Review Toyota RAV4 2018, SUV-ul de tradiţie de la Toyota – motorizări, păreri, preţuri

Dă şi tu share articolului

Review Toyota RAV4 2018, SUV-ul de tradiţie de la Toyota – motorizări, păreri, preţuri

Toyota Rav4 2018 este un SUV compact produs de către Toyota. Toyota Rav4 a apărut prima oară în 1994. RAV4 a fost conceput pentru acei oameni care doresc spațioasă din toate punctele de vedere dar și cu o vizibilitate crescută față de mașinile sedan obișnuite. Toyota Rav4 îţi oferă mereu o manevrabilitate crescută și împreună cu consumul mai redus de combustibil îl fac o mașină practică pentru tine. Toyota a fost lider multă vreme la capitolul suvuri compacte.


Toyota Rav 4 2018 se află în prezent la cincea generație și a cunoscut multe schimbări pe parcursul a 24 de ani de existență.Noul RAV4 2018 aduce o gamă variată de tehnologii inovatoare de la motorul hibrid sistemul de siguranță avansat Toyota Safety Sensee până la sistemul de monitorizare Panoramic View. ;i suspensia pe două punţi  a fost îmbunătățită odată cu apariția a cinceei generații.

Toyota RAV4 2018 a fost lansat la salonul internațional auto de la New York în martie 2018.

Design exterior Toyota RAV4 2018
Designerii de la Toyota au reușit să deseneze o mașină foarte bine. Ei bine acest concept a a fost arătat prima oară în decembrie 2017 la Los Angeles auto Show. Ca și Design patru seamănă cu Lexus. Blocurile optice sunt mai înguste cu un design elegant înglobând tehnologia led și lumini de zi adaptive ce converg către sigla. În centru regăsim sigla Toyota cu albastru pentru că este un Hybrid şi mai mai multe elemente cum ar fi o cameră frontală iar în partea de jos o gură ventilată pentru radiator. Spoiler-ul nu este cu nimic interesant, dar arată ok şi are ca scop accentuarea sportivității

Din lateralul mașinii vedem o siluetă de Hatchback, dar cu toate astea este un Crossover. Partea bună este că toate zonele de contact de la praguri sau de la roată sunt din plastic negru mat. Pe aripa regăsim inscripția Hybrid. Suprafața vitrată este neașteptat de bună astfel încât ai vizibilitatea de la postul de conducere chiar și către spate atunci când vei efectua manevre de parcare.
Spatele mașinii ne arată din nou că împarte aceleași gene cu Lexus. Toyota RAV4 îți oferă un acces bun toate ușile mașinii.

Interior Toyota RAV4 2018

Pasagerii din spate au loc foarte bun la cap cât și la picioare. Toyota RAV4 pune mare accent pe ergonomie, toți pasagerii merg confortabil cu Toyota RAV4. Cei din spate au o vizibilitate foarte bună grație geamurilor mari. Dezavantajul ar fi că interior nu prea regăsim prea multe componente Premium dar asta nu este neapărat o problemă. Planșa de bord are un design în stil japonez dar cumva Arată bine dar materialele folosite la interior sunt bune însă se putea insista mult mai mult pe calitate. La capitolul antifonare cei de la Toyota au cam dat rasol. La viteze mari vei auzi zgomotul produs de anvelope şi cel de la vânt generat de oglinzi şi asta ar părea că ar fi unul dintre dezavantaje. Cert este că se putea lucra mult mai mult la acest capitol. Dar poate într-un viitor upgrade situația va sta cu totul altfel. Volanul este în trei spițe cu inserții argintii. Ceasurile de bord sunt analogice. În consolă centrală regăsim sistemul multimedia Toyota touch 2 care este complet integrat cu ecran color și cu funcție Drag and Flick. Nu trebuie să uităm şi de sistemul audio avansat Care este disponibil cu dispozitive USB smartphoneuri tablete etc. Prin sistemul multimedia poți efectua apeluri telefonice sau poți integra sms-uri și multe altele. Tot pe acest ecran de 7 inch sunt  surprinse imaginile de camera video din marșarier.
Să discutăm şi despre portbagaj.
Acesta din păcate este destul de mic. E drept spațiul de încărcare este
foarte bun dar și volumul portbagajului  cam este sub așteptările mele.

Sistemul audio are șase boxe numai utile pentru un sunet de buna calitate.

Tehnologii Toyota RAV4
Noul Toyota RAV4 cu o mulțime de noi tehnologii dintre care amintim Panoramic view monitor. Acesta este foarte util pentru a vedea obstacolele de lângă mașină ecranul touchscreen mașini panoramic view monitor imaginile obținute de la cele patru camere aflat în exteriorul mașinii creând o imagine 3D de 360 de grade.

Sistemul unic integrated Dynamic Drive mai multe din mașini și îmbunătățește caracteristicile de tracțiune pe tipuri de suprafețe, cum ar fi carosabil  alunecos, noroi, sau drumurile neasfaltate. Această tehnologie asigură deplasare lină dar și stabilă indiferent de condițiile de drum.

Modul sport îi dă șoferului o experiență deosebită datorată răspunsului rapid al accelerației dar și a distribuției cuplului.

Sistemul de tracțiune Hybrid AWD. Îți este util când ai nevoie unde toate roțile să lucreze în sinergie. Motorul electric este dispus pe trenul posterior pe puntea roțililor din spate, astfel că îi va da o performanță şi o ținută de drum excelentă și un consum mai redus.

Toyota RAV4 2018 preț
Prețul de bază pentru Toyota RAV4 HSD este de 35.570 de euro.
toyota rav4 se poate cumpăra şi în leasing dar şi ca maşină rulată second hand

Toyota RAV4 versiuni de echipare

Toyota RAV4 există trei niveluri de echipare, RAV4 HSD Executive, RAV4 Elegance și RAV4 HSD Luxury. Maşina are în standard discuri ventilate pe faţă şi discuri pe spate.
Pentru fiecare din cele 3 versiuni se pot alege până la 53 de dotări opţionale
RAV4 este disponibil în nouă culori.

Toyota RAV4 motorizări
Pe Toyota RAV4 există o singură motorizare de 2.5 L 197 CP conectat la cutia automată CVT.
Propulsorul de 2.5 litri este în 4 cilindri pe benzină şi dezvoltă 197 CP. Acesta dezvolta un cuplu maxim de 210/4200-4400 Nm@rpm. Emisiile sunt de 122 de g/km CO2.
Consumul dat de producător urban este de 5.1 l/100 km, extraurban 4.9 l/100 km şi mixt 5.0 litri.
Prețul de baza pentru versiunea de echipare RAV4 HSD Executive este de 35.057 de euro, iar pentru RAV4 HSD Elegance 36.485 euro și pentru RAV 4HSD Luxury 38.816 euro.

Pornirile de la semafor sunt o plăcere graţie motoarelor electrice de pe Toyota RAV4, atunci când vei călca mai tare acceleraţia va intra în funcţiune şi motorul de 2.5 litri pentru a-ţi oferi forţa de care ai nevoie. În total 197 de CP graţie celor 3 motoare.
Odată ce eşti la drum întins pe autostradă şi vei călca pedala de acceleraţie la fund pentru depăşiri motorul pe benzină va sta turat pe întreaga apăsării pedalei de acceleraţie şi împrenuă cu cutia de tip CVT face ca motorul să pare că are o singură viteză.

Păreri Toyota RAV4 2018
Ca şi opinie personală RAV4 mă surprinde plăcut pentru că reuşeşte să îţi ofere ceea ce cauţi, o maşină spaţioasă, dar în acelaşi timp şi silenţioasă mai ales când vei merge cu viteze scăzute în trafic iar atunci când ai nevoie de putere mai mare motorul termic îşi va face simţită apariţia. Partea nasoală este reprezentată de zgomot, insonorizarea cam lasă de dorit la viteze de croazieră ceea ce este deranjat mai ales dacă ai pasager un copil care doarme sau înţelegeţi ideea. Însă recomand oricum această maşină din mai multe considerente. Cei care doriţi să achiziţionaţi o Toyota RAV4 second hand trebuie să aveţi grijă la multe aspecte. Am scris un articol despre lucrurile la care trebuie să fim foarte atenţi când ne decidem să cumpărăm o maşină second hand.

Concluzii
Toyota RAV4 poate fi alegerea pentru tine şi familia ta, unde mai pui şi faptul că vei primi o subvenţie de la stat pentru că este un autovehicul Hybrid. Pentru achiziția unui autoturism hibrid se pot obține 20.000 de lei. Interesant este faptul că aceste două programe se pot cumula, astfel încât dacă doreşti să te înscr poţi beneficia de o finanțare de peste 50.000 de lei.
Toyota RAV4 îţi oferă cam tot ce ai nevoie la pachet, de la comfort la interior, la sportivitatea care o cauţi câtedată. Toyota RAV4 are destui concurenţi în segmentul SUV-urilor din categoria midrange cum ar fi VW, Touareg, Skoda Kodiaq, Ford Kuga.
Ar fi bine înainte să faci un test drive şi să vezi dacă această maşină este cea pe care o căutai dacă îţi va răspunde exigenţelor tale.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment