Review Nissan Qashqai – SUV-ul cel mai bine vândut al japonezilor

Dă şi tu share articolului

Review – Nissan Qashqai SUV-ul care i-a fost bestseller. Preţuri, păreri, motorizări

Nissan este unul dintre cosntructorii importanţi de automobile din lume şi se pot mândri co asta. Nissan Qashqai este maşina consacrată a japonezilor. În 10 ani de zile Qashqai s-a dezvoltaet continuu şi a reuşit să atingă un nivel mare al vânzărilor fiind un bestseler.Maşina este un concurent acerb pentru Opel Mokka, VW Tiguan şi mai nou Skoda Karoq.

Poate Qashqai Facelift 2018 când îţi vine în minte te gândeşti la o maşină puternică sportivă. Şi da, este aşa cel puţin dacă iei în calcul versiunile superioare de echipare dar totodată este şi o maşină de familie temperată. În 10 ani de existenţă Nissan Qashqai a reuşit să aibă în jur de 20 de competitori pe segment. Ei bine, crossoverul ne surprinde având o cotă de piaţă de 10,3% în Europa.
Pentru Qashqai clientul tipic doreşte o maşină frumoasă mai mult de imagine care să iasă în evidenţă mai mult decât o maşină germană.

Faceliftul a adus maşini un nou design ce o face o maşină cu un dinamism crescut.

Exterior Nissan Qashqai

Din punct de vedere al design-ului maşian de faţă are o bară redesenată. Blocurile optice s-au schimbat şi ele în sensul că au devenit mai alungite în urma faceliftului. În esenţă botul maşinii a fost redesenat asta înglobează blocurile optice şi grila care sunt acum noi. În spate la fel o bară nou sub haion şi noi inserţii ,,satin silver” ce sunt disponibile pentru echipările superiaore de la N-Connect.

Interior Nissan Qashqai

Cu un spaţiu mai mult decât generos pentru 5 pasageri şi un confort de invidiat Nissan Qashqai se clasează aş spuen la graniţa dintre maşinile de volum şi cele premium. Pe Nissan Qasqai şi-au făcut apiriţia materiale noi ce îţi vor da un feedback bun. Un interior de bună calitate ce te lasă surprins plăcut fie că vorbim de echiparea de bază sau de cele superioare. Finisajele de la interior, materialee foarte bune cum ar fi pielea nappa, reglajele electrice 4 la număr pentru şofer şi emoria scaun precum cusăturile 3d şi sisteul audio BOSE Premium pe echiparea TEkna+ subliinază încă odată atenta grijă a japonezilor de la Nissan. La capitolul izolare fonică Nissan se descurcă bine. Cei de la Nissan au spus că au lucrat la asta şi asta se vede atunci când vei rula cu viteze de croazieră maşina fiind bine insonorizată.
Sistemul multimedia este cu touchscreen şi este de bună calitate şi îţi oferă imagini clare. Poţi pune harta Europei sau poţi asculta posturile tale radio favorite dar şi alte informaţii ale maşinii.
Este adevărat acest crossover are valenţe de maşină premim premium.. Un alt lucru care îţi iese în evidenţă la interior este volanul, un volan care arată foarte bine şi se integrează foarte bine cu planşa de bord.

Tehnologii Qashqai

Nissan Qashqai este un SUV veritabil ce vine cu noi tehnologii ce te vor ajuta să conduci venind în ssprijinul şoferului
Dintre aceste tehnologii amintim sistmeul radar care e disponibil pe Qashqai fiind montat în spatele siglei de pe grilă. Radar ce te va ajuta spunându-ţi cât de aproape eşti de vehiculul din spate la parcări.
Pe Qashqai există şi un diferenţial 4×4 ce va împărţi puterea între punţi după dorinţe. Pe versiunilanterioare exista un selector şi puteai să schimbi asta tu dar acum nu ai e cazul.
Senzorii pentru ungiul mort
Eşti atenţioan de nişe becuri care se aprind atunci când un participant la trafic intră în ungiul mort astfel tu vei ştii şi nu vei pleca de pe loc sa schimba banda. Aşadar o tehnologie accesibilă pentru un SUV din segmentul mid-range.
Frâna de parcare este electromecanică. Oriunde vei parca maşina fie în rampe sau în pante nu vor fi probleme maşina va acţiona frâna automat.
Cutia de viteză manuală în 6 raporate. Este drept această cutie de viteze are rapoarte mai lung fiind mai mult adaptată mediului urban spre deosebire de Dacia Duster care are rapoartele mai scurte.. Bineînţeles asta ţine strict de cutie dar oricine se paote obişnui cu asta. Maşina ştie singură când trebuie să folosească 2 wheel drive sau 4 wheel drive. Iarna spre exemplu pe carosabil alunecos sau zăpadă maşina va împărţi cuplul în mod egal pe cele 2 punţi dar asta va însemna un consum mai mare de combustibil întrucât tracţiunea integrală îşi va face simţită prezenţa.

Motorizări Nissan Qashqai

SUV-ul cu motor de 1.2 litri turbo are 115 CP cu transmisie manuală în 6 trepte îl găsim la un preţ de 18.300 de euro. Cei care vor mai multă putere pot găsi noua versiu ncu motor pe benzină de 163 CP. Motorul de 1.5 dCi diesel are 110 CP iar 1.6 dCi 130 CP şi poţi opta pentru cutie manuală sau CVT de asemenea poţi opta pentru tracţiunea faţă sau tracţiunea integrală. Depinde de preferinţele voastre şli de bugetul pe care îl alocaţi. Preţul de pornire este de 20.120 pentru versiunea 1.6 dCi cu tracţiune integrală.

Preţuri Nissan Qashaqai.

Fără
îndoieală Nissan Qashqai este cel ami bine vândut SUV din Europa. În
Roânia maşina a ajuns cu preţuri ce pornesc e la 18,300 de euro. Trebuie
să aducem în discuţie şi numărul de unităţi vândute din momentul
lansării din 2007. Mai bine de 2.3 milioane de autoturisme au fost
vândute.
Cel mai scump Qashqai  care poţi să-l cumperi este versiunea cu echiparea Tekna+ vine cu un motor de 1.6 dci diesel şi 130 CP + tracţiune integrală şi cutie de viteză manuală la 33.470 de euro.

Direcţia
Este clar că această maşină este rafinată şi se adresează oamenilor care nu vor sportivitate chiar dacă maşina este capabilă să o fere. Direcţia este tipică pentru o maşină de oraş şi are un unghi de bracare destul de bun. Când vine vorba de pedala de accleraţie mi-ar fi plăcut să îţi dea un răspuns instant şi nu după o secundă. Este clar că îţi trebuie cevae timp să te obişnuieşti cu maşina dar odată ce te vei obişnui vei vedea că a meriteat fiecare bănuţ care l-ai plătit pentru aceasta.
Suspensiile sunt destul de confortabile arhisuficiente pentru orice şofer chiar dacă pe viraje vei simţi puţin ruliu nu trebuie să te sperii fiind absolut normal pentru un crossover. Suspensia de foarte bună calitate şi electronica îşi fac foarte bine treaba împreună cu ESP-ul.
Concluzii Nissan Qashqai
Qashqai nu este neapărat o maşină de oraş ci mai degrabă o maşină adecvată zonelor în care străzile nu sunt asfaltate dar totodată este o maşină ce te va surprinde. Un Suv de familie confortabil dinamic cu un design modern.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment