Prima mașină din lume fără oglinzi retrovizoare! Nu e Audi e-tron!

Dă şi tu share articolului

Prima mașină din lume fără oglinzi retrovizoare! Nu e Audi e-tron!

Poate părea  ceva futurist dar este profund real şi nu este Audi e-Tron ci o maşină japoneză. Este drept că modelul Audi e-tron trebuia să fie prima maşină din lume fără oglinzi retrovizoare însă japonezii au făcut acest pas înaintea lor. Trenurile moderne deja folosesc acest sistem de camere amplasate in lateral pentru a surprinde tot ce este în spate fără a avea probleme cel care conduce cu unghiurile moarte.

Lexus ES este automobilul care a fost prezentat înaintea crossoveului german şi va fi produs începând cu luna viitoare.

Dar şi Toyota a reuşit să construiască o maşină ce are acest sistem inteligent Digital Outer MIrrors bazat pe camere.

Este drept că ne îndreptăm spre un viitor al tehnologiei, nici oglinzile clasice care ne erau utile nu îşi mai dovedesc sau mai bine spus nu îşi vor mai dovedi utilitatea. Eibine aceste două camere video ajută la aerodinamica maşinii şi sunt rezistente la vânt oferind un unghi de vizibilitate mai mare la schimbarea direcţiei şi eliminând unghiurile moarte ceea ce duce riscul producerii unui accident rutier.

Sistemul are integrat două camere video ce sunt montate exact în locul unde ar trebui să regăsim oglinzile retrovizoare iar imaginile captate de aceste două camere sunt redate pe pe două ecrane cu diagonală de 5 inci. Nu este o noutate cum spuneam mai sus pentru că este o chestie simplistă să montezi două camere acolo ce capturează imagini din spate şi să le redai pe două ecrane. Tehnologia din zilele azi e mult mai sus faţă de asta chiar şi aşa este laăudabila ideea aceasta.
Japonezii de la Lexus s-au gândit ca ei să facă primul pas cu această tehnologie. Trrebuie să mai precizăm că tehnologia este identică cu cea de la AUdi e-tron. Mai trebuie să precizăm că acest sistem va fi preluat în viitor şi de alte modele ale companniei.
Digital Outer MIrrors va fi disponibil exclusiv pe maşinile ce sunt comercializate pe teritoriul japoniei întrucât Japonia este unul dintre puţinele state care a aprobat tehnologia la modelele de serie.
Acest sistem poate aduce şi neplăceri cum ar fi defectarea sistemului şi îţi va fi imposibil de condus faţă de cum ai fi avut oglinzi convenţionale, asta este partea proastă. Orice sistem se poate defecta odată şi odată şi te poate lăsa chiar atunci când ţi-e lumea mai dragă.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment