Review Noul Audi Q8 – cel mai mare SUV de la Audi – Preţ, păreri, consum, motorizări

Dă şi tu share articolului

Review Noul Audi Q8 – cel mai mare SUV de la Audi – Preţ, păreri, consum, motorizări

Audi Q8 este fără nici o îndoială cel mai mare SUV celor de la Audi. Producătorul german introduce un nou membru în familia Q Audi Q8. Q8 este poate unul dintre cele mai versatile sportive şi elegante SUV-uri din segmentul său. Noul Audi Q8 îţi dă mai multă sportivitate decât alte SUV-uri ale mărcii. Ca şi dimensiuni Q8 are o lungime de 4,99 metri şi o lăţime de 2 metri şi 1,71 înălțime. Cu o gardă la sol mai redusă decât modelul Q7 şi are un ampatament de aproape 3 metri.

Şi după cum spune şi producătorul, Audi Q8 are un design expresiv şi satisface cele mai înalte aşteptări. Lookul său ne amintește de primul model quattro. Ca şi rivali am putea enumera pe principalul să competitor BMW X7 care va fi lansat la anu în 2019.

Cel mai mare SUV al celor de la Audi Audi Q8 a fost lansat în luna iunie la Shenzen şi în septembrie a fost lansat oficial pe piaţa europeană.
Maşina este capabila sa iti dea sportivitate, şi are o dinamică de conducere foarte eficientă. Q8 combină elemente ale maşinilor coupe de lux cu versatilitatea SUV-urilor mari premium. Q8 este o maşină super premium ce vine bineînţeles cu dotări numeroase oferite standard care mai de care.. De asemenea este un SUV ce poate fi folosit şi pe terenuri mai grele sau drumuri neasfaltate având valenţe off road reuşind cu succes să facă faţă. Noul Audi Q8 este disponibil începând din această lună la dealerii din România şi are un preţ de 76.300 de euro.

Design exterior Audi Q8

Maşina privită din față are un design agresiv, o grilă impunătoare a radiatorului specifică mărcii, Audi ce este numită în design de octogon. Grila frontală emană forţă fiind dispusă vertical. Dacă privim mai jos observăm spoilerul ce a fost împins mai în faţă pentru a accentua atitudinea sportivă şi dominantă a maşinii. Până la urmă este un SUV ce combină sportivitatea cu eleganţa. Farurile au înglobată tehnologia LED şi sunt incluse în versiunea de echipare standard dar dacă cvrei mai mult de atât există opţiune prin care poţi opta pentru tehnologia Matrix LED astfel blocurile optice şi stopurile vor avea un caracter digital .
Audi Q8 îţi redă sportivitatea care o cauţi. Q8 este un quatrro veritabil . Să discutăm şi despre direcţie.
Pe Audi Q8 întălnim o funcţie interesantă dar nu neobişnuită. Direcţia este progresivă în dotarea de bază şi ajustează reglajele încât direcţia să dea un răspuns optim pe volanul ce este rotit mai tare citind intenţia şoferului.
Audi în versiune de echipare opţională oferă şi sistemul de direcţie all-wheel. Ce reprezintă asta? Sistemul poate braca roţile cu până la 5 grade în irecţia opusă. Toate astea pentru a-l face mult mai agil iar la viteze de croazieră roţile din spate virează în direcţia roţilor din faţă astfel ajută la stabiliteatea maşinii. Maşina este ajutată de sisteme de propulsie ce îşi fac bine treaba fiind foarte eficiente ia acestea sunt bazate pe tehnologia nouă micro-hybrid (MHEV).Tot pe Audi Q8 întâlnim o funcție interesantă și aici vorbim despre diferențialul blocabil ce transferă cuplul la față la puntea spate.
Astfel sistemul transferă o mare parte a cuplului în care tracțiunea este mai bună. Mașina are o garda la sol de 254 mm și asta îmi face să fie  un SUV util Atunci când vei duce mașina pe drumurile neasfaltate sau de ce nu în off road.

Trebuie să remarcăm și asistentul de coborâre ala pantelor și asta nu poate face pe Audi Q8 să reușească cu succes să coboare pantă alunecoase mai ales în anotimpul rece.

Suspensia pneumatică adaptivă este disponibilă în versiunile de echipare superioare și este opțională. iar aceasta ajustează garda la sol cu până la 90 mm de preferință a șoferului.

Audi Q8 sistemul electric este compus dintre o baterie lithium Ion și un alternator cu curea. Și sistemul de frânare regenerativă este disponibil pe această mașină astfel Atunci când vei frână se pot recupera până la 12 kw iar în energia aceasta este stocată în baterie.

Privind din lateral linia palfonului coboară uşor şi se încheie cu montanţii caroseriei ce sunt puţin înclinaţi.
Audi Q8 dispune de jante până la 22 de inchi. Trebuie să remarcăm şi conturile profilate şi suprafeţele tensionate atletic. Toate astea ne transmit forţă, putere.Interior Audi Q8

La interiro regăsim elemente premium de o calitate ireprosabilă cum este şi normal la un asemenea SUV de un aşa calibru. Consola centrală arată extraordinar. Cei de de la Audi au realizat n bord special este practic o integrare a şoferului şi a pasagerilor în era digitală. Partea proastă o reprezintă plasticul glossy de altfel de foarte bună calitate dar dacă îl vei atinge se vor vedea amprentele pe el şi asta este neplăcut. Bordul maşinii are integrată un de dimensiuni mari. Este un ecran tactil de 10.1 inci HMMI touch response. Iar designul acestui ecran este cu atât mai special atunci când este stins sau inactiv se transformă într-o suprafaţă neagră. Alte alemente care le regăsim pe noul Q8 sunt gurile de ventilaţie sau fantele ce sunt înguste iar attunci când vei închide climatizarea acestea se vor retrage şi închide pentru a nu se pune praful.  Sub acest ecran regăsim un alt ecran de 8.6 ce se situează cumva pe consola centrală între şofer şi pasager iar acolo poţi controla clima, şi introucere de textşi multe altele dar despre asta vom vorbi mai jos în cursul acestui articol.

La interior vei avea parte de o ambianţă încântătoare prin luminile contur şi descriu liniile distincte de design din habitaclu. Pe fundal se iluminează şi inscripţia 3D quattro. Un detaliu ce atrage atenţia bine conturat de la Audi.

Un interior foarte spaţios şi este unul dintre competitorii puernici pe segmentul SUV-uri premium, poate chiar îi depăşeşte pe alocuri la capitolul spaţiu şi ergonomie. Pe bancheta din spate pot sta foarte confortabil 3 persoane iar spaţiul la gennchi este incontestabil. Pe uşi regăsim lemn finisat în partea superioară a acestora şi peile pe uşi. Scaunele au tapiţerie de piele cu masaj şi sunt ventilate şi încălzite. Mânerele de la uşi sunt electronice. O funcţie nouă pentru prima dată la un Audi. Doar trebuie foarte puţin să tragi şi imediat s-a deschis uşa. Ori unde pui mâna pe consola centrală sau pe bord nu vei găsi zone cu probleme. Toate materialele fiind la o înaltă calitate aşa cum îi stă bine unui SUV premium de talia sa.

Audi Q8 motorizări

Noul Audi Q8 vine cu un  propulsoar pe diesel Q8 50 TDI quattro de 3.0 şi 286 CP ce este cuplat la o cutie în 8 rapoarte DSG Triptronic automată şi beneficiază de tracţiune 4×4 quattro.

Consum Q8 50 TDI Quattro.
Extraurban consuma 6.6 l/100 km şi are emisii de 172 g/km fiind un motor Euro 6.
Iar în preţul de 76.300 de euro ai disponibilă o singură culoare Negru Tief uni. Dacă doreşti altă culoare va trebui să plăteşti 559.30 euro cum ar fi Alb Carrera uni.

Pentru culorile metalizate preţul ajunge la 1191,19 euro şi vei putea alege dintre culori ca Alb Gletscher metalizat, Albastru Galaxis metalizat, Albastru Navarra metalizat, Argintiu FLorett metalizat, bej Kobra metalizat, Gri Daytona perlat, Gri samurai metalizat, Maro Argus metalizat, Negru Orca metalizat şi Portocaliu rachen metalizat.
Maşina vine echipată cu jante din aliaj pe 19 inch deisgn 5 fraţe

Tehnologii Audi Q8

Asistentul pentru eficienţă şi asistentul pentru intersecţii se regăsesc în noul Audi Q8. Funcţia de schimbare a benzii (Lane assist) dar şi avertizarea în cazul în care urci o borduri şi camerele 360 de grade fac din acest Audi Q8 cel mai evoluat Audi Q8 de până acum.
Pe lângă ecranul inteligent de 10 inch regăsim și audi Connect aspekte predictive în procesul de planificare a rutei călătoriei.

De asemenea Audi Q8 are tehnologii precum Park Assistant care îţi va parca mașina fără ca tu să depui vreun efort.
Și tempomatul își face extraordinar treaba. Setezi distanța față de
autovehiculul din față Iar când acesta reduce viteza mașina pe care o
conduci va frâna și ea

Car-to-X – Este un serviciu privind informațiile toarelor de circulație îți comunică potențiale riscuri iar acesta beneficiază de inteligență corectivă.

Audi Connect îi permite șoferului să încuie și se descuie mașina sau să pornească motorul Folosind un smartphone sistem de operare Android și este compatibil. Așadar tehnologie de ultimă generație receiver la bordul noului Audi Q8. Putem menționa faptul că se pot seta 400 de setări preferate pentru mai mulți șoferi prin aplicația MyAudi.

La capitolul sunet 8 extraordinar de bine deoarece beneficiază de un sunet 3D de o claritate extraordinară  toate astea vând la baza sistemul audio Bang & Olufsen Advanced. Kartik vei avea o experiență de neuitat Atunci când vei porni sistemul audio și te vei bucura de o muzică de calitate și de o claritate excepțională exact ca în studiouri.

Audi Q8  Preţ
Preţul pentru modelul de bază începe de
la 76.300 euro, pentru echiparea 50 TDI, Autoturismul este echipat cu  motor V6 3.0 TDI, de 286 CP, şi cuplu 600 Nm.
Concluzii
Audi Q8 este un SUV de prestigiu cu un design atât elegant cât şi sportiv si nu in ultimul rand un confort de neuitat si intrece orice asteptari

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment