Există mai bine de 3 milioane de autoturisme electrice şi hibride la nivel mondial – Creştere cu 1 milion de unităţi în 2018

Dă şi tu share articolului

Exista 3 milioane de autoturisme electrice şi hibride în lume

 or reuși oare autoturismele electrice  să câștige din ce în ce mai mult teren de maşinile clasice? Oare cât va mai dura până când numărul acestora își va pune amprenta privind reducerea gazelor cu efect de seră şi al poluării?


Este probabil o întrebare grea la care nu avem un răspuns clar. Tot ceea ce știm în prezent este că
numărul mașinilor electrice sau hibride a depăși numărul de 3 milioane la nivel global. Bineînțeles că este un pas important în ceea ce privește reducerea emisiilor de gaze mediului înconjurător..
Este adevărat că am cei mai mulți dintre producătorii auto au pornit în această cursă ,,electrificării” precum Tesla sau Mitsubishi, Renault vând modele care sunt sută la sută electrice modelele hibrid care reușesc să îmbine o mașină electrică și o mașină cu motor termic.

Există un interes tot mai mare pentru emisii zero și aici vorbim de mașinile electrice full . Chiar statisticile spun că mai bine de trei milioane de vehicule electrice există la nivel global.

Poate este considerată o cifră mică care știe început promițător. Companiile auto încearcă să intră pe piață din ce în ce mai mult câștigând adepții pentru vehiculele electrice. Însă până acum lucru realizabil din moment ce o mașină full electrica costa ceva de mii de euro și aici vorbim de mașinile din clasă mini de oraș însă dacă doriți un Sedan în adevăratul sens al cuvântului cu autonomie alegerile dumneavoastră sunt limitate în acest moment doar Tesla este compania ce oferă autoturisme cu autonomie de 500 de km. Bineînțeles că lucrurile se vor schimba în viitor prețurile pentru mașinile electrice vor scădea dacă va exista o cerere mult mai mare. Iar în această direcție statele vor încercați să ofere celor care sunt pe cale să achiziționeze o mașină electrică. Dacă în prezent pentru țara noastră statul îți oferă 5.000 de euro la achiziția unei mașini full electrice este posibil ca atunci când auto de mașini full electrice va prinde contur statele să ofere mai mulți bani pentru a stimula oamenii.

Firma suedeză EV-Volumes studiază în această piață și aceasta estimează că numărul electrice va crește cu cel puțin un milion anual. Iar creșterea fiind susținută costurilor pentru bateriile și de ce nu cu sprijinul guvernelor în acest sens. Iar potrivit calculelor aceste firme astfel până la sfârșitul lui 2019 aproximativ până la 5 milioane de mașini electrice și hibride se vor regăsi pe străzi la nivel mondial.

Amintim puțin despre țări putem spune că cea mai mare parte a cererii este susținută de China statele Unite ale Americii Japonia ,Norvegia, Japonia și Marea Britanie.Despre Norvegia am scris deja un articol în care am scos în evidență faptul că această țară depășește vânzările ale mașinilor cu combustibil.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

One Thought to “Există mai bine de 3 milioane de autoturisme electrice şi hibride la nivel mondial – Creştere cu 1 milion de unităţi în 2018”

  1. Nu stiu cum va fi la noi. Cu siguranta in alte tari aceste automobile electrice vor fi un real succes. Sper sa fie implementat acest concept si la noi… sau ma rog, ca este deja, sa capete o importanta mai mare.

Leave a Comment