Care sunt cele mai sigure maşini din lume? Raportul EuroNCAP pe anul 2017

Dă şi tu share articolului

Care sunt cele mai sigure maşini din lume? Raportul EuroNCAP pe anul 2017

Realitatea ne arată că mașinile de vin din ce în ce mai sigure. Marea majoritate a producătorilor de mașini se luptă pentru a concepe mașini foarte foarte sigure. Organizația responsabilă privind testarea autoturismelor europa se numește Euroncap.

Care sunt cele mai sigure maşini din lume?

A astfel conform acestei organizații mai sigure mașini la impact sunt Volvo XC60 Volkswagen Arteon,Volvo V90, VolVo S90 VW T-Rac., Subaru XV, Subaru Impreza, Merceses-Benz X Class, Opel/Vauxhall Crossland X Volkswagen Polo si multe altele au obţinut 5 stele la testele de impact frontal şi lateral. Aici este lista pe care o Puteți vedea în ordine descrescătoare care au obținut rating maxim privind testele la impact. Foarte multe modele de mașini Premium sau super premium că în această listă care ordonează autoturismele strict în ordine descrescătoare de la cea mai mare valoare a ratingului primită la testele de impact la cea mai mică.

Am rămas surprins să văd că Volvo este cu siguranţă cea mai sigură mașină din lume și cei de la Volvo au promis că vor construi până în anul 2020 în care nu se moare. Sunt convins că acest obiectiv va fi îndeplinită cu succes și mașina va fi foarte bine gândită și pusă la punct din punct de vedere tehnologic rezistând cu succes celor mai stricte teste de impact. În mod cert era necesar un autoturism care permite autonomie completă este deja disponibilă pe o.mare parte din modelele Volvo. Cu siguranță este loc de mai bine. Chiar dacă şoferul este stăpân pe mașină el va fi ajutat de aceste sisteme de siguranță pasivă ce vor fi gata să funcționeze și să preia controlul în caz de pericol.
Conform EuroNCAP, Volvo XC60 este considerată cea mai sigură mașină din lume. Testele vorbesc de la sine. Autoturismul fiind dotat cu sisteme de siguranță pasive sistem de detectare a pietonilor sistem de frânare de urgență în caz de pericol, sistem de menținere. benzii. Deci Volvo XC60 se apropie de acest deziderat al maşinii complet autonome.
Și conform EuroNCAP această organizație estimează că peste 78 de mii de vieţi au fost salvate din 1997 până în prezent. Şi tot în acest timp au fost distruse scop experimental mai bine de 1.800 de mașini toate acestea însumând costuri de 160 de milioane de euro în cei 20 de ani.
Pe saitul euro în cap există aproximativ 630 de mașini ce au fost supuse testelor de impact privind franța rutieră. Iar această diferență între numărul de mașini distruse și numărul de rezultate rezida din faptul ca autoturismele sunt supuse la două teste de impact laterale și două teste de impact frontal și de asemenea un test defazat cu obstacole pentru a simula impactul cu o altă mașină.
Bineînțeles că aceste teste care au fost realizate de această companie sau de alte organizații nivel mondial noutăți nu îți pot garanta cu certitudine în faptul că acea mașină nu vei muri când mai exista un impact frontal pur și simplu se bazează pe acest test făcute cu minuțiozitate dar și prin anumite calcule.
Un impact frontal la viteze de croazieră este în cea mai mare parte a cazurilor devastatoare întrucât corpul uman va resimți o traumă majoră centura de siguranță a fost purtată de șofer și ceilalți pasageri. Din acest motiv organizaţia realizează aceste teste la o viteză de maxim 64 km/h. Aceste stele primite în urma evaluării autoturismelor stabilesc ce şanse statistice ai să scapi cu viaţ[ în urma unui impact frontal la maxim 64 km/h. În orice caz este foarte important să ținem cont de aceste teste atunci când dorim să achiziționăm cu mașina fi nouă sau second hand. Astfel fiecare dintre noi putem evalua obiectiv siguranța maşinii sau maşinilor care dorim să o achiziționăm.
Daţi şi voi un share şi un like!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment