Review Jeep Grand Cherokee 2018 – Preţ, păreri, motorizări, consum

Dă şi tu share articolului

Review Jeep Grand Cherokee 2018 – Preţ, păreri, motorizări, consum

Jeep Grand Cherokee este unul dintre competorii puternici în segmentul SUV premium. Jeep Gran Cherokee este un SUV în adevăratul sens al cuvântului robust, puternic şi dinamic care de-a lungul  timpului a trecut prin multe facelifturi. 

Grand Cherokee are o istorie lungă şi frumoasă iar din 2011 a apărut a cincea generaţie care a dus o mulţime de îmbunătăţiri la nivel tehnic şi tehnologic. Este şi normal trăim în era tehnologiei. Jeep Grand Cherokee se diferenţiază faţă de alţi producători europeni şi asiatici prin simplul fapt că este o maşină mai specială din multe puncte de vedere.

Jeep Grand Cherokee are caracteristici de primă clasă făcându-l cel mai sportiv şi puternic Grand Cherokee ce a fost construit vreodată.
Maşina poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 5 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 257 km/h care este limitată electronic.

Design şi Exteror Jeep Grand Cherokee

Din faţă privit inspiră putere, agresivitate şi dispune de un calandru complet nou conferindu-i un aspect frumos.

De la o primă vedere vedem că avem de aface cu o maşină americană. Observăm o grilă frontală mare tipică pentru maşinile americaneşi un logo baban. O parte frontală a fost redesenată și o nouă grilă uriaşă, iar pentru stil și aerodinamică optime. Farurile au păstrat şi ele designul uşor dreptunghiular dar sunt de dimenisuni ceva mai mici mult mai sportive, dar au fost redesenate şi au înglobată tehnologia Bi-Xenon cu descărcare de
intensitate mare, de asemenea proiectoarele de ceaţă pe LED îi redau lui Gran Cherokee un aspect aparte.
Maşina are o gardă înaltă fiind un SUV cu valenţe off road şi are o greutate de 2 tone. Unghiul de atac este destul de mare şi nu vei mai avea grijă atunci când vei urca o bordură.

Jeep Grand Cherokee 2018 Interior

La interior remarcăm plafonul panoramic ce care două secţiuni. Jeep le numeşte CommandView. Util atunci în zilele de vară daca vrei să ai aer de-a dreptul în maşină. Dotările de la interior au o calitate forte bună aşa cum ne-am şi aştpetat. Există inserţii de lemn, cauciuc moale, ornamente de plastic, piele pe uşi, volan.. Scaunele din faţă sunt reglabile electric au încălzire în scaune şi bineîneţeles sunt de piele şi sunt confortabile de asemenea bancheta din spate e încălzită. Planşa de bord a suferit şi ea modificări. Clima este pe două zone. Ai confort sporit dar nu acel confort care îl ai într-o limuzină de clasă medie sau mare. Aşadar confort pentru toţi pasagerii.
Portabagjul e spaţios şi înalt astfel poţi depozita până la 4 trollere mari fără probleme.

Jeep Grand Cherokee 2018

Tehnologii Jeep Grand Cherokee

Există mai multe moduri prin care se poate seta transimia şi cutia de pe selectorul din consola central, sport, zăpadă, nisip noroi şi piatră. Selectorul îşi va dovedi utilitatea poate odată de 2 ori pe an, dar este bine că există.

În noul Jeep Gran Cherokee vei întâlni sistemul Uconnect ™ 8.4 NAV şi vei avea mereu sub control statisticile performaneţlor în tim real dar şi acţiunea forţei G.

Date telemetrice în timp real – Performance Pages
Plus (meniul pentru datele telemetrice) îţi oferă statistici pentru
performanță, precum manevrabilitate şi aici încludem frânare, putere cuplu motor etc.

Valet Mode 
În modul Valet Mode puterea şi cuplul sunt reduse iar turaţia se limitează la 4000 rpm precum şi schimbarea treptelor prin intermediul padelelor sunt dezactivate şi la fel mediul de asistare.

Preţuri Jeep Grand Cherokee 2018
Jeep Grand Cherokee
poate fi achiziţionat începând cu 58.250 de euro pentru versiunea de
bază Limited cu motor pe motorină diesel 3.0 TD V6 AT8 250 CP E6.

Motorizări Jeep Grand Cherokee 2018

Noul Jeep Grand Cherokee dispune de un propulsor pe benzină de 6.4 L dar şi de unul diesel de 3.0 litri. Da aţi auzit bine, un motor imens aşa cum mai vedeţi pe la Formula 1. Propulsorul de 6.4L Hemi V8 este capabil să depăşească cu succes cele mai imposibile provocări. Puterea se ede întrucât dezvoltă 468 de CP ceea ce este incredibil. Atunci când vei apăsa butonul de launch control trebuie să te ţii bine, cei 468 de CP vor lucra pentru tine. Motorul este cuplat la o cutie de viteze automată în  8 rapoarte. Schimbarea treptelor de viteze se face în mod autoat sau prin intermediul padelelor din spatele volanului. Este alegerea ta cum doreşti fie în mod automat sau manual.

Pe Jeep Grand Cherokee întâlnim 2 motoare unul pe diesel de 3.0 TD V6 AT8 250 CP SE6. Motorul are 6 cilindrii în V şi poate fi configurat cu 4 nivele de echipare: Limited, Trailhawk, Overland şi Summit.
Pentru versiunea pe benzină maşina poate fi configurată cu un motor de 6.4 V8 HEMI AT8 468 CP E6 cuplat la cutia automată 8 rapoarte disponibil la preţul de 88.500 de euro.
Sistemul de tracţiune integrală îl regăsim pe toate varriantele de echipare.

Select-Trac îţi oferă o performanţă sporită. Pracitc din interfaţă poţi controla suspensia şi distribuţia cuplului dar şi modul de schimibare al treptelor de viteză precum şi ESP-ul.

Consum Jeep Grand Cherokee

Consumul urban este de 9.3/100 km pentru motorul diesel de 3.0 de 250 de CP iar extraurban 6.5 şi combinat 7,5Motorul pe benzină are un consum de 20,7 litri/100 km urban şi 10,1 extraurban iar combinat 14l/100 km
Fiind un propulsor de 6.4 litri face consumuri de 10 l/100 km în oraş sau cel puţin aşa spune producătorul american Jeep asta în condiţiile în care mergi ponderat ş nu ai demaraje intense care îţi sporesc consumul.
Jeep Grand Cherokee beneficiază ce cel mai performant sistem de frânare Brembo. Acest sistem dispune de antiblocare pe fiecare disc garantându-ţi siguranţă în trafic şi performanţă. Etrierele au şase pistoane pentru iscurile uriaşe de 15 inci, iar cele din spate au 4 pistoale şi discuri de 13.8 inci pe puntea spate.
În plus față de informații precum navigația și economia de combustibil,
grupul de instrumente de 7 “oferă, de asemenea, comunicații specifice
SRT® pentru a îmbunătăți performanțele de conducere. Efectele G-force sunt instantaneu disponibile, la fel ca și măsurătorile de performanță, cum ar fi 0-60 și trimestrul mile.
Grand Cherokee este disponibil în mai multe culori precum: Velvet Red, Red Line, Diamond Black, Bright White, Ivory White, Billet Silver Metallic, Granite Crystal, Rhino şi True Blue.

Păreri despre Jeep Grand Cherokee

Părerile sunt împărţite privind acest SUV construit de Jeep. Pe de o parte acest SUV este destinat mai mult oamenilor afaceri care vor sa epateze cât şi celor care doresc o maşină puternic şi nu se uita la combustibilul consumat.  Jeep Grand Cherokee îmi place şi nu prea dar ast poate că vorbim de subiectivism.
M-aş fi aşteptat la un motor pe benzină de macar 3 litri nu acesta pentru care vei plăti un impozit uriaş. Cât despre asigurări, revizii este clar că avem de aface cu o maşină premium luxury iar asigurările sunt foarte mari.

Concluzii,
Jeep Grand Cherokee este un SUV premium/luxury ce îţi va da o experienţă de neuitat la volan dar

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment