Review noul Tesla Model X – detalii despre acesta şi preţuri de achiziţie

Dă şi tu share articolului

Review noul Tesla Model X – detalii despre acesta şi preţuri de achiziţie

Astăzi vom vorbi despre mult așteptatul Tesla model x. Tesla model x este un autoturism cu motor electric crossover construit de compania Tesla Motors și se află în producție din anul 2015.

Tesla Model X este primul SUV de la Tesla.

Tesla model x după cum spune și elan Elon Musk – un corespondent în domeniul auto. Acesta este încrezător în succesul acestui nou model desenat de Tesla considerând că va fi un crossover succes.
Noul Tesla model X a fost prezentat și inaugurat în sediul Tesla design Studios din Hawthorne.
Elon Musk se declară optimist în privința acestui nou model produs de Tesla afirmă faptul că vor fi produse între cm și 15.000
de unități anual.
Tesla model x pret
Preţul de bază pentru modelul Tesla Model X 75D este de 81.900 euro, iar pentru 100D 98.100 de euro. Cei care doresc modelul de top P100D vor fi nevoiţi să plătească o sumă foarte mare de bani de 131.050 de euro.Diferenţa de autonomie dintre modelul de top P100D şi modelul 75D este de 125 km.
Design
Design-ul acestui model este unul frumos, simplist. Blocurile optice sunt alungite şi au o formă frumoasă. Parbrizul este foarte mare fiind practic o bucată de sticlă curbată care îţi o feră o vizibilitate foarte bună chiar în partea de sus.
Haionul portbagajului se deschide cu tot cu lunetă şi este acţionat electric fie de pe cheie sau din interior
Tesla Model X
Noul Tesla model x este construit pe platforma modelului Tesla Sedan. Vorbim despre design este după cum bine știți subiectiv. Tesla model x este un Sedan cu valențe de crossover. Și când spun acest lucru mă refer la faptul că autoturismul încearcă să fie și un Sedan dar și un crossover. Pentru cei care sunt pasionați de mașinile crossover dar le plac și mașinile Sedan acest model li se adresează. Probabil că Tesla a dorit să împace și Capra și varza proiectând acest model considerând că lansarea unui SUV nu ar fi la fel de vandut in SUA si in alte state iar pretul ar fi fost la fel de mare poate chiar mai mare.
Tesla Model x dorește a fi un soi de crossover fiind Oarecum diferit de modelul Tesla model s fiind și mai înalt având o garda la sol ceva mai mare. De asemenea diferența majoră între modelul Tesla model s și Tesla model x reprezintă modul de deschidere al din spate.
Personal mi se pare cam straniu faptul că portierele din față au o deschidere clasică iar cele din spate se deschid în sus “falcon wings”. Tesla s a gândit la acest aspect pentru a facilita accesul la rândurile două și trei de scaune. Usile culisante in sus sunt atat de practice incat reusesc cu succes sa se deschida atata timp cat le permit condițiile fără a zgâria masinile parcate langa autovehicul. Iar față de modelul Tesla Sedan model s accesul la al treilea rând de scaune  din acest nou model Tesla model x este un om mult mai bun. Din rândul doi se culisează în față suficient de mult
. Nu știu dacă era chiar justificată o astfel de decizie dar Eu aș spune că compania Tesla a vrut să ne arate faptul că ideile și inovarea își pun amprenta și pe acest model electric făcându-l un model cu accente mari futuriste.
Siguranţă
Tesla Model X este o maşină foarte sigură obţinând 5 stele la acest capitol în toate categoriile fâcând-ul un SUV care te poţi baza oricând.
Interior
La capitolul interior interiorul acestui model este mai diferit față de modelul Sedan în sensul în care bordul este mult mai simplist având un display color în lacul locul ceasurilor de bord iară consola centrală este practic un tactil l la touchscreen. Uşile autoturismului se deschid direct de pe tableta de 17 inci din bord. DE asemena multe late functii interesante pot fi alese de catre șofer direct de pe ecranul tactil.
Materialele folosite la producerea acestui model precum și finisajele piele alcantara subliniază faptul că este o mașină Premium.
Tesla Model X, Tesla Model X poze
Unul dintre marile avantaje ale maşinilor electrice îl reprezintă cele două portabagaje care sunt situate atât în faţă cât şi în spate. Tesla Model X se bucură de acest mare avantaj şi oferă după cum bine ştiţi şi 7 locuri confortabile.
Prima impresie atunci când te urci într-un model X este aceea că izolarea fonică putea fi îmbunătățită semnificativ. La viteze se aude zgomotul. Cred că se putea lucra mult mai mult la acest capitol.
Ei bine acest gadget maşină este foarte deştept şi te vor ajuta atunci
când vei întâmpina un obstaeol anunţându-te pe ecranul tactil cu privire
la distanţa până la obstacolul respectiv.
Dacă tot spunem că este un gadget trebuie să vă spun că  aceste masini-gadget primesc regulat update-uri ce îşi schimbă design-ul interfeței grafice.

Motorizări Tesla Model X
Tesla Model X dispune de două motoare electrice cu curent trifazic în faţă şi în spate. Cel din faţă are 263 CP iar cel din spate 510 CP şi dezvoltă un cuplu de 967 nw, ceea ce este fenoenal. Cu acest cuplu reușește să atingă 100 km/h în doar 3,2 secunde.  Viteza maximă este limitată la majoritatea producătorilor electronic la 250 km/h.
Există Trei variante de motorizări, sau mai bine spus de
propulsie pe acare le poți avea pe Tesla Model x. Tracțiunea pentru
acest model este spate.
Tesla Model X autonomie
Un cifră de relevanță privind acest odel – Tesla Model X îl reprezintă autonomia. Maşina poate parcurge până la 413 km fără a avea nevoie de alimentare.
 autonomia pentru acest autoturism Este puțin mai mare cu 10% dar de asemenea și greutatea acestuia a crescut puțin.
La capitolul demaraj Tesla Model X atinge 100 km/h în doar 4,4 secunde.
 
Tesla Model X specs (specificaţii) tehnice
Tesla Model X beneficiază de aceeași platformă cu propulsie electrică găsim ce o regasim si pe Tesla Sedan. Acest autoturism cântăreşte 2.449 kg când e echipată full şi poate tracta până la 2 tone şi 268 de kg. Coeficientul aerodinamic este de 0,24.
Concluzii,
Tesla Model X este fără îndoială o maşină superbă din toate punctele de vedere. Tesla Model X nu poate face offroad, dar chiar şi aşa îţi conturează viaţa oferindu-ţi senzaţii de neuitat atunci când o conduci. Este primul corssover full electric care este capabil să te protejeze în cazul unui atac cu arme chimice.
Te aştept cu părerile tale pe rubrica e coentarii. Voi ce părere aveţi?
Daţi un share postării

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment