Rolls Royce stabilește un nou record: mașinile de lux au fost la mare căutare

Dă şi tu share articolului

Rolls-Royce a vândut 6.021 de automobile în 2022, în creștere de la 5.586 în 2021 – un alt an record.

Cu comenzi care merg până în 2023, Rolls-Royce a susținut că a înregistrat vânzări record anul trecut, în ciuda prețului mediu al mașinilor sale de lux de peste 534.000 de dolari și a unui declin al cererii din China.

“Un an semnificativ pentru Rolls-Royce Motor Cars a fost 2022.
Pe lângă introducerea modelului Rolls-Royce Spectre, primul model de serie complet electric al mărcii noastre, a marcat, de asemenea, prima dată când am produs mai mult de 6.000 de mașini într-un an calendaristic, cu o cerere ridicată pe toată linia “a declarat directorul general al Rolls-Royce Motor Cars, Torsten Müller-tvös.

Constructorul britanic, deținut în prezent de BMW, a informat într-un comunicat că în 2022 au crescut vânzările de 6.021 de vehicule, cu 7,8% față de 5.586 în 2021, un an record, în creștere față de anul precedent.

America a dominat vânzările Rolls-Royce, SUA continuând să fie cea mai mare piață, cu aproximativ 35% din vânzări.

Un an bun

Constrângerile legate de Coronavirus au dus la o “scădere cu o singură cifră” a vânzărilor în China, piața nr. 2 a producătorului auto.

Torsten Müller-tvös, directorul general, a declarat într-o prezentare online că creșterea pe alte piețe a compensat într-o oarecare măsură declinul.

Pentru toate modelele noastre, portofoliul de comenzi se extinde până în 2023, potrivit lui Müller-tvös.
“Comenzile nu au încetinit deloc,”

CEO-ul a declarat reporterilor că, în ciuda faptului că Rolls-Royce și-a încetat vânzările în Rusia, care reprezentau în general între 250 și 300 de unități pe an, după invazia Ucrainei în februarie, compania se așteaptă în continuare la o creștere în 2023.

Abordarea personalizată a mărcii în materie de ultralux, potrivit lui Müller-tvös, a generat comenzi “din ce în ce mai inventive, mai personale și mai dificile din punct de vedere tehnic” din partea clienților.

Potrivit Rolls-Royce, modelele Cullinan și Ghost au contribuit la creșterea cererii mărcii.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment