine, înaintea unor națiuni puternice pe care le-am fi crezut a fi superioare nouă și oferă perspectivele unei vieți digitale care devine din ce în ce mai prosperă și care are potențialul de a ne aduce nenumărate beneficii economice în viitorul când totul se va baza pe tehnologie și digitalizare.

România performează în digitalizare și ia fața multor țări din lume

Potrivit Surfshark, națiunea noastră și-a îmbunătățit performanța anul precedent, urcând cinci poziții în clasament pentru a ocupa locul 24 din 110 națiuni din lume în 2021.
Analizând calitatea vieții digitale exclusiv la nivel european, suntem pe locul 23 în ierarhie și performam chiar mai bine decât la nivel mondial cu un rang.

Rețineți că acest clasament indică națiunile pe baza principalelor componente care constituie calitatea vieții digitale (DQL).

Avem o serie de beneficii care ne consolidează rolul de lider pe glob și pe continent.

Autorii analizei globale menționează, printre altele, viteza în bandă largă (pe locul al treilea), stabilitatea conexiunii la Internet mobil (pe locul douăzecea) și accesibilitatea la internet în bandă largă (locul 22).

În ciuda faptului că ni se acordă meritul pentru că dăm un exemplu bun, autorii nu se tem să ne critice și să sublinieze domeniile în care ne putem descurca mai bine.
Specialiștii digitali atrag atenția că avem probleme cu numărul de utilizatori de internet în ansamblu (locul 56), extinderea vitezelor de bandă largă (locul 59) și indicele serviciilor online, printre altele (locul 58).

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment