În caz de urgență, iPhone 14 poate acum să comunice cu sateliții și să transmită mesaje datorită funcției SOS de urgență a Apple, anunțată anul trecut.

Dă şi tu share articolului

În cazul smartphone-urilor Android, Qualcomm a prezentat recent propriile sale capacități de conectivitate prin satelit.
Atunci când nu există o conexiune celulară, smartphone-urile echipate cu modemul X70 al companiei pot comunica cu sateliții folosind o funcție cunoscută sub numele de Snapdragon Satellite pentru a trimite mesaje.

Nu este o veste grozavă faptul că telefoanele Android vor suporta acum mesageria prin satelit?
Un parteneriat cu renumitul producător de dispozitive prin satelit Iridium a produs funcția de mesagerie prin satelit, care se preconizează că va debuta pe smartphone-uri în al doilea trimestru al anului 2023.
Telefoanele Android cu SOC de la Qualcomm și modemul X70 vor putea să se conecteze la rețeaua de satelit Iridium atât în situații de urgență, cât și în situații non-urgente.

Probabil că această funcție va fi disponibilă inițial doar pe telefoanele Android de vârf, deoarece Qualcomm a decis să includă tehnologia doar în cipurile sale de top.
Companiile care doresc să o includă în telefoanele lor nu vor putea, se pare, să formeze noi relații cu Iridium; în schimb, vor trebui să colaboreze exclusiv cu Qualcomm pentru a determina nevoile hardware și software.

O colaborare interesantă

Tehnica va face ca telefoanele să pară pentru alte echipamente tehnologice compatibile cu Iridium ca fiind sateliți.
Producătorii și operatorii de rețea vor determina costul elementelor de suport pentru mesageria prin satelit în funcție de modul în care aleg să furnizeze serviciul.

La început, Snapdragon Satellite va fi accesibil doar pentru situații de urgență, permițând clienților să ceară ajutor chiar dacă se află la mare distanță și fără o conexiune celulară.
Utilizatorii pot trimite mesaje SOS, iar administratorii vor răspunde la acestea. Pentru a decide ce autoritate va gestiona salvarea, administratorii folosesc satelitul pentru a vedea instantaneu latitudinea și longitudinea utilizatorului în software-ul proprietar de cartografiere și coordonare.

Potrivit Qualcomm, în acest moment, capacitatea va fi utilizată doar pentru mesaje text.
Aceștia au afirmat că lucrează la o metodă pentru a transforma un smartphone standard într-un telefon cu mesagerie prin satelit complet funcțional.
Ei nu doresc să imite apelurile vocale, iar acest lucru ar necesita probabil o a doua antenă.

În special la lansare, afacerea a făcut mare caz de parteneriatul său cu Iridium, susținând că selectarea rețelei permitea ca mesageria să funcționeze oriunde în lume, cu condiția ca funcționalitatea să fie permisă în regiune.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment