Noul Volkswagen Passat 2018 – Review, preţ, păreri, motorizări

Dă şi tu share articolului

Noul Volkswagen Passat 2018 – Review, preţ, păreri, motorizări

Volkswagen Passat maşina poporului aşa cum mai este denumită de nemţi este poate una dintre cele mai apreciate maşini de români dar şi cele mai vândute maşini mai ales la mâna a doua.

Autoturismul se bucură de cele mai bune sisteme de securitate ce sunt disponibile înversiunile de echipare superioare.
Volkswagen oferă dotări generoase în nivelele de echipare inferioare atât pentru  modeul Passat sedan cât şi pentru cel break.

Toate versiunile beneficiază de blocuri optice ce au înglobată tehnologia LED şi scaunele din faţă încălzite.

Volkswagen Passat are la bază platforma modulară inteligentă MQB cu care ne-a obişnuti de câţva ani.
Volkswagen Passat se află la a opta generatie a acestui vehicul din segmentul D (conform
nomenclatorului european).
Design
Volkswagen Passat are un design complet redesenat cu linii clare şi robust. Designerii de la Volkswagen au scos în evidenţă grila elegantă cu elemente cromate şi au pus în valoare blocurile optice ce au tehnologie LED. Sigla este îmbrăcată în sticlă. Blocurile optice au un design interesant şi puţin agresiv iar in centrul acestora regăsim o grilă frontală modificată dar frumoasă

Pe lateral obsservăm o cută ce începe la sfârşitul aripilor şi se prelungeşte până în spate.  Capota are şi ea o nervură şi ne accentuează puţin ideea de sportivitate şi putere. Însă chiar dacă nu este o maşină cu accente sportive Volkswagen passat reuşeşte cu succes să facă faţă oricăror exigente sau ambiţii sportive ale unui şofer mai ales în versiunile superioare cu motoare mai puternice.În spate recunoaştem stopurile care seamănă cu cele de pe VW Golf 7, spatele are linii clare în stilul Volkswagen.

Volkswagen Passat Interior

La interior observăm o planşă de bord puţin modificată dar arată foarte bine şi ne inspiră seriozitate fără prea multe briz brizuri şi butoane care să ne dea impresia de o maşină ciudată. Practic nemţii au păstrat standardul acesta şi cu siguranţă îl vor mai păstra şi în viitor. Noua consolă este completată de un un display generos de 5-inch cu ecran tactil.
Volkswagen Passat îţi oferă un acces bun a pasagerilor scaunele sunt confortabile iar spaţiul la genunchi este unul extrem de bun pentru pasagerii din spate chair dacă aceştiasunt înalţi.
Dacă vei opta pentru tapiţerie de piele vei avea acel feeling de premium de maşină premium mult mai scumpă.
La interior, senzaţia de confort este pusă în valoare de spaţiul mai
mare. Practic te simţi foarte confortabil atât tu ca şofer cât şi celalţi pasageri. Scaunele sunt ergonomcie sşi confortabile ideal pentru o maşină ce se adresează mai mult familiilor dar nu numai.
Portbagajul are 500 de litri deci mai mult decât generos pot intra 3 trollere mari şi alte bagaje fără probleme.

Dotări interioare Volkswagen Passat

Clima automată este oferită în toate versiunile lui Volkswagen Passat.
Dotări interiaore regăsim ca Infotainement practic se paote opta dintre două sisteme radio şi două sisteme de navigaţie de ultimă generaţie disponibile în oferta VW Passat.
Sau  Car-Net Guide & Inform şi astfel vei avea o grămadă de funcţii la dispoziţie atunci când vei dori să pleci la drum.
Mai putem remarca şi App-Connect. Poţi opera aplicaţii certificate pentru smartphone prin intermediul ecranului touchscreen al sistemului Infotainement ce este disponibil ca variantă opţională
DYNAUDIO Confidence este un sistem highend fiind unul dintre cei mai de succes producători de difuzăare highend astfel vei avea un sunet clar în maşină ce îţi va aduce o experienţă plăcută când vei asculta muzica ta preferată sau de ce nu radio.
Telefonie
Apelurile telefonice pot fi iniţiate direct de pe ecranul touchscreen atunci cnd este conectat un telefon prin bluetooth. Poţi fi contactat şi atnci când vă aflaţi la drum şi asigură o calitate foarte bună a convorbirilor telefonice.
DE asemenea prin comanda vocală poţi găsi adrese sau funcţiile media doar prin pronunţare sau poţi iniţia apeluri telefonice fără ca tu să pui mâna pe telefon sau pe ecranul touchscreen

Dotări siguranţă

Area View îţi oferă o privire de ansamblu a autovehiculului prin intermediul displayului astfel vezi în timp real obstacolele ce stau lângă autoturism. O funcţie care o regăsim pe maşinile din segmentul premium şi luxury acum disponibilă pe maşini de volum.

ACC & Front Assist
Această funcţie este utilă atunci când eşti în mişcare. Poţi evita un accident rutier sau îl poţi ameliora.
Întotdeauna este bine să păstrăm o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul din faţă astfel prin activarea acestui folosistem opţional se poate regla distanţa faţă de autovehiculul din faţă astfel vă menţineţi distanţa dorită şi evitaţi un posibil accident de circulaţie în cazt că cel din faţă frânzează brusc.
Park-Assist este o funcţie ce te ajută să parchezi maşina fără a mai depune tu vreun efort.. Şi în limita posibilităților tehnice are capacitatea de a direcţiona maşina către locurile de parcare paralele sau perpendiculare identificându-le şi astfel realizează parcarea.

Şi acum poate cea mai improtantă funcţie o reprezintă Pedestran Assist.
Pietonii sunt cei mai importanţi. Astfel protecţia acestora este realizează de radare ce recunosc pietonii  iar în cazul în care se identifică un pieton autovehiculul este capabil să frâneze şi să evite un impact cu acesta sau aceştia. O frânare de urgenţă.
Emergency Assist  
Emergency Assist preia controlul parţial asupra autovehiculului în caz de urgență medicală
Avertizează în caz de urgenţă medicală. Acest sistem se activează atunci când asistentul de menţinere a benii ,,Lane Assist nu înregistrează intervenţii asupra dicreţiei apoi prin  poi, sistemul încearcă prin şocuri provocate prin frânare, tonuri de avertizare, semnalizare de avarie şi oscilare pe banda proprie, atât să avertizeze conducătorul auto, cât şi să îi avertizeze pe pasageri şi pe ceilalţi participanţi la trafic. Dacă nici atunci nu are loc preluarea controlului asupra autovehiculului, modelul Passat este oprit în mod controlat. Astfel poate fi prevenit un accident.

Asistenţa la frânarea de urgenţă, sistemul de parcare şi cel de protecţie în caz de impact sunt oferite ca dotări standard şi vin să susţină ideea că noul Volkswagen Passat 2018 oferă un nivel de siguranţă sporit. e asemenea Active Info Display şi sistemul multimedia compatibil cu Apple Carplay si Android Auto, USB, Bluetooth sunt oferite stanard pe toate modele Passat.

Motorizări şi preţuri
Pe Volkswagen Passat sunt disponibile 3 propulsoare 1 pe benzină şi 2 pe motorină
Benzină
Preţul pentru un Volkswagen Passat începe de  22.222,- € pentru varianta de echipare de bază Trendline
şi motor de 1.5 TSI benzină 150 CP plus cutie de viteze manuală în 6 rapoarte şi tracţiune faţă are un consum de 5.3 l/100km
Pentru versiunea DSG şi motor pe benzină va trebui să mai  scoţi din buzunar încă 3200 de euro. AstfelPreţurile încep de la 26.611,- €

Pentru versiunea cu cutie automată DSG şi motor pe benzină ai de ales dintre două variante Comfortline şi R Executive. Confortline la preţul de 28.233 euro.
Pentru tracţiunea integrală şi cutia de viteze manuală va trebui să plăteşti 22.222 de euro.
DieselPreţurile pentru versiunea diesel motor de 150 CP 2.0 TDI încep de la 24.243 de euro, astfel ai cutie manuală în 6 rapoarte,  şi tracţiune faţă. Aici regăsim 5 variante de echipare Trendline, Confortline, Advance R eExecutive şi Highline.
Cea din urmă are un preţ de 31.082 de euro

Iar în cele din urmă versiunea diesel  motor de 190 CP de 2.0 TDI şi cutia de viteze DSG şi tracţiune integrală va trebui să plăteşti 31.796 de euro pentru R Executive, iar pentru Comfortline 33.839 de euro culminând cu versiunea de top Highline 37015 euro.
În ciuda faptului ca Volkswagen Passat este o maşină de volum la o calitate superioare acesta promite  siguranţă, confort şi o mulţime de opţiuni multimedia, conectate la internet.
Concluzii
Volkswagen Passat m-a convins este acea maşină pe care o ştim cu toţii. Maşina impresionează atât din punct de vedere al exteriorului cât şi al interiorului. Volkswagen Passat a luat premiul “iF Golf’ în cadrul “Car of the Year” în anul 2015.
Volkswagen Passat rămâne unul dintre cele mai bune maşini europene din segmentul D maşini ce se situează sub segmentul premium şi are numai 180.000 de unităţi vândute în anul 2017 şi va rămâne un competitor acerb pe zona de volum cu Renault Talisman, Opel Insignia, Skoda Superb, MAzda 6 etc.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment